به گزارش یورونیوز، ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه دیروز پنج‌شنبه ۱۳ شهریور با اعلام موضع کشورش گفت: «اقدامات تحریمی اعلام شده در تاریخ ۲ سپتامبر (۱۲ شهریور) به معنی حمله‌ای خطرناک به این دیوان و امضا کنندگان اساسنامه رم است.»

لودریان همچنین با اعلام این که حرکت اخیر آمریکا به معنی «زیر سؤال بردن همه‌جانبه‌نگری و استقلال دستگاه قضایی» است، از دولت واشنگتن خواست تا از این اقدام صرف نظر کند. وی افزود: «فرانسه بار دیگر بر حمایت بی‌دریغ خود از دیوان کیفری بین‌المللی و کارکنانش و نیز از استقلال نظام قضایی تأکید نموده و همواره تلاش می‌کند تا بر مبنای اساسنامه رم، شرایط را برای انجام مأموریت این دیوان در عین استقلال و بی‌طرفی فراهم سازد.»

یک سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا نیز روز پنجشنبه اعلام کرد که اتحادیه اروپا از دیوان کیفری بین‌المللی حمایت کرده و «با هر اقدامی که به نظام قضایی کیفری بین‌المللی خدشه وارد کند، شدیدا مخالفت خواهد کرد».

دولت ایالات متحده روز چهارشنبه «فاتو بنسوده»، دادستان دیوان کیفری بین‌المللی و نیز برخی دیگر از مسئولان این دیوان را به دلیل پیگرد اتباع آمریکایی تحریم کرده بود.

مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا با اعلام این موضوع گفته بود: «ما تلاش های نامشروع دیوان کیفری بین‌المللی برای تعقیب آمریکایی‌ها را تحمل نخواهیم کرد.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا ماه ژوئن (خرداد) سال جاری با صدور فرمانی اجرایی امکان اعمال تحریم علیه مقامات دیوان کیفری بین‌المللی، مستقر در لاهه را فراهم کرده بود. رئیس جمهوری ایالات متحده با این اقدام قصد داشت مسئولان دیوان کیفری بین‌المللی را از تعقیب قضایی نظامیان آمریکا به دلیل نقش آنها در جنگ افغانستان منصرف کند.

دادستانی دیوان کیفری بین‌المللی ماه مارس (اسفند/فروردین) سال جاری میلادی تصمیم گرفت که تحقیقات درباره نقش نظامیان آمریکا در افغانستان و احتمال ارتکاب «جنایت جنگی» و «جنایت علیه بشریت» از طرف آنها را آغاز کند. دادستانی این دیوان همچنین در آن زمان اعلام کرد که در مورد ارتکاب شکنجه از سوی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) نیز تحقیق خواهد کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.