وی افزود: زمانی که سامانه نیما راه اندازی نشده بود، بسیاری از افراد که صادرکننده خرما نبودند اقدام به صادرات این محصول کردند که این امر موجب شد تا عرضه خرما در بازار داخل کاهش یابد که خوشبختانه بعد از راه اندازی سامانه نیما، امر صادرات کنترل شد.

فرخی نرخ هر کیلوگرم خرمای مضافتی در شهرستان‌های مبدا را ۲۲ تا ۲۳ هزار تومان اعلام کرد و گفت: در برخی فروشگاه‌های تهران، قیمت خرما ارتباطی به نرخ مبدا ندارد و با قیمت‌های گزافی به مصرف کننده عرضه می‌شود.

این مقام مسئول موجودی خرما در سردخانه‌ها را بیش از ۱۰۰ هزارتن اعلام کرد و گفت: با توجه به موجودی کافی خرما در سردخانه ها، کمبودی در عرضه خرمای ماه مبارک رمضان نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه راهکار کنترل قیمت خرما در بازار ممنوعیت صادرات نیست، اظهار کرد: با توجه به آنکه سال زراعی خوبی در پیش رو داریم، از این رو ممنوعیت صادرات به هیچ عنوان به صلاح صنعت خرما نیست چرا که سال آینده تولید کنندگان دچار مشکل می‌شوند.

رئیس انجمن خرما میزان کنونی صادرات خرما را محدود اعلام کرد و افزود: طبق روال همه ساله تا سال زراعی جدید صادرات چندانی نخواهیم داشت که به همین خاطر تبعات ممنوعیت صادرات بر عهده کسانی است که این محصول را ممنوع اعلام کردند؟

فرخی ادامه داد: با توجه به پیک مصرف خرما در ماه مبارک رمضان پیش بینی می‌شود که نوسان خاصی در بازار رخ ندهد چرا که تمامی افراد که خرما در اختیار دارند، محصول خود را روانه بازار می‌کنند، چرا که بعد از ماه رمضان، قیمت خرما به سبب گرمای شدید در بازار افت می‌کند.

به گفته رئیس انجمن خرما، اگرچه در بحث عرضه خرما در ماه مبارک رمضان مشکلی نداریم، اما در ۲ تا ۳ روز اول ممکن است به سبب ازدیاد تقاضا شوک‌هایی به بازار وارد شود.

وی در پایان با بیان اینکه خرمای پیارم جز خرمای لوکس به شمار می‌رود، تصریح کرد: با توجه به آنکه خرمای پیارم جز کالای خشکبار محسوب می‌شود، از این رو قیمت آن همیشه بالا بوده است و قیمت آن ارتباطی به گرانی‌های اخیر ندارد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.