حمید حاج اسماعیلی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه سبد خواربار کارگران چند سال است تغییر محسوسی نداشته است، ‌اظهار کرد: شخصا معتقدم که دولت باید برای بهبود وضع معیشت کارگران در کنار حمایت از افزایش دستمزدها، ‌ سبد کالای اساسی اختصاص بدهد.

وی افزود: این کار چند دوره اتفاق افتاد و سبد کالای اساسی تخصیص داده شد، ولی به دلیل پایین بودن دستمزد کارگران و برای حمایت جدی از خانوارهای کارگری باید به طور مداوم انجام شود.

این کارشناس حوزه کار تاکید کرد: رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور مدتی قبل اعلام کرد که دستمزد متوسط کارمندان دولت دو میلیون و ۹۰۰ هزار تومان است در صورتی که متوسط دستمزد کارگران در کشور با تمام جوانب، یک میلیون و صد هزار تومان است یعنی نزدیک به دو میلیون تومان کمتر از کارمندان دریافت می‌کنند. البته وضع کارمندان هم عالی نیست، ولی دستمزد مشمولان قانون کار به مراتب پایین‌تر از مستخدمین دولت است، لذا نیازمند نگاه جدی‌تر و حمایت ویژه دولت از کارگران مشمول قانون کار هستیم.

وی افزود: دولت در کنار افزایش حقوق باید در چندین نوبت سبد کالای اساسی برای کارگران در نظر بگیرد. حق مسکن را افزایش بدهد و حتی ودیعه اجاره مسکن تعریف و چند بانک عامل را برای پرداخت وام ودیعه مسکن معرفی کند. با بانک اطلاعاتی که در کشور شکل گرفته می‌توان رصد کرد چه کارگرانی خانه ندارند و برای آنها وام‌های ارزان قیمت در نظر گرفت. این کار به وضع اقتصادی خانوارهای کارگری کمک می کند ولی متاسفانه بحثش هنوز در شورای عالی کار باز نشده است.

حاج اسماعیلی ادامه داد: مساله بهداشت و درمان از دیگر موضوعاتی است که هر سال تاکید می‌کنیم، ولی دعوای بین سازمان تامین اجتماعی، وزارت کار و بهداشت و درمان موجب شده تا نتوانند به یک اجماع جدی برسند در حالی که مشمولان قانون کار باید بتوانند از خدمات درمانی همه مجموعه‌های دولتی، خصوصی و تامین اجتماعی استفاده کنند.

به اعتقاد این فعال کارگری، محدود شدن کارگران به استفاده از ساختمانهای ملکی تامین اجتماعی دسترسی آنها به مراکز درمانی را سخت کرده و آنها را ناچار به پرداخت هزینه‌های بیشتر برای درمان کرده است در صورتی که با تسهیل این مسیر در کنار افزایش دستمزدها، وضع درمان کارگران بهبود می‌یابد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.