جلالی: بخشی از مشکلات اقتصادی به دلیل سوءمدیریت است
کاظم جلالی در نشستی به مناسبت روز خبرنگار درباره انتشار اخباری پیرامون تشکیل حزب رهروان با حضور او و لاریجانی گفت: ضمن احترام به آقای نعمتی و دوستانی که در مسیر تشکیل چنین حزبی هستند، بنده و آقای لاریجانی در جریان این موضوع نیستیم حتی یک جلسه هم با این دوستان جلسه نگذاشته و حضور نداشتیم.
وی افزود: اگر از من بپرسند چه کسانی در این حزب حضور دارند تنها نامهای آقای نعمتی، عبدی و صدر را میدانم و از افراد دیگر اطلاعی ندارم. فکر میکنم امروز آنقدر مشکلات زیاد است که ما باید به آنها بپردازیم. اولویتهای مهمتری در کشور وجود دارد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه عضو هیچ حزبی نخواهد شد، ادامه داد: بنده یک بار در مدت کوتاهی در حزبی به شکل قهری عضو شدم که تا عمر دارم پشیمانم و دیگر در ایران در هیچ حزبی عضو نمیشوم. خیلیها در کشور به من تقاضای عضویت در حزبی را مطرح کردند نمونه آن آقای قالیباف برای تشکیل حزب توسعه و پیشرفت بود اصرار هم داشتند، اما من گفتم ارادهای برای عضویت در حزبی ندارم.
وی افزود: اگر آقای لاریجانی که برای ایشان احترام زیادی قائل هستم هم بخواهند حزبی را تشکیل دهد عضو آن حزب نخواهم شد. البته تحزب را برای کشور مفید میدانم اما شرایط در حزبی را ندارم.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا این مرکز درباره اعتراضات اخیر و منشا و خاستگاه آن بررسیهایی را انجام داده است، گفت: ما گزارش مفصلی درباره اعتراضات دیماه سال ۱۳۹۶ به نمایندگان و مسئولان دولتی و سایر نهادها فرستادیم و تحلیلهایی هم ارائه شد.
وی با بیان اینکه مردم در عرصه اقتصادی دچار مشکلات و ناملایماتی هستند، اظهار کرد: بخشی از این مشکلات اقتصادی به دلیل سوء مدیریت است. البته فضاهای روانی علیه ایران و کشور راه انداختهاند که ما این موارد را در مرکز پژوهشها بررسی کرده و به اطلاع مسئولان رساندیم. اعتقادمان بر این است که سیاستهای دولت باید منجر به آرامش در کشور شود. ما دنبال نقدهای غیرمنصفانه نیستیم، اما سیاست ارزی که دولت در ابتدای اردیبهشتماه و یا خردادماه اتخاذ کرد بخشی از این مشکلات را به وجود آورد. ما همان زمان در جلسه غیرعلنی که با حضور آقای جهانگیری برگزار شد اعلام کردیم که به بازار ثانویه نیاز است و نمیتوان همه نیازهای کشور و مردم را با ارز ۴۲۰۰ تومان مرتفع کرد.
جلالی با بیان اینکه تحولات ارزی نسبت به سالهای گذشته تفاوت کرده است، ادامه داد: تفاوت در آن است که ما با خروج سرمایه در کشور مواجهیم. در گذشته ارز گران میشد و شاهد سفتهبازی برای به دست آوردن سود زیاد بودیم و افراد میخواستند سرمایهشان را حفظ کنند، اما اینبار متاسفانه شاهد سیریناپذیری بازار بودیم و ارز از کشور خارج میشد، لذا باید سیاستها متناسب با آسیبها و شرایط در کشور باشد.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این بین بخشی از سیاستهای اتخاذ شده آسیبزا بود نمونه آن کاهش سود بانکی و همزمان پرداختن به موسسات بانکی و دولتی بود. بانک مرکزی در آسیبشناسی نسبت به موسسات پولی و بانکی خوب عمل نکرد و راه اشتباهی را رفت. به جای اینکه به اصلاح روند بپردازد یک دفعه هجمه ایجاد کرد. مسئولان پولی و بانکی علیه موسسات مصاحبه کردند و مردم را نگران نمودند. در همان زمان تجمعاتی شکل گرفت که اولین حرمتشکنیها در این تجمعات بود. میتوانست با مدیریت درست تجمعات شکل نگیرد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در آن دوران با کاهش سود بانکی و بدعمل کردن نسبت به موسسات پولی و بانکی نقدینگی افسارگسیخته در کوچه و بازار آمد، یعنی همان نقدینگی در موسسات پولی و بانکی تزریق بازار شد و این اژدهای هفت سر را دیدید این اتفاق بدی بود.
جلالی افزود: در همان زمان برای برگردانده شدن پول مردم خط اعتباری در بانک مرکزی ایجاد شد ۲۲ هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی به سهامداران پول داده شد و به دنبال آن نقدینگی دیگری در بازار ایجاد شد. بعد از آن به گسل ترامپ برخورد کردیم که گفت میخواهد از برجام خارج شود. به دنبالاش نقدینگی موجود در بازار به سمت ارز، سکه، خودرو و مواردی دیگر حرکت کرد.
وی با تاکید مجدد بر اینکه باید تحلیل درستی از شرایط داشت، گفت: منشا نارضایتیها از اینجا به وجود آمد البته دولت در مسیر اصلاح حرکت میکند، اما به هرحال بخشی از سیاستها اشتباه بوده باید نقدینگی عظیم موجود در داخل کشور را مدیریت کرد. بخشی از این نقدینگی برای شرکتهای بزرگ و سازمانهاست که دولت باید با آنها وارد گفتوگو شود. اکنون ۸۵ درصد سپردهها را ۲.۵ درصد جامعه در اختیار دارند با آنها باید وارد گفتوگو شد.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این همه شرکتهای داخلی در بخش پتروشیمی، نفت و سرمایهگذاری وجود دارد که باید با آنها وارد تعامل فعالانه شد میتوانیم سیاستها را به مرور اصلاح کنیم. به هرحال نقطه عطف اعتراضات در اینجا بود که اکنون شاهد مشکلات اقتصادی، تورم و ایجاد هیجانات در بازار هستیم که در نهایت مردم احساس ثبات نمیکنند.
جلالی با تاکید بر اینکه باید فضای روانی مثبت در جامعه ایجاد شود، گفت: در این بین رسانهها میتوانند به کمک نظام و دولت آمده و مشکلات را حل کنند.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع فساد در داخل کشور، اظهار کرد: مطلب دیگر بحث فساد است که در داخل کشور بزرگنمایی میشود. باید فساد را با مکانیزمهایی حل کرد و از تجارب و نوآوریهای دنیا استفاده کرد. مهمترین کار تشکیل دولت الکترونیک است. باید داراییها، بدهیها و حتی وضعیت زمینها مشخص شود.
وی افزود: رسانهها باید از این نهادها مطالبه کنند اکنون نهادهایی همچون ثبت اسناد، شهرداری و مالیات سامانه جداگانهای دارند. باید آنها به یکدیگر لینک شده تا همه چیز در قالب دولت الکترونیک شفاف شود که جلوی فساد را بگیریم.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر