علی اصلانی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به سهم دستمزد در قیمت تمام شده تولید اظهار کرد: بر اساس آمارها، میانگین سهم دستمزد در قیمت تمام شده بخش کشاورزی شش تا هفت درصد و در بخش صنعت، بین هشت تا ۹ درصد است اما به طور کلی میانگین هزینه دستمزد یک کارگر در تولید بین ۹ تا ۱۰ درصد است.

وی افزود: اگر در کشورهای دیگر سهم دستمزد در قیمت تمام شده بالا است به این دلیل است که کیفیت محصول برای کارفرما مهم است و کارفرما برای احتیاجات و رفاهیات کارگر اهمیت قائل است.

این مقام مسئول کارگری ادامه داد: وقتی کارگر در خط تولید مشغول کار است و باید قطعه‌ای را ببندد، دقت در کار او بستگی به این مساله دارد که کارفرما تا چه حد دغدغه او را مهم بداند.

اصلانی تصریح کرد: در کشورهای دیگر کیفیت محصول اهمیت بالایی دارد و کارفرمایان معتقدند اگر نیروی کار تامین باشد تولید با کیفیت و قابل رقابت با استانداردهای جهانی هم عرضه می‌شود ولی آیا کارفرمایان ما به این حرف ایمان دارند؟

دلیل تسخیر اقتصاد جهان توسط کمپانی‌های بزرگ

رئیس کانون شورای اسلامی کار البرز افزود: اگر محصولات دو کمپانی بزرگ آلمانی، بنز و بی.ام. و بازارها را تسخیر کرده‌اند به این دلیل است که آنها افق بلندمدتی را برای کار خود ترسیم و برنامه‌ریزی کرده‌اند.از نظر آنها کارگر باید تامین باشد تا در کار احساس مسئولیت کند.اگر نیروی کار دغدغه دستمزد،حق ‌بیمه و هزینه‌های مسکن و درمان را نداشته باشد کیفیت کار او قطعا بالا می‌رود.

به گفته وی در کشورهایی مثل آلمان نرخ بیکاری و تورم بسیار پایین است و در حالی که ذخایر نفتی و گازی یا معدن ندارند بر پایه اقتصاد مدیریتی و بخش خصوصی اداره می‌شوند به همین دلیل است که سهم بسزایی در اقتصاد جهان دارند، همچنان که ۱۲ تا ۱۴ درصد اقتصاد دنیا در دست چین است.

به گزارش ایسنا، علیرغم آنکه کارفرمایان بخش اعظمی از هزینه‌های خود را متوجه دستمزد نیروی کار می‌دانند بسیاری از کارشناسان معتقدند دستمزد در قیمت تمام شده تولید و کالای کارفرما سهم پایینی دارد و بیشترین هزینه کارفرمایان را مالیاتها، نبود نقدینگی و هزینه تامین مواد اولیه شامل می‌شود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.