آیریش ایندیپندنت گزارش داد،‌ برنده جایزه ادبی « فولیو» دوشنبه شب طی مراسمی معرفی شد و «ریموند آنتروباس»‌ را به اولین شاعری تبدیل کرد که  تاکنون موفق به کسب این جایزه شده است. «آنتروباس» که یک شاعر ناشنواست برای نگارش مجموعه شعرش از تجربیات خانوادگی‌اش و سختی‌های دوران تحصیلش به عنوان یک ناشنوا استفاده کرده است. «آنتروباس» پیش‌تر جایزه «‌تد هیوز» را برای خلق همین مجموعه شعر به خود اختصاص داده بود.

«کیت کلنچی» رئیس هیئت داوران این جایزه بیان کرد :‌« ما هشت کتاب از ژانرهای مختلف انتخاب کردیم و تصمیم‌گیری بین آن‌ها بسیار دشوار بود، با این حال در نهایت همگی ‌به اتفاق ‌مجموعه شعر تاثیرگذار «‌آنتروباس» را که برای خلق آن از تجربیاتش به عنوان یک ناشنوا و فرهنگ برتانیایی و جامائیکایی‌اش استفاده کرده انتخاب کردیم.  این اثر کتابی بی‌نهایت بااحساس و در عین حال جسورانه است.‌»

به جز مجموعه شعر «ریموند آنتروباس»، هفت اثر دیگر نیز در لیست نامزدهای نهایی این جایزه قرار داشتند. «آیا می‌توانی تحمل کنی» نوشته «اشلی یانگ»، «تقاطع» نوشته «گای استگ»، «ماری آن ساته» نوشته «آلیس جالی»، «مرد شیرفروش» نوشته «آنا برنز»، «آدم‌های عادی» نوشته‌ «دیانا ایوانز»، «آن‌جا آن‌جا» نوشته «تامی اورنج» و رمان کوتاه «غرب» نوشته «کاریس دیویس» در لیست نامزدهای نهایی جایزه ادبی فولیو ۲۰۱۹ قرار داشتند.

جایزه «فولیو» برای اولین‌بار در سال ۲۰۱۴ با هدف تبدیل شدن به جایزه‌ای جدی‌تر از «بوکر» در عرصه ادبیات برگزار شد و همچون جایزه بوکر بین‌المللی به آثار انگلیسی‌زبان نویسندگان سراسر جهان تعلق می‌گیرد.

در اولین دوره از این جایزه ادبی در سال ۲۰۱۴، «جورج ساندرز» نویسنده مجموعه داستان «دهم دسامبر» موفق به کسب جایزه شد و سال بعد از آن نیز «آکیل شارما» نویسنده هندی-آمریکایی با کتاب «زندگی خانوادگی» این جایزه را از آن خود کرد.

جایزه ادبی «فولیو» در سال ۲۰۱۶ برگزار نشد و در سال ۲۰۱۷ با کمی تغییرات و اسپانسری جدید فعالیت خود را مجدداً آغاز کرد و «هشام مطر» برای کتاب «بازگشت» برنده آن نام گرفت. سال گذشته نیز جایزه به کتاب «ارواح سونامی» نوشته «ریچارد لوید پری» اعطا شد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.