زنان به طور متوسط بیشتر از مردان گریه می‌کنند. با این حال، گریه اغلب نشانه‌ی ضعف شمرده می‌شود. اما اگر احساس می‌کنید که باید گریه کنید و نیاز به آن دارید، نباید جلوی اشک هایتان را بگیرید. حقیقت آن است که فواید گریه کردن بیشتر از آن چیزی که تصور می‌کنید.

۱- اضطراب

طبق تحقیقات، گریه کردن ممکن است در لحظات اضطراب آور زندگی به آرام شدن ما کمک کند. گریه کردن نتایج فوری‌ای ندارد و ممکن است چند دقیقه طول بکشد تا بدن شروع به آرام شدن کند.

به گفته‌ی محققان، گریه کردن باعث فعال شدن سیستم عصبی پاراسمپاتیک می‌شود. فعال این سیستم عصبی، تأثیری آرامش بخش بر روی مغز دارد.

۲- فشار خون

بالا بودن فشار خون می‌تواند منجر به مشکلات جسمانی جدی و متعددی مثل سکته مغزی، حمله قلبی، نارسایی قلبی، زوال عقل و حتی نارسایی کلیوی شود. اما خبر خوب آنکه تحقیقات متعددی نشان داده گریه کردن نه تنها فشار خون را کاهش می‌دهد و آن‌ها را تحت کنترل درمی آورد، بلکه یک گریه‌ی شدید می‌تواند باعث منظم شدن ضربان قلب هم شود.

۳- انباشت مواد سمی

اشک‌هایی که از چشمان شما جاری می‌شوند می‌توانند آلودگی‌هایی مثل دود و گرد و غبار را از چشم هایتان پاک کنند. این سم زدایی به کاهش سطح کورتیزول یا همان هورمون اضطراب در بدن کمک می‌کند که بهبود روحیه را به دنبال دارد؛ بنابراین عجیب نیست که بعد از هر بار گریه کردن احساس سبکی می‌کنید.

۴- نوسانات خلقی

اگر برایتان این سؤال پیش آمده که چرا اخیراً رفتارتان پرخاشگرانه شده و دائماً احساس اضطراب می‌کنید و حساس شده اید، باید بدانید که سؤال شما می‌تواند هیچ جواب مشخصی نداشته باشد. نوسانات خلقی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از دلایل این مسأله می‌تواند انباشت ماده‌ی منگنز در بدن باشد.

وقتی گریه می‌کنیم، این منگنز اضافه به همراه قطره‌های اشک از بدن ما خارج می‌شود. این مسأله از غلظت منگنز در بدن کم می‌کند و در نتیجه، شما را آرام می‌کند و تمرکزتان را بالا می‌برد.

۵- درد

وقتی درد فیزیکی‌ای احساس می‌کنیم، اغلب چند قطره اشک بی اختیار از چشمان ما جاری می‌شود. این در واقع شیوه‌ی بدن برای کاهش احساس درد است. تحقیقات نشان داده گریه‌های عاطفی علاوه بر اینکه تأثیر خود تسکینی‌ای که دارند، باعث آزاد شدن اکسی توسین و اندورفین هم در بدن می‌شوند. این مواد شیمیایی به ما احساس خوبی می‌دهند و ممکن است هم درد‌های فیزیکی و هم درد‌های عاطفی را کم کنند.

منبع: روزیاتو

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.