عباس سلیمی‌نمین با اشاره به برخی از تندروی‌های مشاهده‌شده در منابر گفت: اینکه در منابر یا جاهای دیگر از ادبیات نابهنجاری استفاده شود پدیده هزینه‌سازی است که می‌تواند تبعات منفی زیادی داشته باشد چراکه وقتی یک سخنران حتی کوچک‌ترین بی‌حرمتی‌ای از خود بروز بدهد، آن بی‌حرمتی مجوزی برای بی‌حرمتی از جانب دیگران خواهد شد. به‌ همین دلیل باید مراقب باشیم تا منبر که رسالت فرهنگ‌سازی و ترویج اخلاق دارد، به محلی برای تخریب و تخطئه دیگران تبدیل نشود چراکه آموزه‌های دینی به ما توصیه می‌کند: «حتی تخریب مجرم هم صلاح نیست.»

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران ادامه داد: البته بداخلاقی و رفتارهای آنچنانی در فضای سیاسی هم به کرات شنیده می‌شود. متاسفانه مردم عادت کرده‌اند که سیاسیون یکدیگر را با الفاظ ناشایست مورد خطاب قرار دهند و به راحتی به هم تهمت و افترا بزنند. این فضای کدر اخلاقی در حالی مشاهده می‌شود که خدا به موسای پیامبر هم توصیه کرد: «با فرعون با زبان لین صحبت کن.» اما متاسفانه به این مهم توجهی نشان داده نمی‌شود، بنابراین در چنین شرایطی فضای جامعه نیز تحت‌ تاثیر این بی‌اخلاقی‌ها قرار گرفته است. به‌ طوری که شاهد نوعی لجام‌گسیختگی اخلاقی هستیم که تاثربرانگیز است. به نظر من باید هرچه زودتر تدبیری اندیشید و تلاش کرد تا بلکه به طریقی بداخلاقی‌ها و تهمت و افترا به کمترین حالت ممکن خود برسد.

این چهره اصولگرا با اشاره به حاشیه‌های به‌وجودآمده برای منبر علیرضا پناهیان گفت:‌ منبر ایشان همیشه مراجعه‌کنندگان پرشماری دارد. معتقدم نه تنها آقای پناهیان بلکه همه چهره‌هایی که تریبون دارند باید مراقب باشند تا از چارچوب اخلاق خارج نشوند. چون اگر به این مهم توجه نکنند، اظهارات صحیح و دلسوزانه‌شان تحت‌ تاثیر حاشیه‌های ناشی از اظهارات جنجالی، کمرنگ خواهد شد و در نتیجه به هدفی که دنبال می‌کنند نمی‌رسند.

عباس سلیمی‌نمین در پایان گفت: البته باید اذعان کرد اعتراض آقای پناهیان به نمایندگان مجلس فی‌نفسه اعتراضی صحیح بود. برای مردم سوالی با این مضمون مطرح شده است که چرا مجلس‌نشینان با شفاف‌سازی رأی‌هایشان مخالفت می‌کنند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.