پرونده نکونام-پیکان با همه مستنداتش در راه فیفا
جواد نکونام این روزها به سوژه عجیبی در فوتبال ما تبدیل شده است. او پس از صعود تاریخی با نساجی به لیگ برتر پس از ۲۴ سال، به مرد محبوب قائمشهری ها تبدیل شد و همچنین با تمام ناداوری ها توانست مازنی ها را در نیم فصل اول به رده دهم لیگ برتر برساند. اما پس از مشکلات داخلی در نساجی و عملی نشدن خواسته هایش از این تیم جدا شد. نکو پس جدایی از نساجی به پیکان پیوست اما به یکباره نامه ای از مدیرعامل ایران خودرو منتشر شد که خبر از لغو قرارداد نکو با خودروسازان می داد. کمتر کسی فکر می کرد نکونام پس از اولین جلسه تمرینش با پیکان قراردادش با این تیم منتفی شود. در نامه یکه زارع مدیرعامل ایران خودرو آمده بود:« علیرغم این که هیچ علاقهای به دخالت در امور اجرایی باشگاه را ندارم، حسب وظیفه به عنوان سیاستگذار باشگاه پیکان اعلام میکنم احترام به تیمهای دیگر به خصوص تیمهای شهرستانی لیگ برتر با طرفدارانی عاشق، پرشور و دلسوز شرط اصلی فعالیتهای اصلی آن باشگاه است. بنابراین انتخاب سرمربی از این تیمها اکیداً ممنوع بوده و باشگاه فقط مجاز به انتخاب سرمربی از میان سرمربیانی است که قبل از اتمام نیم فصل لیگ برتر ۹۷ به عنوان سرمربی آزاد شناخته شوند.»
پس از انتشار این نامه شایعه شد که نماینده قائمشهر در مجلس شورای اسلامی باعث لغو قرارداد نکو با پیکان شده که عبدالله رضیان عضو فراکسیون صنایع و معادن در مصاحبه با روزنامه گل این موضوع را تایید کرد و گفت: «بنده با مدیر ایران خودرو تماس گرفتم.»
تماس نماینده مجلس قائمشهر و عضو فراکسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با مدیرعامل ایران خودرو باعث شد تا قرار داد نکونام با خودروسازان لغو شود. این در حالی است که در هفته های گذشته بارها خبر مذاکره پیکانی ها با نکونام در رسانه ها منتشر شد و کمتر کسی از این ماجرا بی خبر بوده باشد. مدیران باشگاه پیکان از مدتها پیش با گزینه مورد نظر خود به توافق رسیده بودند و نکونام هم با توجه به استعفای امیری مدیرعامل نساجی و همچنین عملی نشدن خواسته هایش از سمت خود استعفا کرده و حتی به تمرین پیکان هم رفت اما به یکباره یک دخالت سیاسی باعث لغو قرار داد او شد. دخالتی که می تواند خطری بزرگ برای فوتبال ما در بزنگاه جام ملتها باشد.
با توجه به اتفاقات رخ داده اگر پرونده قرار داد نکونام با پیکان و همچنین مصاحبه نماینده قائمشهر و تایید دختالتش، به فیفا برسد، بر اساس اساسنامه فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ، دخالت افراد سیاسی در فوتبال موجب تعلیق فدراسیون فوتبال خواهد شد و همچنین تیم های باشگاهی هم از حضور در رقابت های بین المللی از جمله لیگ قهرمانان آسیا منع خواهند شد.
همچنین نکونام با پیکانی ها قرارداد امضا کرده و اگر یکطرفه این قرارداد لغو شود، باشگاه پیکان مجبور است تمام خسارت و پول قرارداد نکو را پرداخت کند که این پول از جیب بیت المال هزینه خواهد شد.
در این روزهای بد اقتصادی کشور آیا چنین هزینه هایی درست است؟ و چه کسی پاسخگوی این اتفاقات خواهد بود؟
نکته اینجاست که تا زمان حضور نکونام در نساجی و تاکید چندین و چند باره او به وجود مشکلات در باشگاه، هیچیک از مقامات سیاسی استان پیشقدم نشدند تا مشکلات نساجی را حل کنند. آنها در مصاحبه ها تنها از این می گفتند که به باشگاه کمک می کنند ولی در نهایت حتی کمک نکردند تا بعد از 6 ماه مشکل ساده رختکن ورزشگاه وطنی حل شود. مشکلات در نساجی به حدی بود که گهگاه بازیکنان بعد از تمرین در این ورزشگاه حتی آب گرم نداشتند که دوش بگیرند. با وجود مشکلات فراوان نکونام در نیم فصل اول ماند و مبارزه کرد ولی در نیم فصل به این نتیجه رسید که شاید مشکل حضور اوست و رفتنش از نساجی بتواند مشکلات باشگاه را حل کند. با وجود موافقت مالکان نساجی با جدایی نکونام و حتی تاکید روی این مسئله که به زودی مربی جدید را می آورند، سیاسیون استان مازندران باردیگر به صورت شفاف و بدون توجه به قوانین بین المللی فوتبال، دست به تلفن شده و در مسایل ورزشی دخالت کردند بدون اینکه حتی پیش بینی کنند دخالت در فوتبال می تواند عواقب بدی برای فوتبال ایران داشته باشد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر