مقامات آمریکایی: توان نظامیمان برای مقابله با ایران کم شده
روزنامه واشنگتنپست آمریکا به نقل از منابع نظامی آمریکایی که نخواستهاند نامشان فاش شود از هشدار برخی مقامات نظامی فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (سنتکام) به وزارت دفاع آمریکا درباره بر هم خوردن توازن نظامی آمریکا در برابر ایران در منطقه خلیج فارس خبر داده است.
بر اساس این گزارش این فرماندهان می گویند با کاهش حضور نظامی آمریکا در منطقه خلیج فارس توانایی آنها برای مقابله با تهدیدات بالقوه از ناحیه ایران کاهش یافته است.
دولت ترامپ در حالی که ایران را زیر سختترین فشارهای اقتصادی و دیپلماتیک قرار داده، طی ماههای گذشته از حضور نظامی آمریکا در منطقه خلیج فارس هم به صورت محسوسی کاسته است و این مساله میتواند تهدیدی برای نیروهای آمریکایی حاضر در منطقه باشد.
به نوشته واشنگتن پست و به گفته منابع نظامی آمریکا، ایالات متحده آمریکا از ماه مارس سال جاری میلادی همه ناوهای هواپیمابر خود را از منطقه خلیج فارس خارج کرده و از سیستم دفاع ضد موشکی پاتریوت و هواپیماهای جنگی اف ۲۲ – راپتور- نیز به طور محسوسی کاسته است.
این ادوات نظامی آمریکا در راستای استراتژی جدید دولت آمریکا برای مقابله با چین و روسیه در مناطق دیگری چون شرق آسیا و حوزه پاسیفیک مستقر شدهاند.
به نوشته این گزارش: اگرچه مقامات نظامی آمریکا بعید میدانند که ایران قادر به حملهای طولانی مدت به نیروهای آمریکایی در منطقه باشد، اما آنها نگران این هستند که ایران با استفاده از زرادخانه قوی موشکهای بالستیک خود یا با استفاده از مینهای دریایی، مسیر آبراه حیاتی تنگه هرمز را به روی تجارت جهانی نفت، ببندد.
با این حال سرهنگ "ارل براون" از سخنگویان سنتکام به واشنگتن پست گفته است نیروهای نظامی آمریکا در منطقه کافی هستند و میتوانند ماموریتهای خود از جمله مقابله احتمالی با داعش و طالبان را انجام دهند. او افزوده: ارتش آمریکا پیشتر نیز بارها ثابت کرده که توان استقرار سریع و واکنش فوری به تهدیدات خلق الساعه در هر نقطه و هر زمانی را دارد.
با این حال به نوشته واشنگتن پست برخی منابع نظامی آمریکا گفتهاند در حالی که دولت ترامپ فشارهای تحریمی خود علیه ایران را روز به روز تقویت میکند و معلوم نیست واکنش تهران به این تهدیدات چه باشد، خارج کردن بخش عمدهای از توان نظامی آمریکا در منطقه یک بیاحتیاطی است و موقعیت دیگر نیروهای حاضر آمریکا در اطراف ایران را نیز در معرض خطر قرار میدهد.
آنها معتقدند اگر بر فرض مثال حکومت ایران تصمیم بگیرد در واکنش به تحریم نفتی تنگه هرمز را ببندد، وقتی نیروهای نظامی آمریکا به قدر کافی برای مقابله با این تهدید در منطقه نباشند، ممکن است باز کردن مجدد این تنگه و شاهراه حیاتی عبور نفت جهان، هفتهها و حتی ماهها به طول انجامد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر