او از اینکه فیس‌بوک برای «آسیب رساندن» به مردم استفاده شده است عذرخواست.

پاسخگویی و حضور زاکربرگ اما همه نمایندگان پارلمان اتحادیه اروپا را راضی نکرد. به گمان آنها مهمانشان از پاسخگویی کامل شانه خالی می‌کرد.

بعد از آنکه مشخص شد، فیس‌بوک اطلاعات مربوط به کاربران را در اختیار «کمبریج آنالیتیکا»، قرار داده، اعتراض‌ها به این شرکت بالا گرفت. شرکت کمبریج آنالیتیکا سعی در مهندسی ذهن و نظر مردم در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا داشته است.

پاسخگویی به سوال‌های درخواستی

یکی از نمایندگان بریتانیایی پارلمان اروپا از این جلسه به عنوان «فرصت از دست رفته» نام برد.

به گزارش بی.بی.سی دیمین کالینز، که ریاست کمیته رسانه‌های دیجیتال و ورزش پارلمان بریتانیا را به عهده دارد دلیل از دست رفتن این فرصت را در «شکل و شمایل و مدل» سوال و جواب‌ها دانسته است.

مدل سوال و جواب با آنچه که در کنگره آمریکا اتفاق افتاد کاملا متفاوت بود.

نمایندگان کنگره آمریکا فرصت داشتند که سوال‌هایشان را بپرسند و در صورتی که از جواب قانع نشدند سوال بعدی را از مارک زاکربرگ بپرسند. در صورتی که در جلسه با پارلمان اروپا، روسای هر حزب و دسته سیاسی سوال‌هایش را مطرح کرد و بعد که همه سوال‌ها تمام شدند، مدیرعامل فیس‌بوک به سوال‌ها جواب داد.

نمایندگان معترض می‌گویند که این شیوه اداره جلسه، به زاکربرگ اجازه داده تا صرفا به سوال‌هایی بپردازد که خودش مایل بوده به آنها جواب دهد.

رئیس پارلمان اروپایی گفته که زاکربرگ فرصت محدودی داشته و با این روش می‌توانستند سوال‌های بیشتری از او بپرسند. او همچنین گفته که قرار است مدیرعامل فیس‌بوک کتبی به سوال‌های باقی مانده جواب دهد.

سوال‌های باقی مانده

سوال‌هایی که زاکربرگ به آنها پاسخ نداد درباره قبضه کردن بازار بود و اینکه چطور از اطلاعات مردم در اپلیکیشن «واتس‌اپ» استفاده می‌کنند. همین طور سوال‌هایی درباره اطلاعاتی که فیس‌بوک از کاربران جمع کرده و سوالی اساسی‌تر اینکه آیا فیس‌بوک اطلاعات مربوط به کسانی که عضو نیستند را هم جمع‌آوری می‌کند یا نه.

بسیاری از نمایندگان درباره شیوه کسب و کار فیس‌بوک سوال داشتند که اصلا چطور انجام می‌شود.

منتقدان فیس‌بوک بیشترشان ابراز نگرانی می‌کنند که گروه‌های دست راستی با استفاده از نگرانی‌های رای‌دهندگان و دمیدن بر آتش این نگرانی‌هاست که می‌توانند نظر مردم را به سود سیاستمداران محافظه‌کار جلب کنند. اما در جلسه‌ای که زاکربرگ با نمایندگان اتحادیه اروپا داشت یکی از سرشناس‌ترین سیاستمداران محافظه کار نگرانی دیگری را مطرح کرد.

نایجل فاراژ که از رهبران سیاسی مخالف حضور بریتانیا در اتحادیه اروپا بود و با دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، نزدیک است، پرسید که آیا این شبکه اجتماعی مخصوصا دست به حذف ناظران سیاسی دست راستی می‌زند.

در جواب، مارک زاکربرگ گفت که فیس بوک «هیچ‌گاه دسترسی به مطلبی را بر اساس دیدگاه سیاسی» محدود نکرده است.

او گفت که هنوز فیس‌بوک در حال بررسی اپلیکیشن‌های فعال دیگری در فیس‌بوک است که ممکن است از اطلاعات کاربران استفاده نابجا کرده باشند. تا به حال به گفته او ۲۰۰ اپلیکیشن به همین دلیل از فیس‌بوک خارج شده‌اند.

ابتدا قرار بود این جلسه پشت درهای بسته انجام شود اما با بالاگرفتن اعتراض‌ها جلسه به صورت زنده پخش اینترنتی شد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.