مرتضی لطفی در دیدار دهها تن از اساتید دانشگاه و مدیران بخش‌های مختلف خدماتی، صنعتی و علمی بخش خصوصی و دولتی با مدیران شستا که با هدف تببین راه‌های تعامل و بهرمندی از ظرفیتهای دانشگاه و توان مدیریتی بخشهای مختلف صنعتی ، علمی ، خدماتی ، فنی و فناوری اطلاعات دربخشهای دولتی و خصوصی صورت گرفت اظهار کرد: نزدیک به چهار دهه از عمر شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی می‌گذرد.

وی افزود: سرمایه فعلی این شرکت، حدود ۳۹۰۰ میلیارد تومان است. همچنین۸۰۰۰ میلیارد افزایش سرمایه را مصوب دارد.

مدیرعامل شستا ارزش دارایی‌های این شرکت را ۶۰ هزار میلیارد ، معادل ۱۷ میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: شستا ۲۷۴ شرکت تحت پوشش دارد که ۱۸۰ شرکت آن تحت کنترل است. به گفته لطفی شستا در ۹  هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی، عمران وحمل و نقل، سیمان ، دارو، انرژی ، صنایع عمومی ، بانک،ICT  ، سرمایه گذاری و موارد دیگر فعالیت دارد.

لطفی  ادامه داد: بنا داریم که تصدی خودمان را در امور شرکت ها و بنگاه هایی که امکان فعالیت در بخش خصوصی دارد، کاهش دهیم و به همین دلیل تا پایان سال ۹۸ مدیریت بخشی از شرکت ها در حیطه تامین اجتماعی ( حدود ۱۵۸ شرکت ) را به بخش خصوصی واگذار خواهیم کرد.  مشخصات شرکت هایی که قصد واگذاری آن را داریم در سایت هلدینگ صبا تامین قرار دارد.

وی افزود: شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی در برنامه راهبردی پنج سال آینده با رویکرد سهام داری قابلیت ها و مزیت های فراوانی دارد. به همین دلیل هم برنامه های را پیش بینی کرده است و بعد از برجام تلاش شده است که بتوانیم توسعه  ارتباطات بین المللی و جذب سرمایه گذاری خارجی داشته باشیم.

مدیرعامل شستا تاکید کرد: بعد از برجام هر هیات خارجی که در قالب فعالیت اقتصادی به کشور آمده است، به نوعی با شستا وارد گفتگو شده است. ما در خاورمیانه هم از جمله بنگاه های بزرگ اقتصادی هستیم. بنابراین بنا داریم در حوزه انرژی و نیروگاهها، بانک، بیمه، معدن وفلزات ، ارتباطات و  فناوری فعالیت داشته باشیم.

 

 لطفی، به تفاهم نامه این شرکت با معاونت فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: قرار است که منطقه‌ای را که در جاده مخصوص کرج در اختیار داریم، در قالب این تفاهم نامه تبدیل به پردیس ۲ کنیم.

لطفی استارت آپ ها را از جمله برنامه های آتی این شرکت دانست.

 مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری شستا با بیان اینکه این شرکت ۵ هلدینگ با میزان سرمایه گذاری های عنوان شده را حفظ خواهد کرد افزود: در حوزه قیر: ۵۱ درصد، حوزه  پتروشیمی: ۲۲ درصد، حوزه فولاد: ۱۸ درصد، حوزه سیمان: ۳۹  درصد، حوزه کشتیرانی ۲۲ درصد فعالیت داریم و اینگونه ۹ هلدینگ را به ۵ هلدینگ خواهیم رساند.

وی گفت: بعد از برجام به این نتیجه رسیدیم که شرکت های ما باید در قواره شرکت های بزرگ ظاهر شوند، تا امکان رقابت را داشته باشند. با بسیاری از نهادهای عمومی و بخش خصوصی که در حوزه خاصی که ما هم فعال هستیم، آن ها هم فعال هستند، بحث تجمیع واحدها و بزرگسازی واحدها را پیگیر هستیم مثلا در حوزه پتروشیمی به منظور ارزش آفرینی و توسعه صادرات و رقابت در عرصه بین المللی با هلدینگ غدیر صحبت کردیم امیدواریم در این زمینه موفق باشیم. او گفت: در حوزه منابع انسانی مجموعه همکاران ما در تعاملی که با سازمان مدیریت صنعتی داشتند در قالب آموزش همکاران گام برداشته شده است.

به گفته لطفی هر ساله برنامه ارزیابی همکاران و انتخاب مدیران برتر صورت می گیرد.

مدیرعامل شستا با بیان اینکه در حوزه شفافیت تنها بنگاه اقتصادی هستیم که توانستیم در دو سال گذشته شاخص های نظارتی و مدیریتی را تعریف کنیم که اکثریت مدیران ما می توانند از آن استفاده کنند گفت: بعضا در قالب پیام ها توانستیم که اطلاعات را به هنگام در اختیار مدیران بگذاریم تا در تسهیل برنامه ریزی خود بتوانند استفاده کنند.

 

لطفی با اشاره به اینکه در حوزه کار حسابرسی و مدیریت ،حسابرسی درتمام شرکت های ما دایر هستند،اظهار کرد: می توانم ادعا کنم که تنها نهاد اقتصادی هستیم که به منظور شفافیت، تمام شرکت های ما در بورس عرضه می شوند. همواره شرایط را طوری تنظیم کرده ایم که دستگاه های نظارتی بتوانند فعالیت کنند.

او توانمندی های تخصصی را شاخص اصلی ورود همکاران به این سازمان دانست و گفت: بعضا به دلایلی که به لحاظ سازمانی زیر مجموعه وزارت کار محسوب می شویم، شاید تنها نهادی هستیم که بیشترین عرضه عمومی را داریم و بحثهای مختلفی هم در جامعه مطرح می شود و سعی می کنیم که از بنگاه داری خارج شویم و به طرف سهام داری برویم.

 

وی به سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری شستا در دو کشور جمهوری آذربایجان و عراق اشاره کرد و گفت: بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان جمع طرحهای درحال سرمایه گذاری شستا است.

مدیرعامل شستا همچنین به سهم 49 درصدی شستا در پروژه ستاره خلیج فارس که سبب خودکفایی کشورمان در تولید بنزین خواهد شد اشاره کرد و گفت: موارد متعددی سرمایه گذار از کشورهای اروپایی و CIS داشته ایم، اما گاها موانع بانکی، نقل و انتقال پول و عدم احساس امنیت خارجی ها مانع اصلی  بر سرمایه گذاری شده است.

وی به برنامه ریزی این شرکت در ایجاد صندوق های بین المللی اشاره کرد و گفت: مذاکراتی با سازمان های بورس داخلی و خارجی داشته‌ایم.

او به مذاکره با بورس ترکیه و منچستر اشاره کرد و گفت: به دلیل موانع قانونی خارج از اختیار هنوز توفیق نیافته ایم اما تصمیم داریم که در عرصه های بین المللی هم بتوانیم برای عرضه محصولاتمان موفق باشیم.

 

به گزارش روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی(شستا)، لطفی به اعلام آمادگی شرکت سرمایه گذاری شستا به واگذاری شرکت های مطرح شده به بخش خصوصی و یا در تعامل با شرکای خارجی بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: ما آمادگی داریم که بخشی از سهام و واحدهایی که در کشور داریم را عرضه کنیم تا بتوانیم با واحدهای بزرگ مشارکت داشته باشیم.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.