وقتی ضرغامی با اشاره به رفع مشکلات و اختیار عمل بالای وزارت نفت در دور زدن تحریم‌ها، در انتهای توییتش نوشت: «چرا وزارت نفت هنوز آرایش جنگی ندارد؟»، زنگنه پاسخ مفصلش را منتشر کرد: «وزارت نفت حدود یک سال است که نه‌تنها آرایش جنگی گرفته، بلکه درگیر جنگی خشن با یک تجاوزگر بی‌رحم و بی‌منطق شده است.»

اینها را به عنوان پیش‌زمینه گوشه ذهن‌تان بگذارید.

١- از همه کسانی که با درک شرایط و احساس مسوولیت از هیچ کوششی برای یاری به مردم کوتاهی نمی‌کنند، ممنونیم. اگر در صف مسوولان ایستاده‌اید یکی از وظایف‌تان برداشتن ریسک لازم و حساب‌شده و رفع مشکل مردم است.

اگر هم داوطلبانه وارد گود کمک به مردم شده‌اید که باز هم متشکریم.  اما، مگر می‌شود عده‌ای این شرایط خطیر را فرصتی برای غارت مردم بدانند؟! عده‌ای که وزیر نفت نمی‌داند در وصف‌شان چه بگوید! نه زنگنه پس از ٢٨ سال وزارت، انسان بی‌تجربه‌ای است که نداند چه می‌گوید و نه کم‌هوش و ناآگاه است که متوجه تبعات حرفش را نباشد تا اگر روزی نمایندگان مجلس (به عنوان ناظران بر عملکردش) از او در این‌باره توضیح خواستند، نتواند اطلاعات مستندی ارایه کند. همین جاست که کشور باید حساس باشد. چه با زنگنه و عملکردش موافق باشید یا مخالف، آقایان کمیسیون انرژی؛ یک جلسه بگذارید و از وزیر نفت توضیح بخواهید. اگر اطلاعات و توضیحاتش درباره این عده مستند و متقن نبود که رسما به مردم اعلام کنید و از زنگنه بخواهید سخنانش را پس بگیرد. اما اگر حرف‌های وزیر مستند بود، از آن پس شب آرام نخوابید تا زمانی که آن عده را که در این شرایط سخت، به دنبال فرصت‌طلبی بوده‌اند، به موکلان خود معرفی کنید.

٢-  مردم ایران، در این دوره تاریخی، زیر فشارهای بین‌المللی مظلوم واقع شده‌اند و آیندگان در این باره قضاوت خواهند کرد. قضاوت آیندگان اما، درباره مسوولانی که خردورزانه در راستای منافع مردم و بهروزی کشور، تصمیمات درست نگیرند سخت‌گیرانه خواهد بود. لطفا اجازه ندهید موریانه‌های فساد، به جان درخت زندگی مردم و ایران عزیز بیفتند. رسانه‌ها در شرایط تحریم نه می‌توانند و نه انتظار دارند که به همه اطلاعات قراردادهای صنعت نفت و فروش نفت و فرآورده دسترسی داشته باشند. اما آیا نمی‌توانند انتظار داشته باشند که این جملات علنی و رسمی وزیر نفت پیگیری شود؟! باور کنید اعتماد عمومی که جریحه‌دار شود، ترمیمش سخت است و غیرقابل ترمیم خواهد شد اگر فردایی مشخص شود در زمانی که مردم سختی می‌کشیدند عده‌ای (هر چند کم‌تعداد) در سودای فرصت‌طلبی بوده‌اند. اگر بنا باشد صنعت نفت کشور از گردنه بسیار سخت تحریم عبور کند، فداکاری، غیرت، درستکاری و دوری از فساد لازم دارد. دلسوزان درستکار در این صنعت زیادند.

٣- خبرهای دشوار با محوریت صنعت نفت ایران، هر روز بیش از دیروز در رسانه‌های بین‌المللی مخابره می‌شود. همه آنها هم معلوم نیست عین واقعیت باشد. با این وجود گزارش شده است دو شرکت بزرگ دولتی چین (سینوپک و CNPC) برای ماه جاری میلادی، برای خرید نفت ایران سفارش نداده‌اند. هر چند ممکن است چینی‌ها راه‌های دیگری برای منفعت بردن از نفت ایران گزیده باشند اما لازم است کمیته مقابله با تحریم‌های نفتی این اخبار را به دقت رصد و اتخاذ تصمیم کند. صادرات نفت عربستان به بازار امریکا در هفته گذشته به ٣١١ هزار بشکه در روز کاهش یافته که کمترین میزان در ده سال گذشته است. با توجه به نزدیکی مشخصات نفت خام سنگین سعودی به نفت خام ایران، ممکن است عربستان مقدار بیشتری از نفتش را برای ارسال به بازارهای ایران آماده کرده باشد. خبرها و تحلیل‌های روزانه زیاد است. تا می‌توان باید فرصت‌طلبانی که وزیر نفت به آنها اشاره کرده است را از صنعت نفت دور کرد تا کارشناسان و مدیرانش بتوانند شرایط روزانه را درست تحلیل کنند و تصمیمات صحیح بگیرند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.