سردار موسی کمالی در نشست "تسهیلات سربازی افراد فعال در شرکت‌های دانش‌بنیان" با تاکید بر اینکه در دنیا دو مدل برای تامین نیروهای مسلح و برقراری امنیت اجرایی می‌شود، افزود: مدل حرفه‌ای و مدل مردمی از جمله روش‌هایی است که در دنیا برای تامین نیروهای مسلح وجود دارد و هر کشور با توجه به شرایط جمعیتی، جغرافیایی، قومیتی و منابع مالی یکی از این مدل‌ها را انتخاب می‌کند.

وی مدل تامین نیروهای مسلح در ایران را مبتنی بر نظام وظیفه، مردمی دانست و یادآور شد: بر این اساس نیروهای مسلح مکلف است ۵۰ درصد نیروی انسانی مورد نیاز خود را از طریق سربازان وظیفه تامین کند.

کمالی اضافه کرد: علاوه بر آن بر اساس قانون ۱۴۷، نیروهای مسلح می‌توانند در زمان صلح به کمک دولت در راستای تولید، آموزش، امداد، بهداشت و محرومیت‌زدایی بشتابند.

رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه در حال حاضر ما با بیش از ۱۵۰ دستگاه غیر نظامی برای امر محرومیت‌زدایی همکاری داریم، خاطرنشان کرد: تامین اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها، سرباز معلم و سرباز سازندگی از دیگر خدمات ما است که سالانه ۵ هزار نفر سرباز معلم به دستگاه‌ مربوط معرفی می‌کنیم.

وی با تاکید بر اینکه سرباز سازندگی در بخش تولید فعال است، اضافه کرد: علاوه بر آن، بر اساس قوانین ما مجاز هستیم که در این حوزه با بخش خصوصی نیز مشارکت داشته باشیم، چرا که در حال حاضر ۴۰ درصد از کارکنان نظام وظیفه نیروهای مسلح تحصیل‌کرده هستند و می‌توان از توان آن‌ها در شرکت‌های دانش‌بنیان بهره برد.

کمالی واگذاری سرباز به دستگاه‌های غیر نظامی را یکی از اقدامات در راستای استفاده از ظرفیت‌های نخبگان و استعدادهای برتر عنوان کرد و یادآور شد: نخبگان و استعدادهای برتر به جای گذراندن خدمت نظام وظیفه متداول می‌توانند با انجام پروژه‌های تحقیقاتی، کارت پایان خدمت خود را دریافت کنند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: مشمولان ارشد و بالاتر نیز به جای انجام خدمت نظام وظیفه می‌توانند در حوزه‌های دفاعی و امنیتی، تحقیقاتی انجام دهند و بخشی از پروژه‌های تحقیقاتی آن‌ها جزو خدمت نظام وظیفه این افراد محسوب خواهد شد.

وی با اشاره به ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان، اظهارکرد: این نوع شرکت‌ها در ستاد کل نیروهای مسلح مورد بررسی قرار گرفتند و بر این اساس تفاهم‌نامه‌ای با معاونت علمی امضا کردیم و بر اساس آن مقرر شد که در سه حوزه با این معاونت همکاری صورت گیرد.

رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: بر این اساس اجازه داده شده است که سربازان نخبه بتوانند علاوه بر حوزه‌های دولتی، در بخش‌های خصوصی مرور و کار تحقیقاتی انجام دهند.

کمالی با تاکید بر اینکه برای این طرح ۱۰۰ نفر با اجازه مقام معظم رهبری انتخاب شدند، افزود: این طرح با همکاری بنیاد نخبگان نیروهای مسلح و بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی در حال اجرا است و با مثبت بودن نتایج آن اجرای این طرح توسعه می‌یابد.

وی ادامه داد: علاوه بر آن مشمولان تحصیل کرده که مدارک لازم را دارند، ولی تخصص کافی ندارند، مقرر شد که معاونت علمی با بررسی شرکت‌های دانش‌بنیان این افراد را برای گذراندن خدمت سربازی به شرکت‌های دانش‌بنیان معرفی کند.

کمالی با تاکید بر اینکه برای این امر ۲ هزار نفر جذب خواهند شد، اضافه کرد: اجرای این طرح نقش موثری در دستیابی شرکت‌های دانش‌بنیان به ماموریت‌ها و اهداف تعیین شده آن‌ها دارد،‌ ضمن آنکه منجر به اشتغال‌زایی افراد تحصیل‌کرده می‌شود.

رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح گذراندن خدمت نظام وظیفه در شرکت‌های دانش‌بنیان را سومین زمینه همکاری نیروهای مسلح با معاونت علمی عنوان کرد و یادآور شد: در این طرح تعدادی از افراد تحصیل کرده، خدمت نظام وظیفه خود را در شرکت‌های دانش‌بنیان سپری می‌کنند که برای این طرح ۵۰۰ نفر انتخاب شده‌اند.

کمالی همچنین به مشمولان ایرانیان خارج از کشور اشاره کرد و توضیح داد: طبق قانون، ایرانیان مقیم خارج از کشور که سه سال در کشورهای دیگر اقامت دارند، می‌توانند سالی دو بار و حداکثر سه ماه به کشور تردد کنند.

وی اضافه کرد: مشمولان ارشد و بالاتر که در خارج از کشور حضور دارند، بنا به دعوت وزارتخانه‌ها برای ارائه مقاله و یا حضور در میزگردها و کنفرانس‌ها به کشور تردد می‌کنند نیز می‌توانند مشمول این قانون شوند.

رئیس اداره سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر اینکه ایرانیان خارج از کشور که به کشور بازمی‌گردند، در حوزه نظام وظیفه هیچ تفاوتی با سایر افراد ندارند، ولی ما برای استفاده از ظرفیت تحصیل‌کردگان ایرانیان مقیم خارج برنامه‌هایی را در دست بررسی داریم که در صورت نهایی شدن اعلام خواهد شد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.