طراحان ۴درصدی چه خوابی دیده اند؟
شکست قبل از آغاز رقابت، اتفاقی تلخ و سنگینی برای قالیباف بود. او با وجود ناکامی در انتخابات ریاست جمهوری سال های ۸۴ و ۹۲ مقابل احمدی نژاد و روحانی، سال ۹۶ همه سرمایه های سیاسی خود را جمع کرد، به صحنه انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ آمد تا به همگان ثابت کند مَثَل معروف «تا سه نشه بازی نشه»کودکان در بازیها، برای بازی بزرگان نیز معنا دارد اما در آخرین دقایق مناظره سوم حسن روحانی جمله ای را به قالیباف یادآوری کرد و گفت: «آقای قالیباف! شما که طرحت همیشه لوله کردن بود، اگر جلوی شما را نمی گرفتم که دانشگاه ها الان پر از لوله بود». این جمله حکم کیش و مات را داشت و دو روز بعد شهردار وقت تهران عطای رقابت را به لقایش بخشید. میدان رقابت را به نفع سیدابراهیم رئیسی ترک کرد و رویه سکوت پیش گرفت تا نتیجه انتخابات اعلام شود.
قالیباف به محض اعلام شکست رئیسی در مقابل روحانی دست به قلم شد، به رفقای جمنایی خود تاخت و با طرح ایده نواصولگرایی عملا نقطه پایانی به حیات سیاسی آن مجموعه گذاشت چراکه آنها با اصرار، او را به میدان آوردند اما سر بزنگاه پشتش را خالی کردند.
جمنایی ها چه کسانی بودند؟
جمنا یا جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با محوریت جمعیت ایثارگران و جمعیت رهپویان تشکیل شد و با شگردهای مختلف توانست سایر مجموعه های اصولگرا را به تبعیت یا سکوت بکشاند.
قالیباف به نوشتن نامه اکتفا نکرد و برای اجرای ایده خود دست به کار شد، او به عنوان پدر معنوی با استفاده از نیروهای جوان جمعیت ایثارگران و جمعیت رهپویان، «جمعیت پیشرفت و عدالت» را تقویت کرد. کنگره این مجموعه در نیمه دوم اسفندماه ۹۶ برگزار و چهره های رسانه ای همچون حسین قربانزاده مدیرعامل سابق روزنامه همشهری و روزنامه تهران امروز، محسن پیرهادی مدیر مسئول روزنامه رسالت، محمد سعید احدیان مدیرمسئول روزنامه خراسان، محمد صالح مفتاح مدیرمسئول سایت فردا، فرشاد مهدی پور سردبیر هفته نامه پنجره و مجتبی درویش توانگر فعال مطبوعاتی در کنار چهره های سیاسی همچون محمد دهقان رئیس ستاد انتخابات قالیباف و نماینده مردم طرقبه و رضا شیران نماینده مردم مشهد در مجلس نقش پررنگی در مدیریت این تشکل سیاسی دارند.
البته تا پیش از کنگره اسفندماه، قربانزاده دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت بود اما بعد از آن محسن پیرهادی در صدر مجموعه قرار گرفت و بعد از آن، این مجموعه سناریوهای مختلف سیاسی را طراحی و به اجرا درآورد.
از جمله این سناریوها، ایجاد خط اختلاف در دولت بود. شایعه ای را تیرماه در شبکه های اجتماعی و کانالهای به ظاهر اصلاح طلب راه انداختند که قالیباف قرار است جای اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور شود، بلافاصله محمدسعید احدیان مصاحبه کرد و از موضع بالا گفت: «پیشنهاد معاون اولی دولت روحانی به محمدباقر قالیباف را برخی رسانه های اصلاح طلب نوشتند اما به راحتی تکذیب می شود. دولت آقای روحانی به آقای قالیباف چنین پیشنهادی را ماهیتا نمی تواند بدهد چون در این صورت آقای قالیباف موی دماغ فرصت طلبانی می شود که از آنها در انتخابات تحت عنوان ۴ درصدی ها یاد می کرد. البته ای کاش آنقدر عقلانیت وجود داشت که دنبال افراد پاکدست و توانمند برای انجام کارها باشند و چنین پیشنهادی را مطرح کنند. گرچه در صورت طرح مسئله، بعید بود مورد پذیرش آقای قالیباف قرار بگیرد.» (اینجا) در واقع او با این صحبت موضوع «معاون اولی قالیباف» را با دست پس زد و با پا پیش کشید، ضمن آنکه سمپات های رسانه ای نیز برای جاانداختن این فرضیه در افکارعمومی و تبدیل آن به یک مطالبه مردمی از هیچ کوششی دریغ نکردند اما محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در حاشیه جلسه هیأت وزیران وقتی با این سئوال خبرنگاران مواجه شد و از زبان آنها شنید که شایعه گفتوگوی محمود واعظی با محمدباقر قالیباف برای تصدی پست معاون اولی رئیسجمهور در فضای مجازی دست به دست می چرخد، چهره ای متعجب گرفت و اعلام کرد: اینها اخباری است که همکاران شما منتشر میکنند و قرار نیست به همه شایعهها پاسخ داده شود.(اینجا) همین جمله کوتاه برای بایگانی شدن سناریوی معاون سازی کافی بود.
اما این پایان کار نبود. با وجودی که رهبرمعظم انقلاب روز ۲۴ تیرماه در دیدار با اعضای دولت فرمودند «به جد معتقدم دولت میتواند بر مشکلات فائق آید» و به رسانه ها به مخصوصا صداوسیما تأکید کردند: «تصویر دولت در چشم مردم باید تصویری توانا، کارآمد و تلاشگر باشد، زیرا نفس تلاشگری برای مردم جذاب و امیدوارکننده است»(ّاینجا) اما آقایان قالیبافی جنگ روانی دیگری را علیه دولت از روزنامه رسالت تحت مدیریت محسن پیرهادی دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت کلید زدند. مجتبی توانگر دیگر عضو این مجموعه که فعالیت او در صحنه رسانه ای برکسی پوشیده نیست یکباره رخت اقتصاددان پوشید و در یادداشتی نوشت «با این رشد افسارگسیخته نقدینگی، احتمال وقوع یک شوک ارزی و سخن از دلار ۲۵ هزار تومانی در مرداد سال ۱۴۰۰، پیش بینی خوشبینانه تلقی میشود».
تناقض رفتاری مدعیان مبارزه با نفوذ
طرح این بحث با هدف زیر سئوال بردن توانایی های دولت برای کنترل و مدیریت نقدینگی در کشور، آن هم در زمان اوج جنگ اقتصادی میان ایران و آمریکا شائبه هایی را به ذهن تداعی می کند که گویی مدعیان مبارزه با نفوذ، برای سقوط دولت روحانی و قرار گرفتن قالیباف در جایگاه ریاست جمهوری رویاهایی را در سر می پرورانند غافل از اینکه اینگونه سخنان بازی در زمین دشمن است.
کمااینکه چندی پیش کانال دولت بهار تنها بازمانده رسانههای جریان احمدینژاد در خبری مدعی شد: «درپی داغ شدن موضوع انتخابات زودرس، یکی از کاندیداهای اصولگرا که اخیرا شایعه انتصابش در جایگاه معاون اولی منتشر شد، ستادهای خود را فعال کرده است.»(اینجا)
موضع قالیباف چیست؟
البته محمدباقر قالیباف ماه گذشته در مراسم رسمی گفت: «دولت حرفهای خوبی در حوزه اقتصادی داشت که این صحبتها نیازمند عمل است و باید محقق شود اما در مجموع موضع شفافی از سوی دولت در قبال آمریکا اعلام شد و از این بابت خوشحال هستیم. امیدوارم دولت شعارها و وعدهها و حرفهایی را که اخیراً در حوزه اقتصاد ایراد کرد در عرصه عمل نیز محقق کند. مواضع روحانی را دیدیم و مواضع ایشان مغایر با بحث برخی بود که بعضاً عنوان میکردند دولت در سایه اجازه کار به دولت را نمیدهد و حتی سخنان روحانی در مورد حمایت مقام معظم رهبری از مصوبات دولت را نیز شنیدیم که حمایتی بینظیر صورت گرفته است.» (اینجا) اما اینکه پدر معنوی جمعیت پیشرفت و عدالت در جلسات تشکیلاتی چه توصیه هایی به نیروهای وفادار خود می کند، خبری رسانه ای نشده است. اینکه آیا او از سناریوهای عجیب برخی نزدیکانش با خبر است یا آنکه نیروهای نزدیکش بی اطلاع از او به طراحی و اجرای سناریوهای مختلف در این حوزه می پردازند؟ سئوالی است که شاید جوابش ظرف چند روز آینده مشخص نشود اما به قول قدیمی ها «ماه برای همیشه پشت ابر نمی ماند».
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر