روایت بادامچیان از جلسه روحانی با فعالان سیاسی
اسدالله بادامچیان،دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی به اشاره به جلسه شنبهشب (۲۱ اردیبهشت) تعدادی از فعالان سیاسی کشور با رئیسجمهور گفت: جلسه با حضور سلیقهها و دیدگاههای مختلف برگزار شد و افراد نظرات خود را با حفظ احترام مطرح کردند. بیان آزادانه خوبی در جلسه وجود داشت و تشریفات آن هم کم بود و خود این کار صحیحی است که افطاریهای ما به تشریفات تبدیل نشود.
وی با بیان اینکه نظرات متفاوتی مطرح شد و رئیسجمهور هم به نکات حضّار پاسخ داد اظهار داشت: آقای روحانی درباره مذاکره گفت که الان اصلاً زمان مذاکره نیست. افرادی هم که بحث مذاکره را مطرح کردند یکی دو نفر بیشتر نبودند. بقیه هم تذکر میدادند که چه نیازی به مذاکره داریم؟ البته نه به صورت مواجهه؛ بلکه اظهار نظر. غیر از بخش مثبت جلسه، چند اقدام هم نیاز بود که انجام میشد. نخست مسئله همکاری بیشتر دولت و همه گروههای سیاسی است. جدای از این تعارفات اجتماعی و سنت اسلامی، مهم این است که از این جلسه چیزی عاید مردم شود و بخشی از مشکلات آنها حل شود.
وی با بیان اینکه رئیسجمهور میتوانست چند معضل که با کمک همه قابل حل است را مطرح کند، اظهار داشت: اگر رئیسجمهور چنین چیزی را مطرح میکرد، احزاب و گروههای حاضر در جلسه هم اعلام میکردند که چه کاری میتوانند بکنند. امّا اینکه هرکس اظهارنظر خودش را مطرح کند و هیچ خروجی خاصی حاصل نشود، امر مثبتی نیست. دولت باید یک برنامه هم برای همراهی احزاب و گروهها طراحی میکرد. چنین تدابیری اگر بهکار بسته میشد این جلسه بیشتر به درد مردم و نظام میخورد.
بادامچیان با اشاره به اظهارات رئیسجمهور مبنی بر عدم تناسب اختیارات و توقعات، گفت: اختیارات رئیسجمهور اصلاً اختیارات کم نیست و رئیسجمهور از ابعاد مختلف فردی قوی و دارای اختیار است.
وی ادامه داد: نگاه ولی امر همواره اینطور بوده که دست دولت را باز گذاشتهاند و میبینید که مقام معظم رهبری در امور دولت دخالتی نمیکنند و آنجا که لازم است رهنمود میدهند. مشکلاتی هم که در کشور وجود دارد ناشی از این است که دیدگاههای اصلاحطلبان با رهبری فاصله دارد.
دبیرکل حزب مؤتلفه با بیان اینکه مشکلات دولت روحانی ناشی از اختیارات کم نیست، تصریح کرد: قانون هم اختیار کامل را به رئیسجمهور داده و رئیسجمهور همه کاره است.
وی ادامه داد: اگر دولت در اداره کشور قوی نباشد مجلس و قوه قضائیه نمیتوانند کار خودش را بهخوبی انجام دهند. اگر دولت زمینه فقر را از بین نبرد قوه قضایه چقدر میتواند رسیدگی کند. ولی اگر دولت توانست ملت را به درآمد مشروع برساند قوه قضائیه هم به افراد متخلف به راحتی رسیدگی میکند. یا مثلاً مجلس قانون میگذارد امّا دولت گوش نمیدهد. دیشب آقای روحانی میگفت مجلس چرا وزارتخانهها را از هم جدا نکرده است. به خاطر اینکه نتوانسته نماینده ها را قانع کند.
بادامچیان با بیان اینکه اگر معنای اختیار، جدایی از رهبری است این خلاف قانون اساسی و سوگندی است که رئیسجمهور مطرح کرده، اظهار داشت: نظام ما ولایی است و اصل برکات نظام ناشی از ولایت فقیه است. اصل مستقل ماندن ما و پیروز شدن در جنگ مربوط به ولایت فقیه است. اگر کسی فکر کند جدا از ولایت فقیه میتواند کار کند معلوم است که نمی تواند. چون مردم ولی امر خود را قبول دارند. اهل سنت هم ولی امر را قبول دارند. رئیسجمهور باید در تمام موارد هماهنگ با ولی امر باشد.
وی ادامه داد: اینکه ایشان بگوید اختیارات کم است، چطور هرموقع میخواهند درخواست برداشت از صندوق توسعه ملی را مطرح میکنند و رهبری هم به او اجازه میدهد، همانطور که امام هم در زمان جنگ این اجازه را میداد. این مسئله مهمی است و آقای روحانی باید آن را به ملّت بگوید. رئیسجمهور اگر برنامهای دارد و احساس میکند در توان او نیست باید آن را از مسیر ولایت دنبال کند، امّا اینکه او یک راه جداگانهای را در پیش بگیرد، این درست نیست.
دبیرکل حزب مؤتلفه مهمترین نکته جلسه فعالان سیاسی با روحانی را وحدت همه سلایق دانست و گفت: وحدت در مقابل بیگانه را کاملاً در این جلسه احساس میکردیم؛ از رئیسجمهور تا بقیه افراد با هر سلیقهای.
بادامچیان درباره درخواست مذاکره برخی حضّار جلسه با رئیسجمهور گفت: این بحث صرفاً از سوی دو نفر از اعضا مطرح شد که یک نفر از آنها اصلاً از ابتدا چنین نگرشی دارد. برخی از اینها لیبرالهایی هستند که از اول انقلاب به دنبال سازش با آمریکا هستند. من به یکی از آنها گفتم چهل سال است مردم و امامت میگویند آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند. زمانی که آمریکا در اوج قلدری بود ما مذاکره نکردیم و پیروز هم شدیم و الان که ۲۲ تریلیون دلار بدهی دارد چه قدرتی دارد؟
وی ادامه داد: آمریکا در مقابل کره شمالی که یک کشور محصور بوده نتوانسته هیچ غلطی بکند و «اون» رئیسجمهور این کشور، ترامپ را به بازی گرفته و این نکته مهمی است که رئیسجمهور کره به آمریکا نرفته بلکه این ترامپ است که به آنجا رفته است. وقتی در داخل خود آمریکا درگیری در جریان است و ده میلیون امضا علیه ترامپ جمع کردهاند، چرا ما با آنها مذاکره کنیم.
بادامچیان درخواست ترامپ برای تماس تلفنی با ایران را مورد اشاره قرار داد و گفت: در ادبیات سیاسی و غیرسیاسی، وقتی کسی میگوید به من زنگ بزنید، این یعنی عجز و نیازمندی. این در حالی است که این قلدرها قبل از انقلاب مذاکره نمیکردند بلکه به شاه مفلوک ایران دستور میدادند. فردوست میگوید یک دفترچه میدادند و میگفتند باید طبق آن عمل کنید. معنای این حرف ترامپ این است که به ما رحم کنید تا مذاکره کنیم. من نمیگویم باید جامد بود امّا این به معنای ضعف نشان دادن نیست. به قول امام(ره) هر وقت آمریکا آدم شد قضیه حل است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر