دانشآموزان ایرانی واکسن انستیتو پاستور میزنند
علیرضا بیگلری، رئیس انستیتو پاستور در برنامه «تهران ما سلامت رادیو تهران» درباره موفقیتهای ساخت واکسن این موسسسه تحقیقاتی گفت: انستیتو پاستور ایران یکصد سال سابقه خدمت به مردم ایران را دارد و ثابت کرده یار دیرین روزهای سخت مردم است.
وی ادامه داد: در بحران کرونا هم این موسسه شبکه تشخیص آزمایشگاهی کرونا را در کشور طراحی و اجرا کرد. این موسسه قدیمی ترین واحد ساخت واکسن در خاورمیانه است و در حال حاضر دو واکسن کرونا را در دست ساخت دارد.
رئیس انستیتو پاستور افزود: اولین واکسن این موسسه تحقیقاتی در انتهای فاز سوم مطالعه بالینی است. در این فاز ۲۴ هزار داوطلب در ۸ شهر کشور دز اول را دریافت کرده اند و در انتهای این هفته فرآیند تزریق دز دوم هم انجام خواهد شد و با اتمام این مطالعه ، واکسن پاستور که کاری مشترک با موسسه فینلای کشور کوبا و بسیار ایمن و با کارآیی بالا است تقدیم هموطنان میشود.
بیگلری تصریح کرد: مطالعات مرحله حیوانی واکسن دوم انجام شده است و به زودی وارد فاز بالینی میشود. ما پنجمین کشور دنیا هستیم که موفق شدیم این واکسن را با تکنولوژی خاص آن بسازیم. این واکسن کاملا ایرانی است و صرفا تحت نظر موسسه پاستور در حال ساخت است.
وی با اشاره به واکسیناسیون عمومی با دو واکسن ایرانی، گفت: ما پیشرفته ترین مطالعه فاز ۳ را داخل کشور انجام دادیم. بر اساس متون علمی پس از اتمام مطالعه و تحلیل دادهها واکسن برای واکسیناسیون عمومی اجازه پیدا میکند ولی در مواقع اضطرار با اتکا به نتایج فاز دو قبل از اتمام فاز ۳ دولت ها اجازه میدهند واکسن به صورت اضطراری تزریق شود.
رئیس انستیتو پاستورمتذکر شد: وزارت بهداشت باید در هفته های آتی اجازه دهد واکسن پاستور هم مانند برکت مجوز تزریق عمومی بگیرد و یا اینکه به صورت داوطلبانه استفاده شود. ضمن اینکه برند پاستور معتبر و بین المللی است و ما سعی می کنیم اعتماد یکصدساله مردم را حفظ کنیم.
وی خاطرنشان کرد: با استناد به مجوز وزارت بهداشت که واکسن به صورت اضطرار وارد فاز عمومی شده، یا داوطلبانه تزریق شود و یا با پایان فاز سوم مجوز تزریق بگیرد می توان تصمیم گرفت چه زمانی و برای چه کسانی این واکسن مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
بیگلری ابراز داشت: فاز ۳ تا پایان هفته اتمام مییابد و ۱ ماه هم طول می کشد دادهها تحلیل شوند. وزارت بهداشت به دقت واکسن ها را بررسی می کند و باید اجازه دهیم دولت تصمیم بگیرد روش استفاده و زمان استفاده از این واکسن چگونه باشد.
بیگلری با اشاره به تزریق آزمایشی واکسن مشترک پاستور و فینلای کوبا بر روی رده سنی کودکان و نوجوانان، اظهار داشت: طراحی این واکسن با هدف استفاده برای تمامی رده های سنی بوده است. در رده سنی ۱۸ تا ۸۰ سال در مطالعه فاز ۳ بررسی شده و بررسی زیر ۱۸ سال آغاز شده تا در آینده نزدیک بتوانیم برای رده سنی کودکان و نوجوانان به ویژه دانشآموزان استفاده کنیم. این واکسن تنها واکسن در دنیا است که دز یادآوری دارد و موجب راحتی خیال مردم خواهد بود.
رئیس انستیتو پاستور با تاکید بر نقش موثر این موسسه در همراهی با مردم برای روزهای سخت و حفظ سلامت جامعه، انتظار خود از دولت سیزدهم اینچنین عنوان کرد: تمامی موسسات به ویژه موسساتی مثل پاستور که سابقهای دیرینه دارند و جزو هویت تاریخی سلامت کشور هستند نیازمند فناوریهای نوین هستند و به حمایت دولت در این راستا نیازمند هستند.
وی تصریح کرد: بزرگترین امتحان انستیتو پاستور در دوران شیوع کرونا انجام شد؛ بدون انستیتو پاستور غیرممکن بود تا بیماری در کشورمان تشخیص و شدت آن کاهش داده شود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.