امیر سرتیپ امیر حاتمی در مراسم افتتاح نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش وفناوری و ششمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی با تاکید بر اهمیت دانشگاه‌ها پژوهشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیاد افزود: این نهادها را قله‌های رفیعی می‌دانیم که خداوند علوم و دانش خود را به آنها به ودیعه نهاده و ما نیز از چشمه جوشان علم ودانش بهره مند می‌شویم.

وی با بیان اینکه این چشمه خروشان علم و دانش هر روز زلال‌تر و با کیفیت‌تر می‌شود اظهار کرد: ما به عنوان بخش دفاعی از آنجایی که از روز اول با تحریم‌ها مواجه بودیم این امر را با تمام وجود خود را حس می‌کنیم که باید به ظرفیت‌های کشور تکیه کنیم و این  جز با تکیه بر داشته‌های خود امکان پذیر نیست.

حاتمی با تاکید بر اینکه کشور دارای دارایی‌های بزرگ علم وفناوری است، خاطر نشان کرد: ما به عنوان بخش دفاعی بیشترین ارتباط را با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی داشتیم، ضمن اینکه در این وزارت خانه بخش بزرگی از تحقیقات را راه اندازی کرده‌ایم.

وزیر دفاع در عین حال با انتقاد از اینکه ما تنها یک دهم درصد ظرفیت بزرگ علم وفناوری را در اختیار داریم تاکید کرد: ما روابط مناسبی  با دستگاه‌ها اجرایی داریم ولی بهره مندی ما از ظرفیت بزرگ علمی کشور یک دهم درصد است.

حاتمی با اشاره به ظرفیت عظیم تحقیقاتی در کشور از همه صنعتگران وتولیدگران درخواست کرد که به سمت استفاده از ظرفیت‌های داخلی حرکت کنند.

حاتمی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی ظرفیت بی نهایت در این حوزه ایجاد کرده است ابزار امیدواری کرد که کشور بتواند قدر این سرمایه‌ها را بداند.

وزیر دفاع با بیان اینکه بخش‌هایی از علم وفناوری در کشور ایجاد شده‌اند که همچنان گمنام مانده‌اند، ادامه داد: آزمایشگاه‌های مرجع تحقیقاتی از جمله ظرفیت‌های عظیم علمی هستند که به دلیل کم اطلاعی ما از آنها و همچنین گمنامی آنها، مورد غفلت قرار گرفته‌اند واین در حالی است که اگر بخواهیم ظرفیت‌های شرکت‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور را ارتقا بدهیم باید نسبت به تقویت این آزمایشگاه‌ها اقدام شود.

وی با بیان اینکه آزمایشگاه‌های تحقیقاتی چشمه‌های اصلی علم وفناوری هستند ادامه داد: ما باید قدر این مراکز را بدانیم.

وی همچنین با اشاره به وضعیت ارتباطی بخش‌های صنعتی با مراکز تحقیقاتی خاطر نشان کرد: متاسفانه روابط درستی میان بخش‌های صنعتی وتحقیقاتی ایجاد نشده است، چرا که ما در این راستا به  دنبال پیمانکاری بودیم که این غلط ترین نوع رابطه میان بخشهای صنعتی و تحقیقاتی است.

وزیر دفاع با تاکید بر اینکه در ارتباط میان مراکز تحقیاتی و صنعتی باید به دنبال حمایت از این نهادها باشیم ابزار امیدواری کرد که کشور بتواند در این راستا حرکت کند.

وی همچنین با اشاره به توصیه علم وفناوری در بخش‌های دفاعی خاطر نشان کرد: چند سال گذشته خطاب به مقام معظم رهبری اعلام کردیم که درصدد هستیم تبدیل ایده به محصول را به دو سال ونیم برسانیم و در این راستا با اتکا به ظرفیت‌های کشور از دو و نیم سال عبور کردیم و تواستیم در مدت زمان مناسب محصولاتی با کیفیت بالا ارائه دهیم که این امر جز با همکاری با پژوهشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیاد حاصل نمی‌شود.

وی همچنین با اشاره به طراحی وساخت سامانه‌های پدافند هوایی گفت: دراین راستا توانستم در مدت یک سال و نیم سامانه را تحویل بگیریم؛ چراکه فناوری های مورد نیاز آن در داخل کشور موجود بود.

وزیر دفاع همچنین به گلایه های خودروسازان در خصوص عدم دسترسی به قطعات اشاره کرد و گفت: من به آنها اعلام کردم که قادر هستند نیازمندی‌های خود را از داخل کشور تامین کنند و امروز شاهد هستیم که یکی از شرکت‌ها موفق به تولید ۱۶ هزار ای سی یو مورد نیاز خودروسازان را تولید کند که براساس مذاکرات انجام شده این میزان از تولید به ۴۰ هزار ای سی یو در ماه تولید کند.

وی با بیان اینکه کشور می تواند همه نیازهای خود را از طریق ظرفیت‌های موجود در کشور تامین کند ادامه داد: تمرکز ما برای تامین نیازمندی ها باید به داخل کشور باشد از این طریق ما می‌توانیم از تحریم‌ها که حتما اینبار مدت زمان آن کوتاه تر می شود عبور کنیم.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.