مکرون، مرکل و کیم جونگ اون وارد می شوند.../هفته ی سرنوشت ساز برجام در واشنگتن
این رسانه آمریکایی در ادامه آورده است: اکنون فشارها بر روی رئیس جمهور ترامپ در حال افزایش است؛ مکرون – مرکل – ترزا می ماه ها با یکدیگر همکاری کرده اند تا ترامپ را راضی کنند که در این توافق باقی بماند. روز دوشنبه و سه شنبه اولین دیدار رسمی ماکرون از آمریکا است و سپس در روز جمعه کاخ سفید میزبان مرکل است.در همین حال، ترزا می به طور مرتب با ترامپ گفتگوی تلفنی داشته است.
پلن B
در روزهای پیش رو، نمایندگان سه کشور اروپایی امیدوار هستند تا توافق کتبی در مورد بازرسی ها، موشک ها و سیاست های منطقه ای ایران نهایی کنند تا از این طریق توافق هسته ای را بدون مذاکره مجدد حفظ کنند. هر چند که رهبران اروپایی به طور همزمان بر روی پلن B که حفظ توافق با خروج آمریکا است هم کار می کنند. اما خروج آمریکا از توافق، احتمال ترک توافق از سوی ایران را افزایش خواهد داد.
سارا هاکبی سندرز سخنگوی کاخ سفید در روز دوشنبه در مصاحبه با فاکس نیوز اظهار داشت: « هنوز مشخص نیست چه تصمیمی گرفته خواهد شد اما اگر پرزیدنت ترامپ تصمیمی درباره توافق ایران بگیرد، حتما اعلام می کند.»
مکرون همچین در اظهاراتی با اشاره به ترامپ بیان کرد زمانی که اروپایی ها و آمریکا در مبارزه با سلاح های کشتار جمعی همکاری کنند تاثیر قدرتمند تری دارند. بنابراین این استدلال می تواند با ستایش فرانسه و بریتانیا توسط ترامپ در حمله مشترک به اهداف تسلیحات شیمیایی سوریه در اوایل این ماه هم همراه شود . اروپایی ها همچنین استدلال خواهند کرد که پایان دادن به توافق هسته ای توسط آمریکا می تواند موفقیت آن ها در سوریه را تضعیف کند و حضور نظامی آمریکا را در این کشور طولانی تر کند. ( در حالی که دونالد ترامپ خواهان خروج از سوریه است.)
رئیس جمهوری فرانسه درباره «سناریوی خروج از برجام» یا «گزینه دوم» فرانسه برای برجام گفت: «من گزینه دومی برای مهار برنامه اتمی ایران ندارم. این موضوعی است که ما درباره آن تبادل نظر خواهیم کرد. میخواهم این را درباره توافق اتمی بگویم که بیایید این چارچوب را نگاه داریم زیرا بهتر از شرایطی است که در کره شمالی پیش آمد.»
نشست کره شمالی
وندی شرمن معاون سابق دولت اوباما که رهبری تیم مذاکرات آمریکا در مورد توافق هسته ای را بر عهده داشت در اظهاراتی بیان داشت: « حملات سوریه، نشست پیش رو با کره شمالی و تغییرات اخیر تیم امنیت ملی ترامپ سه موردی است که می تواند به امتیازاتی به نفع اروپا تبدیل شود.» وی افزود: « ترامپ می تواند تمام عوامل فوق را کنار هم بگذارد و به آن ها نگاه کنند بعد ببیند آیا راهی بهتر پیش روی آن ها وجود دارد یا خیر. این امر می تواند فرصتی برای تاخیر تصمیم پایانی اش در مورد توافق هسته ای باشد.» وی افزود: « اگر مرکل و ماکرون برخی امتیازات تجاری روی میز بگذارند رئیس جمهوری ممکن است احساس کند که او توپ را به سمت جلو هل داده و زمان و فضایی را برای توافق ایران ایجاد کند.»
دو مقام دولتی ترامپ بر این تاکید کردند که رئیس جمهور هنوز تصمیمی در مورد توافق هسته ای اتخاذ نکرده است و آن ها منتظر دیدار با مکرون و مرکل در هفته ی آینده و همچنین گفتگوهای مداوم با ترزا می و مقامات عربستان سعودی و اسرائیل هستند تا به طور گسترده بر مسئله ایران تمرکز کنند. بنابراین هفته های باقی مانده تا ۱۲ می بسیار مهم و تعیین کننده است. مقامات بیان داشتند که اگرچه ترامپ به اتحاد با رهبران اروپایی ارزش قائل است اما آن ها انتظار ندارند که تفکرات آن ها بر پویایی های شخصی یا نگرانی های ملموس وی در مورد سوریه، کره شمالی یا تجارت اثر بگذارد. آن ها همچنین انتقادات علنی اخیر رئیس جمهور را نشانه ی این دانستند که رئیس جمهور ترامپ بیشتر متقاعد شده است تا از این توافق خارج شود.
یکی از مقامات همراه با رئیس جمهور فرانسه گفت: هدف مکرون از این سفر ارائه تضمین هایی در مورد ایران به ترامپ است. کشورهای اروپایی احتمالا در اواخر ماه بر روی یک توافق مکمل همکاری می کنند که این امر به کشورهای غربی اجازه می دهد تا ایران را بیشتر تحت کنترل بگیرند. مرکل در روز پنج شنبه در یک کنفرانس خبری مشترک با ماکرون در برلین با اشاره به برنامه موشکی بالستیک ایران تاکید کرد: « توافق هسته ای ایران مسئله بسیار مهمی است اما شما نمی توانید همه چیز را در این توافق بگنجانید.»
بنابراین بهترین شرط اروپا برای حفظ توافق هسته ای با ایران در مورد زمان بندی آن است. ترامپ قبل از نشست غیرمنتظره با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی ( در اواخر ماه می یا اوایل ژوئن) یک ضرب الاجلی برای مذاکره مجدد در مورد توافق هسته ای ایران مطرح کرده بود.
مارک فیتز پاتریک دیپلمات سابق آمریکا در کره جنوبی می گویند این اتفاق ممکن است به رئیس جمهور ترامپ فشار آورد تا اقدامات مربوط به توافق هسته ای ایران را به تاخیر بیندازد. برای دولت آمریکا ، کره شمالی مسلح به سلاح هسته ای خطر بزرگتر و اولویت بالاتری نسبت به ایران دارد زیرا سلاح های هسته ای و موشک های بالستیک کره شمالی تهدید مستقیمی برای ایالات متحده آمریکا است. وی افزود: خروج آمریکا از توافق هسته ای ، موضع ترامپ را در نشست کره شمالی تضعیف می کند. آمریکا به طور معمول همواره از سوی کره شمالی به ناتوانی در پای بندی به توافق هسته ای گذشته متهم می کند. در این صورت خروج آمریکا از توافق هسته ای قبل از ورود به مذاکرات با کیم ، ترامپ را در معرض مشکلات قرار می دهد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر