تاثیر مالیات بر ارزش افزوده بر توزیع درآمد
حمیدرضا اکبری، دانشجوی کارشناسی ارشد ناپیوسته در پایان نامه خود به "بررسی اثر مالیات بر ارزش افزوده بر توزیع درآمد در کشورهای منتخب" پرداخت.
اجرای مالیات بر ارزش افزوده بیش از سه دهه در جهان مورد بحث و بررسی بود. در اواخر دهه ۱۹۶۰ میلادی روند اجرای این مالیات تسریع شد و این روند تا پایان دهه ۷۰ میلادی ادامه یافت، افزایش محبوبیت این نظام مالیاتی سبب شده است که تا پایان سال ۲۰۰۳ میلادی ۱۳۶ کشور جهان به خیل مجریان این نظام مالیاتی بپیوندند.
یکی از پیامدهای مالیات بر ارزش افزوده اثر آن بر توزیع درآمد است. وجود نابرابریهای گسترده در توزیع درآمد به بروز فقر و ایجاد شکاف بیشتر در طبقات جامعه منجر میشود. توزیع درآمد به توزیع چگونگی سهم افراد یک کشور از درآمد ملی میپردازد.
این پژوهش با هدف بررسی اثر مالیات بر ارزش افزوده بر توزیع درآمد انجام شد. در این پژوهش به بررسی روند متغیرهای تحقیق (درآمد ناخالص ملی، سهم مالیات بر ارزش افزوده از کل مالیات، سهم مالیات بر درآمد از کل مالیات، تورم، امید به زندگی و شاخص ضریب جینی) طی سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ در کشورهای منتخب پرداخته شد.
نتایج این پژوهش نشان میدهد در این کشورها با افزایش سهم مالیات بر ارزش افزوده ضریب جینی کاهش مییابد و در نتیجه نابرابری درآمد کمتر میشود.
به گزارش ایسنا، این پایان نامه به راهنمایی دکتر صادق بختیاری کوه سرخی در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (خوراسگان) دفاع شد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر