ظریف : تعهدات اروپا بسیار فراتر ازاینستکس است
ظریف روز چهارشنبه بعد از جلسه هیأت دولت درباره ۱۱ تعهد اروپاییها در برجام گفت: بعد از اینکه ترامپ از برجام خارج شد ما جلسهای در سطح وزرای خارجه سه کشور اروپایی و بعد از آن دو جلسه با وزرای اعضای باقی مانده برجام داشتیم.
وی ادامه داد: در جلسه سه کشور و در جلسات بعدی ۱۱ تعهد را اعلام کردند؛ این ۱۱ تعهد شامل فروش نفت ایران، بازگشت پول نفت ایران، سرمایهگذاری در ایران، حمل و نقل، هوانوردی و کشتیرانی است که تعهدات به صورت رسمی همان روز اعلام شد.
رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: درهیچ کدام از این تعهدات اینستکس یا ساز و کار مالی وجود ندارد، آنچه که وجود دارد ۱۱ تعهد است. اینستکس اگر عملیاتی شود مقدمهای برای اجرای آن ۱۱ تعهد است.
وزیر امورخارجه اضافه کرد: اروپاییها باید آن ۱۱ تعهد را انجام دهند، از آن ۱۱ تعهد اروپاییها در چهارچوب خود برجاممواد ۱ تا ۳ ضمیمه را نگاه کنند. در ماده ۳ ضمیمه ۲ به طور صریح نوشته شده است. اینکه اروپا یک اقدامی کرده و یک قانونی را لغوکردهکافی نیست بلکه آثار آن قانون را باید نشان دهد.
ظریف تاکید کرد: ما به صراحت گفتیم اگر اروپا به برجام متعهد باشد ما هم به برجام متعهد خواهیم بود منتها همانطور که اروپا تعهداتش را انجام میدهد ما انجام میدهیم.
وی در پاسخ به این سوال که دادستانی گفته اینستکس فرزند معلول برجام است و مسؤولان نباید این فرزند ناقص را قبول کنند، گفت: معلول یا غیرمعلول به هر صورت ما از اروپاییها میخواهیم که تعهداتشان را انجام دهند. تعهدات اروپا بسیار فراتر ازاینستکس است.
ظریف در پاسخ به سوالی دیگر درباره واکنش ترامپ به کاهش تعهدات ایران در زمینه غنی سازی، گفت: ایشان میتواند به هر چیزی واکنش نشان دهد، اگر ایشان میخواهد به خودش حق دهد که چنین واکنشی را نشان دهد اول باید نقض برجام و خروج از آن را متوقف کند و تحریمهای غیرقانونی که به مثابه تروریسم اقتصادی علیه ۸۲ میلیون ایرانی است را متوقف کند، بعد تصمیم بگیرد.
وی افزود: این واکنش به عدم رعایت سقف ۳.۶۷ درصد است. اما اینکه ما در چه سطحی غنی سازی کنیم خودمان تصمیم میگیریم.
ظریف همچنین درباره انجام نخستین تراکنشهای مالی از سوی اروپاییها در قالب اینستکس هم گفت: اروپاییها اعلام کردند که اولین تراکنشها در حال انجام است ولی این کاری است که باید از بخش خصوصی سوال کنید.
وزیر امور خارجه درباره انتشار برخی اطلاعات مربوط فروش نفت در رسانههای داخلی و اینکه انتشار چنین اطلاعاتی در رسانهای عمومی مثل صدا و سیما چقدر میتواند به منافع ملی ما آسیب برساند، گفت: حتماً این کار در جهت منافع ملی نیست و به منافع ملی ضربه خواهد زد. وزیر نفت که از من ذیصلاح تر هستند تا در این زمینه صحبت بکنند و این کار را برای منافع ملی نامناسب میدانند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر