شاید وقتی رئیس‌جمهور آمریکا و رهبر کره‌شمالی مهم‌ترین مذاکرات دهه اخیر را در هتلی گران قیمت در سنگاپور انجام می‌دادند روحشان هم از ردپای ایران در این مذاکرات مطلع نبود.

 

البته این نفوذ از جنس فرهنگ بود که هزاران سال است، نسل به نسل منتقل می‌شود و حاصل زحمت و تلاش هنرمندان کشورمان است.

 

حالا که با آمدن ترامپ بحث تحریم‌ها مجدداً داغ شده است و در ینگه‌دنیا شرکتی «نایکی» حاضر به فروش کفش‌هایش به ما نیست، قطعاً رفتاری تحقیرآمیز بود، اما وقتی به فرهنگ ایران نگاه می‌کنیم، به همان اتاقی که دو سیاستمدار پرخاشگر در حال شوی سیاسی خود بودند، ردی از ایران هم بود.

 

مذاکرات روسای جمهور کره شمالی و آمریکا بر سر خلع سلاح کره شمالی در سنگاپور در حالی انجام یافت که زینت بخش دکور تالار گفت‌وگو، فرش ایرانی و فرش (هریس)  بود.

 

وجود فرش ایرانی در محل مذاکرات پیامی بسیار صریح و دلنشین برای ما ایرانی‌ها دارد و آن هم این است که هرچقدر بخواهید ما را در انزوا و تحریم قرار دهید، باز مجبور به استفاده از فرهنگ و هنر غنی ایرانی در محافل خود هستید و این افتخاری برای آذربایجان و ایرانی است.

 

حضور فرش تبریز در مذاکرات کره و آمریکا

 

فرش، یکی از همین دستاوردهای فرهنگی ایران زمین است که به صورت نماد رسمی و ملی ما هم شناخته می شوددر واقع می توان آن را نمادی از ذهنیت ایرانی‌ها هم دانست؛ پدیده زیبا، رنگانگ و صد البته بسیار پیچیده!

 

این پیچیدگی را حتی «وندی شرمن» قائم مقام وزارت امورخارجه امریکا را هم اعتراف کرده است. او در خصوص ویژگی دیپلمات های ایران گفته بود «ایرانی‌ها مذاکره‌کنندگانی بسیار سخت و بسیار صبور هستند و تمام اجزای روی میز مذاکره را می‌بینند بنابراین فرم مذاکره با آنها بسیار پیچیده و کاملا متفاوت است»

 

آوازه فرش ایران و به خصوص فرش تبریز شهرت جهانی داشته و این مرهون خلق آثار بی‌بدیل و ماندگار پیشینیان این هنر است که مکمل و تداوم آن نیز برعهده نسل حاضر فعال در این هنر صنعت ملی ایرانی است.

 

فرش ایران نماد فرهنگ و صلح دوستی و نیز الهام گرفته از رنگ‌های الوان طبیعت بوده و از این رو بسیاری از ملت‌ها و اقوام مختلف در سراسر جهان به اهمیت و ارزش هنری و مادی این هنر با خرید و استفاده آن به عنوان یک کالای لوکس و تشریفات صحه گذارده‌اند.

 

وجود فرش ایرانی در محل مذاکرات پیامی بسیار صریح و دلنشین برای ما ایرانی ها دارد و آن هم این است که هرچقدر بخواهید ما را در انزوا قرار دهید باز مجبور به استفاده از فرهنگ و هنر ایرانی در محافل خود هستید و این افتخاری برای ایران و ایرانی است.

 

آری قدرت نفوذ ایران را می توان در وجود فرش ایرانی در تالار گفتگو بین امریکا و کره شمالی دید.

 

ایوب بشیری دبیر ستاد حمایت از فرش دستباف تبریز در خصوص فرش هتل محل ملاقات ترامپ و اون می‌گوید: امروزه با گسترش و جهانی شدن صنعت فرش ایران و نفوذ تجار فرش ایران در تجارت جهانی این با شاهد درخشش فرش هریس در هتل ملاقات مقامات آمریکایی بودیم.

 

وی ادامه داد: تاجر تبریزی که فرش دستبافت هریس را برای هتل میزبان دیدار ترامپ و اون در سنگاپور تهیه کرده بود و این نشان از قدرت نفوذ ایران در مذاکرات این دو کشور بود.

 

چندی پیش تصویری از دختر ترامپ در فضای مجازی منتشر شده بود که در تصویر فرش هریس آذربایجان در محل زندگی ترامپ توجه بسیاری را به خود جلب کرده بود.

 

قالی هریس گونه‌ای قالی ایرانی و آذربایجان از صنایع دستی همین خطه است که امروزه و در گذشته تولید می‌شده‌است.

 

قالی هریس اثر خطوط شکسته و رنگ و طرح فرش هریس، حکایتی‌ایست از ورای درخشش صدها نقش و نگار چشم نواز، که بی‌تابانه حکایت عشق را در محراب هنر نجوا می‌کند و هریس آذربایجان، این گهواره قالی بافی، که در هر گوشه‌ایی از آن، دل عاشق طراحی یا سر انگشتان بافنده‌ای سبب آفرینش هنر زرین می‌شود که چشم و دل هر بیننده‌ایی را عاشق خود می‌کند.

 

قالی هریس جادوی خطوط شکسته

 

افسانه قالی، قصه‌ایست از ورای درخشش صدها نقش و نگار چشم‌نواز، که بی‌تابانه حکایت عشق را در محراب هنر نجوا می‌کند و آذربایجان، این گهواره قالی‌بافی ایران، که در هر گوشه‌ای از آن، دل عاشق طراحی و یا سماع سر انگشتان بافنده‌ایی سبب‌ساز آفرینش دیبایی زرین می شود که چشم و دل هر بیننده‌ای را شیدای این نگارستان می کند.

 

قابلیت‌های قالی آذربایجان تنها به قالی‌های نفیس تبریز و تابلوبافی سردرود و یا نقش ماهی خوی و یا ... نیست، بلکه قالی‌های درشت‌بافت مناطقی نظیر هریس خود داری اعتبار و جایگاه جهانی است.

 

 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.