آسیاییها چه قدر نفت ایران را خریدند؟
رسانههای بین المللی در حالی از کاهش صادرات نفت ایران و رسیدن به کمترین میزان در ۳۰ سال گذشته رسیده است که مسئولان فعلی صنعت نفت ایران در دوران تحریم های سالهای ۹۰ و ۹۱ بارها در گفتوگو با رسانه ها گفته بودند که اگر آنها در صنعت نفت مسئولیت داشتند، هرگز اجازه نمیدادند که این اتفاق رخ دهد.
صادرات نفت خام ایران در سال ۹۱ به دلیل تحریم و محدودیتهای بینالمللی اعمال شده نسبت به سال ۹۰، با کاهش ۴۸.۹۸ درصدی همراه بود و از بیش از ۲ میلیون و ۲۱۴ هزار بشکه در روز در سال ۹۰ به حدود یک میلیون و ۱۳۰ هزار بشکه در سال ۹۱ رسید.
اما در تحریم های جدید اگرچه آمار رسمی از سوی مسئولان صنعت نفت ایران در مورد صادرات نفت بعد از تحریم ها ارائه نشده است، اما اخبار غیر رسمی از صادرات روزانه فقط ۷۰۰ هزار بشکه نفت ایران خبر میدهند، هرچند که باید گفت باید برای صحت و سقم این اخبار تحقیق صورت گیرد.
اما جالب است که رسانه های بین المللی نیز آمار و ارقامی که در مورد صادرات نفت ایران ارائه می کنند، در همین حدود است.
فارغ از اعداد و ارقام به هرحال باید گفت، یکی از دلایل کاهش شدید صادرات نفت ایران، بازکردن حساب ویژه بر روی اروپاییها بود که نفت ایران را خریداری کنند، اما وزیر نفت در آخرین جلسه خود با خبرنگاران رسما گفت با وجود این که برخی از اروپاییها از تحریم نفت ایران معاف شدند، ولی جواب تماسهای ما را نمیدهند.
بنابراین باید گفت، آنچه که امروز از نفت ایران صادر می شود فقط به مقصد کشور های آسیایی است، ولی باز این اعداد و ارقام نشان میدهد که واردات نفت خام آسیا از ایران در ژانویه به پایین ترین حد خود رسید.
این اتفاق پس از آن افتاد که چین و هند خرید از ایران را کاهش دادند و ژاپن برای سومین ماه پیاپی هیچ نفتی از ایران وارد نکرد .
چهار خریدار برتر نفت خام ایران، چین، هند، ژاپن و کره جنوبی در کل روزانه ۷۱۰ هزار و ۶۹۹ بشکه نفت از ایران در ماه ژانویه وارد کردند که ۴۹ درصد کمتر از همین ماه در سال ۲۰۱۸ بود.
اگر نگاهی به واردات نفت توسط ۴ کشور بزرگ خریدار نفت ایران بیاندازیم باید بگوییم در ژانویه، ژاپن اولین محموله نفتی را از زمان آغاز تحریمها از ایران خریداری کرد و انتظار می رود این محموله در ماه جاری به مقصد برسد.
کره جنوبی واردات نفت خام ایران را در ژانویه پس از یک وقفه چهارماهه از سر گرفت ولی واردات آن ۷۵ درصد نسبت به همین ماه در سال گذشته کاهش داشت.
سومین خریدار بزرگ نفت ایران در آسیا خرید خود را از ایران فقط به میعانات گازی محدود کرد، یک نفت فوق سبک که برای تولید نفتا از آن استفاده می شود. از نفتا محصولات پتروشیمی می سازند .
واردات ژاپن و کره جنوبی قرار است در ماههای آتی افزایش یابد چون خریداران مقداری را که میتوانند طی معافیتها وارد کنند، افزایش میدهند و انتظار میرود واردات ماه فوریه آسیا تقریباً دو برابر شود و به ۱.۳۸ میلیون بشکه در روز برسد .
چین، بزرگترین خریدار نفت ایران در ژانویه ۳۷۷ هزار و ۳۸۰ بشکه در روز نفت از ایران وارد کرد که بیش از ۵۰۰ هزار بشکه نسبت به ماه دسامبر کمتر بود.
هند نیز واردات از ایران را در ماه ژانویه به ۲۷۰هزار و ۵۰۰ بشکه در روز کاهش داد که کمتر از ۳۰۰ هزار بشکه در روزی است که این کشور میتواند وارد کند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر