ایران می تواند آمریکا را در خلیج فارس زمین گیر کند؟
مارک اپیسکوپوس در نشنال اینترست نوشت: در هفته های اخیر شاهد افزایش تنش ها بین ایران و آمریکا بوده ایم. دو طرف هر روز یکدیگر را به اقدامات تحریک آمیز متهم می کنند. مقامات دولت ترامپ تهدید کرده اند که هر گونه اقدام احتمالی ایران علیه سربازان آمریکایی در منطقه با پاسخی قاطع روبرو خواهد شد.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: ژنرال حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اخیرا در پارلمان ایران حاضر شد تا در مورد آمادگی نیروهای دفاعی ایران با نمایندگان مجلس صحبت کند. او گفت که ارتش آمریکا به دلیل آسیب پذیر بودن ناوهای هواپیمابرش نمی تواند قدرت ایران را در خلیج فارس به چالش بکشد.
اما نیروی نظامی متعارف ایران از چه قابلیت هایی برخوردار است و آیا آن ها واقعا می توانند در مقابل حمله احتمالی آمریکا مقاومت کنند؟
ما در گذشته به توانایی های نیروی هوایی و زمینی ایران اشاره کرده بودیم. اما اکنون قصد داریم مهم ترین نقطه قوت نیروهای متعارف ایران یعنی نیروی زیردریایی آن ها را بررسی کنیم. ایران با کمک زیردریایی های خود به چهارمین نیروی دریایی قدرتمند در دنیا تبدیل شده است.
تعداد زیردیایی های ایران در مقایسه با دیگر ادوات جنگی نیروی دریایی بالاتر است. نیروی دریایی ایران در مجموع دارای ۱۰ ناوچه موشک انداز، ناو محافظ و ناوشکن است، اما در حال حاضر تعداد زیردریایی های آن به ۳۴ عدد می رسد. بیشتر زیردریایی های ناوگان ایران از کلاس کیلو با موتور دیزل الکتریکی هستند. تعدادی از زیردریایی ها نیز از کلاس بومی غدیر هستند. باقی زیردریایی های ایران در زیر مجموعه کلاس یونوی کره شمالی قرار می گیرند. زیردریایی غدیر در مقایسه با کلاس های دیگر کوچک تر است، اما قابلیت های تهاجمی قوی تری دارد. کلاس غدیر همچون زیردریایی های کلاس کیلو دارای لوله های اژدرافکن ۵۳۳ میلی متری است.
ایران با همین داشته ها می تواند به اهداف استراتژیک خود در منطقه دست پیدا کند. ایران نیازی ندارد که نفوذش را به آب های بین المللی گسترش دهد. در واقع، هدف اصلی نیروی دریایی ایران تضمین امنیت خلیج فارس و به طور ویژه تنگه هرمز است. زیردریایی های دیزل-الکتریکی ایران دارای قابلیت مین گذاری غیر قابل شناسایی هستند. به همین خاطر گزینه ایده آلی برای انجام عملیات های گشت زنی و کمین علیه کشتی های جنگی متخاصم محسوب می شوند.
نیروی دریایی ایران اخیرا تصمیم گرفت که صنعت زیردریایی بومی خود را گسترش دهد. آن ها به دنبال توسعه کلاس های بزرگتر هستند. برای مثال، می توان به کلاس جدید فاتح اشاره کرد. این زیردریایی از لحاظ مشخصات عملیاتی بسیار برتر از کلاس غدیر است. این کلاس همچون زیردریایی های دیگر ایران دارای لوله های اژدرافکن ۵۳۳ میلی متری است. رسانه های دولتی ایران گزارش کرده اند که زیردریای های کلاس فاتح دارای قابلیت شلیک موشک های زیر سطحی هستند.
بدون شک نیروی زیردریایی ایران مهم ترین و تواناترین زیرشاخه نیروی دریایی ایران است و پیش بینی می شود که در آینده نیز جایگاه خود را حفظ کند. گفتنی است، رهبران ایران اهمیت زیادی برای منطقه خلیج فارس قائل هستند.نیروی دریایی ایران می تواند از ناوگان زیردریایی های خود برای پیاده سازی یک کمپین ضد دسترسی-ضد دستیابی (A۲/AD) در تنگه هرمز یا حملات کمین غافل گیر کننده علیه مواضع آمریکا در خلیج فارس استفاده کند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر