روزنامه «راسیسکایا گازیتا» امروز نوشت: "ویکتور باندارییف"  رئیس کمیته امور دفاع و امنیت شورای فدراسیون (سنای) روسیه معتقد است که امکان اعمال تحریم‌های آمریکا علیه خریداران تسلیحات نظامی روسیه، تاثیری بر خرید آنها از سوی سایر کشورها نخواهد گذاشت.

وی در تفسیر اعمال تحریم‌های واشنگتن علیه چین به‌خاطر خرید ۱۰ فروند جنگنده سوخو-۳۵و چند سامانه موشک‌های اس-۴۰۰روسی گفت: «من فکر نمی‌کنم که مقامات پکن از این مسئله ترسیده و از خرید تجهیزات روسی صرفنظر کنند، برای اینکه سلاح‌های ما کیفیت خود را ثابت کرده ایم و کسی به مزخرفات آمریکایی‌ها توجه نخواهد کرد و به همین دلیل آنها (چین) جنگنده‌های ما را خریداری خواهند کرد.»

این مقام پارلمانی همچنین یادآور شد که اقدامات آمریکا در نهایت به این مسئله کمک خواهد کرد تا در هنگام معاملات درباره تسلیحاتی روسیه با سایر کشورها، از ارزهای ملی استفاده شود، البته به عقیده وی، در هر صورت مسائل امنیتی بسیار مهم‌تر از منافع اقتصادی هستند.

"کنستانتین کاساچوف" رئیس کمیته امور بین الملل شورای فدراسیون نیز در این‌باره تاکید نموده که این مسئله نشان می‌دهد که آمریکا دیگر یک قدرت جهانی بشمار نرفته، بلکه برعکس، به یک مشکل جهانی تبدیل شده است.

به عقیده وی، بیانیه وزارت امور خارجه چین درباره غیرقابل قبول بودن تحریم آمریکا به‌خاطر همکاری این کشور با روسیه، نشان دهنده نگرش واقعی یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان نسبت به سیاست تحریمی آمریکا است.کاساچوف گفت: «دولت چین آشکارا و با شدیدالحن‌ترین حالت، تحریم‌های آمریکا را غیرقابل قبول و نقض اصول روابط بین الملل نامیده است.»

این سناتور روس هشدارهای اولیه طرف چینی را ارسال علامت جدی برای آمریکا ارزیابی کرد مبنی بر اینکه آنها این تحریم‌ها را تحمل نخواهند کرد. به گفته وی، اکنون بسیاری از مسائل به این بستگی خواهد داشت که مقامات واشنگتن چه درس عبرتی از این برخورد پکن بگیرند.

مسکو بدون تردید به تحریم‌های آمریکا پاسخ متقابل خواهد داد

در همین رابطه "دمیتری پسکوف" سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه نیز در کنفرانس مطبوعاتی درباره دور جدید تحریم‌های آمریکا اعلام کرد که این تحریم‌ها جدید نبوده و از قبل اعلام شده بودند. آمریکایی‌ها از مدتها قبل چنین تصمیمی را اعلام کرده و سپس برای دومین بار و سومین بار آن را اعلام می‌کنند تا در نهایت آنها را مورد اجرا قرار می دهند، به همین دلیل مقامات مسکو زمانی کافی داشته‌اند را این اقدام محدودکننده را مورد ارزیابی دقیق قرار داده و خطرات آن را به حداقل برساند.

پسکوف معتقد است که این مسئله نشان دهنده اقدامات غیردوستانه، غیرقابل پیش‌بینی و همچنین گویای ادامه روند تیرگی روابط دو جانبه است. وی گفت: «این تحریم‌ها رقابتی غیرصادقانه، تلاش برای استفاده از روش‌های غیربازاری و خارج از چارچوب ضوابط بین المللی در عرصه تجارت جهانی است. این مسئله ادامه روند اعمال تحریم‌ها در واشنگتن است که متاسفانه در میان مقامات آمریکایی شایع شده و باعث می شود تا آنها ارزیابی درستی از دورنمای روابط دوجانبه نداشته باشند.»

سخنگوی کرملین در عین حال در مورد پاسخ روسیه به این اقدامات محدودکننده، ابراز اطمینان نمود که مسلما تدابیری در نظر گرفته خواهد شد تا این تحریم‌ها کمترین لطمه را به منافع روسیه وارد سازد. وی یادآور شد، ایالات متحده غالبا دست به چنین اقداماتی  می‌زند که حتی نمی‌توان اسم آنها را تحریم گذاشت، بلکه محدودیت‌های یک‌جانبه‌ای است که از لحاظ حقوق بین الملل جنبه قانونی ندارند.

پسکوف ابراز اطمینان نمود تا مسکو به اصل مقابله به مثل پایبند بوده و اقدامات لازم برای تامین منافع کشور را انجام خواهد داد.

لازم به یادآوری است که دولت آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد که ایالات متحده تحریم‌های جدیدی را علیه شورای نظامی مرکزی چین، مقامات ارشد آن و شرکت «راس آبارون اکسپورت» روسیه به‌خاطر خرید هواپیماهای روسی و سامانه موشکی "اس-۴۰۰" اعمال کرده است. آمریکا همچنین ۲۲ شخصیت حقیقی و حقوقی روسی که به عقیده مقامات واشنگتن، به بخش دفاع و اطلاعات روسیه مرتبط هستند، را به فهرست تحریم‌های قبلی خود اضافه کرده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.