محمود حجتی  در بخش دوم از سخنان خود در اتاق بازرگانی تهران که در پاسخ به سوالات مطرح شده اعضای اتاق بازرگانی با اشاره به فعالیت‌های خود در این وزارتخانه گفت: یکی از دوستان پرسشی را مطرح کرد مبنی بر اینکه در صورت خروج بنده از سمت وزارت، آیا این سیاست‌ها ادامه خواهد داشت یا خیر؟ من اینطور به شما بگویم که سال ۹۴ من را از دولت بیرون کردند و در سال ۹۲ نیز اصلا تمایلی به حضور نداشتم. نه آن زمان با پای خودم رفتم نه در این دولت با پای خودم آمدم اما در هر صورت افتخار می‌کنم که اکنون در خدمت مردم هستم. اینکه سیاست‌ها ادامه پیدا کند یا خیر، نمی‌توان پاسخ قطعی داد.

وی در خصوص محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها گفت: یکی از مسائلی که امروز زیاد در اتاق مطرح شد محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها بود. در زمانی که آقای شریعتمداری وزیر صمت بودند و در آغاز نوسانات ارزی من به ایشان و رئیس جمهور نامه نوشتم که با هر نوع ممنوعیت صادرات و واردات مخالف هستم. اگر نگران بازار داخل هستند می‌توانند از طریق عوارض این مسئله را کنترل کنند اما در نهایت ما هیات دولت تشکیل می‌دهیم و باید به تصمیمی که مورد اجماع است احترام بگذاریم و با همدیگر کار کنیم.

در ادامه وزیر جهاد در خصوص صحبت‌های یکی از اعضای اتاق مبنی بر اختلاف بسیار زیاد میان قیمت تمام‌ شده خرید گوشت وارداتی و قیمت توزیع آن گفت: این جریان مطرح شده در برخی از رسانه‌ها که گوشت ۲ دلاری وجود دارد به هیچ وجه صحت ندارد. گوشت استرالیا قیمت آن ۷.۵ دلار است و گوشت مغولستان هم درب کشتارگاه به قیمت ۵ دلار عرضه می‌شود. اگر کسی گوشت ۲ دلاری سراغ دارد می‌تواند بدون هیچ محدودیتی وارد کند. متاسفانه برخی افراد به محض پیدا کردن یک تریبون و بدون داشتن اطلاعی حرف‌هایی را مطرح می‌کنند که اصلا صحت ندارد.

وی در خصوص آلودگی برخی از محصولات کشاورزی و مواد لبنیاتی به دلیل سم استفاده شده گفت: تا شش سال پیش وضعیت سم و کود کشور لجام‌گسیخته بود و ما در مرحله اول سعی کردیم که وضعیت سموم وارداتی را ساماندهی کنیم و در مرحله بعد حد و حدود آن را تا آنجایی که به سلامت آسیب نرساند رعایت کنیم. البته ممکن است تخلفاتی از سوی برخی از کشاورزان در این حوزه صورت بگیرد که قطعا باید با آن برخورد شود.

حجتی ادامه داد: تولیدات کشور در بحث لبنیات هیچ مشکلی ندارد و امروز شیر و محصولات کشاورزی ما به کشورهای دیگر که از استانداردهای بین‌المللی استفاده می‌کنند، صادر می‌شود.

وزیر جهاد در خصوص گله‌مندی یکی از اعضای اتاق نسبت به عدم اطلاع‌رسانی شفاف وزارتخانه در موضوع واردات گندم گفت: متاسفانه علیرغم اینکه تولید گندم در سال جاری افزایش داشت، نتوانستیم به میزان سال قبل خریداری کنیم؛ به طوری که اکثر گندمکاران در استان‌های غربی و شمال‌غربی از فروش گندم به ما خودداری کردند.

حجتی ادامه داد: زمانی که قیمت خرید جو در کشور نزدیک به ۱۸۰۰ تومان است و قیمت همین محصول در کشورهای همسایه بیش از ۳۰۰۰ تومان است، طبیعی است که مشکلاتی به وجود بیاید. بر همین اساس دولت تصمیم گرفته که برای جبران کسری گندم وارد کند که البته این در حوزه وزارت صمت است.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در مصوبه شورای اقتصاد مقرر شده که نانوایی‌های آزادپز از سال آینده گندم را به قیمت تمام شده خریداری کنند با این وضعیت به طور حتم سرانه مصرف کاهش پیدا خواهد کرد. گزارش‌ها حاکی از آن است که سرانه مصرف کالاهای یارانه‌ای چند برابر حد معمول افزایش پیدا کرده و حتی در برخی کالاها شاهد خروج از مرزها بودیم. به هر حال مدیران کشور اصرار دارند که نان ارزان باشد و از طرف دیگر منابع دولت محدود است و در نهایت فشار به تولیدکننده می‌آید.

وی افزود: ما با چینی‌ها توافق کردیم که به جای آنکه محصولات آبزی ما به ویتنام قاچاق شود و از آنجا به چین برود، اکنون مستقیم به آن کشور صادر می‌کنیم و در مقابل از آنها کالاهای مورد نیاز را خریداری می‌کنیم.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.