روسیا الیوم گزارش داد، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در گفت‌وگو با سردبیران موسسات رسانه‌ای ترکیه اظهار کرد: ترکیه همزمان با آوریل ۲۰۲۰ کل سامانه‌های اس- ۴۰۰ را تحویل می‌گیرد.

وی درباره دلایل خرید این سامانه‌ها گفت: ترکیه این سامانه‌ها را نخریده که برای جنگ آماده شود بلکه آنها را برای حفظ صلح و امنیت ملی خود خریده است.

این در حالی است که وزارت دفاع ترکیه روز یکشنبه نیز از ورود سری جدید محموله سامانه‌های اس - ۴۰۰ خبر داده بود.

رئیس‌جمهوری ترکیه نیاز کشورش به خرید سامانه‌های اس- ۴۰۰ را به لزوم ممانعت از رویدادهای کشورهایی نظیر کویت، قطر، عراق، سوریه، یمن و غیره نسبت داد و گفت: ترکیه با خرید اس - ۴۰۰ برای جنگ آماده نمی‌شود بلکه هدف از خرید این سامانه‌ها تضمین امنیت و صلح کشورمان است، گام‌های دیگری هم برای بهبود توانمندی نظامی و دفاعی با همین دیدگاه داریم.

اردوغان تاکید کرد: تمام این تدابیر از جمله خرید اس- ۴۰۰ برای ترکیه ضروری است نه یک موضوعی اختیاری یافتن مثال‌هایی از قبیل سخت نیست.

رئیس‌جمهوری ترکیه تصریح کرد: تحولاتی از یک ربع قرن پیش در بوسنی و هرزگوین و کویت یا حوادثی در گذشته نزدیک در عراق، سوریه، اوکراین، ‌ یمن و قطر رخ داده‌اند و مشکلاتی هم از بابت توسعه طلبی اسرائیل در منطقه وجود دارند.

وی افزود: تمام این نمونه‌ها نتایجی را نشان می‌دهند که ناگزیر می‌شوی برای مقابله با آنها قوی باشی و مساله خرید اس- ۴۰۰ از این زاویه باید نگریسته شود.

اردوغان همچنین فاش کرد: ممکن است در آینده نسخه سامانه موشکی اس- ۴۰۰ را با مشارکت روسیه بسازیم و این سامانه‌ها قدرت ما را در آینده تقویت خواهند کرد.

رئیس‌جمهوری ترکیه در عین حال گفت: اگر از برنامه تولید جنگنده‌های اف - ۳۵ کنار گذاشته شویم قیمت هریک از آنها حدود هشت میلیون دلار خواهد رسید.

رئیس‌جمهوری ترکیه گریزی نیز به تحولات سوریه و اقدامات آمریکا زد و تاکید کرد: آمریکا در حال حاضر قصد ندارد برای عملیات نظامی منطقه پرواز ممنوع در سوریه ایجاد کند.

وی درباره امکان ایجاد چنین منطقه‌ای گفت: آمریکا اشاره کرده بخشی از نیروهایش پس از عقب‌نشینی از سوریه در این کشور می‌مانند.

اردوغان همچنین اشاره کرد، آمریکا از آلمان، انگلیس و فرانسه خواسته نیروهای مازاد به منطقه بفرستند اما این سه کشور جواب منفی دادند.

رئیس‌جمهوری ترکیه در ادامه گفت: ترکیه هیچ اشاره‌ای از جانب آمریکا بابت قصدش برای انجام عملیات در منطقه ندیده است و ترکیه درباره هماهنگی در زمینه عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از سوریه برای بررسی راه‌های ایجاد منطقه امن و ابعاد آن در این کشور عربی نشستی برگزار خواهد کرد.

اردوغان همچنین اشاره کرد، کشورش و روسیه توانستند به رغم درگیری‌های شدید در منطقه ادلب ثبات خاصی را برقرار کنند.

او افزود: ما با همکاری مستحکم با روسیه توانستیم امنیت را در ادلب برقرار کنیم و این به رغم کارشکنی مداوم ارتش سوریه بود ما با روسیه تفاهمات مربوط به تضمین امنیت در منطقه را حفظ می‌کنیم.

اردوغان با این وجود تصریح کرد: روسیه باید نظام سوریه را به تعهد درخصوص توافقنامه سوچی که بین روسیه و آنکارا در ۱۷ سپتامبر ۲۰۱۸ درباره ادلب امضا شد، متقاعد کند. ترکیه با صداقت به ماموریت نظامی و انسانی و حقوقی خود در منطقه با اتخاذ تصمیمات و تدابیر لازم برای ممانعت از وقوع هر اتفاق نامناسبی ادامه می‌دهد.

رجب طیب اردوغان در ادامه تاکید کرد: نیروهای ترکیه برای تضمین امنیت کشتی‌های خود در شرق مدیترانه به رغم تهدیدات تلاش می‌کنند و ترکیه اوضاع مصر، تحرکات عربستان و امارات را زیر نظر دارد.

اردوغان افزود: ترکیه به برداشتن گام‌های لازم برای رویارویی با تلاش‌هایی که حقوق و منافع ترکیه و جمهوری قبرس ترک‌نشین در شرق مدیترانه را نادیده می‌گیرند، ادامه می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: دو کشتی حفاری ترکیه به نام‌های "فتح" و "یاووز" و کشتی کاوشگر "بربروس خیرالدین پاشا" به ماموریت خود در منطقه به رغم تمام تهدیدات ادامه می‌دهند.

اردوغان گفت، یگان‌های نیروی دریایی و هوایی ترکیه برای تضمین امنیت این کشتی‌ها در تلاش هستند.

وی افزود: ترکیه از نزدیک تحولات تمام کشورهای منطقه در راس آن مصر، لیبی، الجزایر تونس و و دولت اسرائیل را زیر نظر دارد همچنین از آن طرف تحرکات عربستان و امارات در منطقه خلیج فارس را هم دنبال می‌کنیم.

رئیس‌جمهوری ترکیه خاطرنشان کرد: ترکیه همچنین تمام تحولات جنوب آسیا در افغانستان، پاکستان و هند و نیز تحریم‌های آمریکا علیه ایران، تمام اتفاقات بالکان و شرق اروپا و قفقاز و آسیای مرکزی را زیر نظر دارد چون تمام اتفاقات در این مناطق بر ترکیه تاثیر می‌گذارند.

وی افزود: کسانی هستند که در شرق دریای مدیترانه به دنبال جایی برای خود هستند و ما به طور ملموسی مانع آن می‌شویم.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.