ارزان شدن دلار و اثر آن بر بازار مسکن
مصطفیقلی خسروی امروز در حاشیه اولین همایش توسعه بازار املاک و مستغلات در پاسخ به این سؤال که روند نزولی نرخ ارز چند روزی است که ادامه دارد، آیا احتمال دارد که سرمایهها از این بخش به بخش مسکن منتقل شود و یا اینکه آیا احتمال کاهش قیمت مسکن نیز وجود دارد یا خیر، گفت: بارها اعلام کردهام که خریداران ارز و سکه مراقب باشند که مانند اتفاقی که در دوره بعد از موافقت با قطعنامه ۵۹۸ صورت گرفت، در این برهه نیز این اتفاق رخ ندهد. بنابراین عدهای اقدام به خرید دلار و سکه کردند و متأسفانه الان با کاهش قیمت، در صف فروش قرار گرفتند.
وی افزود: اکثر مسئولان تلاش میکنند که بازار و ارز به ثبات برسد. بنابراین حالا که نرخ ارز پایین آمده تأثیر کاهش بر قیمت مسکن نیز نخواهیم داشت، پس مدتی میگذرد و آن وقت است که بازار مسکن حالت مشخص خود را پیدا میکند.
خسروی با اشاره به اینکه زمانی که نرخ دلار افزایش یافته بود، برخی قیمت مسکن را با نرخ ارز محاسبه میکردند، گفت: با توجه به اینکه بیش از ۸۵ درصد مصالح ساختمان تولید داخل است، به نظر میرسد، دولت این بازار را نیز رها خواهد کرد، بنابراین اگر روند نزولی نرخ ارز ادامه پیدا کند، باید شاهد ثبات قیمتی در بازار مسکن باشیم.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به اینکه معاملات مسکن در ابتدای سال تاکنون سه درصد در کل کشور رشد داشته است، گفت: میزان تنظیم قرارداد اجاره نیز نشان میدهد که ۲۴ درصد اجاره قراردادها کاهش یافته است و این موضوع به این دلیل است که برخی از مستأجران مدت قرارداد خود را تمدید و یا عدهای نیز صاحب مسکن شدهاند.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که پرسید عدهای عنوان میکنند که مسکن دیگر کشش رشد قیمت ندارد، گفت: سال گذشته نیز برخی عنوان میکردند که قیمت مسکن افزایش نمییابد و کشش ندارد، اما دیدیم که قیمت مسکن افزایش یافت، پس بنابراین وجود نقدینگی سرگردان و ورود آن به هر بازاری آن بازار را دستخوش تغییرات قیمتی میکند.
خسروی تأکید کرد: اگر روند نرخ ارز که کاهشی است ادامه یابد مسکن ثبات پیدا میکند، اما اینکه با قاطعیت بگوییم قیمت مسکن افزایش و یا کاهش خواهد یافت، نمیتوان در این زمینه اظهارنظر کرد.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک در مورد اعلام وجود ۲.۵ میلیون خانه خالی از سکنه در کشور نیز گفت: اتفاقاً وجود درصدی از خانههای خالی از سکنه یک امر طبیعی است، چرا که وقتی ۳۰ میلیون واحد مسکونی در کشور داریم، خالی بودن ۱۰ درصد آن یک امر طبیعی است.
وی تأکید کرد: اتفاقاً خانههای خالی از سکنه مربوط به بانکهاست و هیچ فردی خانه خریداری نمیکند که آن را خالی نگه دارد.
خسروی تأکید کرد: توصیه من به متقاضیان و مردم این است که اگر مسکن نیاز دارند، خریداری کنند،چرا که یک قانون در ملک وجود دارد که میگوید ملک را خریداری کن و ۵ سال نگه دار، آن ملک تو را ۵۰ سال نگه خواهد داشت.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر