پانته‌آ دری در یک برنامه رادیویی درباره خرید خدمات آموزش اظهار کرد: تبدیل برنامه درسی مصوب به چهار دوره سه ساله مشتمل بر دو دوره سه ساله در ابتدایی و دو دوره سه ساله متوسطه و یک دوره پیش دبستان منجر به افزایش بد تعداد دروس شد.

وی افزود: در سنوات گذشته - دو دهه قبل- فقدان چرخه طبیعی نیروی انسانی آموزش و پرورش را داشتیم، یعنی سالانه برنامه ریزی برای جایگزین کردن این افراد با جذب فارغ التحصیلان فراهم نشد و به همین دلیل برای عدم خالی ماندن کلاس های درس، ناگزیر به استفاده از افرادی بودیم که شرایط ورود به کلاس را داشته باشند.

 

دری ادامه داد: خرید خدمات آموزشی یعنی از نظام بیمه ای کشور به اندازه نیاز ساعت آموزشی خریداری کنیم و این ترکیب از جایی ناشی شده است که فردی در استخدام رسمی آموزش و پرورش نباشد اما حق و حقوق قانونی او مشتمل بر دستمزد و کسورات باید پراخت شود و به او اجازه می دهد به اندازه ساعات مورد نیاز [آموزش و پرورش] وارد حوزه تعلیم و تربیت شود.

 

وی با انتقاد از اینکه کیفیت آموزشی برای نیروهای رسمی آموزش و پرورش هنوز مورد ارزشیابی قرار نگرفته است، اظهار داشت: نمی توان گفت در یک شرایط برابر، یک همکار با سابقه عملکرد کیفی بهتری در مقایسه با یک نیروی خرید خدماتی دارد؛ ما انتظار داریم کیفیت آموزش در سطح نخست بالاتر و فاخر تر باشد اما [لزوما اینگونه نیست].

 

دری تصریح کرد: استفاده از نیروی انسانی در طرح خرید خدمات آموزشی اگر بر مبنای استانداردها باشد و به خوبی اجرا شود، متضمن کیفیت خواهد بود ولی اگر فاقد اصول و مبانی درست باشد، منجر به خروجی نا مطلوب خواهد بود.

 

رئیس سابق آموزش و پرورش یکی از مناطق تهران با اعلام اینکه باید کمک کرد گرهی از کار نیروی انسانی آموزش و پرورش باز شود، خاطرنشان ساخت: نظام سنجش صلاحیت های معلمی در صورت استقرار یافتن، شاید میان بسیاری همکاران کنونی با استانداردهای لازم فاصله ای معنادار ایجاد نماید [ولی این مسئله الزامی نیست تا نیروهای خرید خدمات آموزشی را بالاتر یا پایین تر تلقی کنیم].

 

دری با تصریح بر اینکه دانشگاه فرهنگیان باید بر اساس برنامه ریزی مدون نیروی دانشجو را به میزان لازم اخذ می کرد، افزود: امروز این نقصان وجود دارد؛ البته باید کمک کنیم کاستی ها بر طرف شود؛ لذا طرح خرید خدمات آموزشی باید اجرا شود.

 

همچنین معصومه ابراهیمی، کارشناس سابق ارزیابی عملکرد نیز از وجود ۹۲۵ هزار کارمند در حوزه آموزش و پرورش سخن گفت و افزود: تا سال ۱۴۰۰ حدود ۴۰۰ هزار نیرو از این افراد بازنشسته می شوند و برای سال آینده تنها ۱۰ هزار خروجی برای دانشگاه فرهنگیان خواهیم داشت.

 

این مدیر دبیرستان از کمبود شدید نیروی انسانی در آموزش و پرورش خبر داد و گفت: متاسفانه مدیران مدارس هرگونه مایل هستند برنامه ریزی و نظارت می نمایند؛ البته بافت منطقه ای مدارس و انتظارات اولیا بر این تصمیمات اثر گذار است.

 

ابراهیمی با اشاره به بحران اقتصادی کنونی اظهار داشت: در برخی مدارس به دلیل بافت قدیمی و فرسودگی بایستی هزینه های گزاف انجام دهند ولی در هزینه های روزمره مدارس می توان صرفه جویی و قناعت کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.