رئیس کانون انبوه سازان گفت: تسهیلات بانکی صندوق یکم و تسهیلات بافت های فرسوده و تسهیلات بانک مسکن در جهت تقویت قدرت خرید مردم متوسط به پایین بوده است.

مشکل اصلی برای شهرهای بزرگ و کلان شهرها بود که قیمت مسکن بالا بود و قدرت خرید پایین و مسکن وارد رکود شده بود اما در حال حاضر رونق در بازار مسکن دیده می شود که این را باید به فال نیک گرفت تا رونق در بازار مسکن متوقف نشود.

 او افزود: سعی دولت باید بر این باشد که دنبال رونق را بگیرد و اشکال و ایرادات را برطرف کند. نگرانی ما این است که این رشد قیمت به سمت رشد تورمی نرود.

رهبر افزود: رشد قیمت و رونق بازار مسکن قابلیت برنامه ریزی دارد که دولت با ابزارهایی که در دست دارد در مناطق کمتر توسعه یافته می تواند تمهیداتی ایجاد کند تا بازار مسکن به ثبات برسد.

او افزود: برای کاهش هزینه های ساخت مسکن سازندگان می توانند از تکنولوژی های جدید استفاده کنند تا قیمت ها کاهش یابد و دولت نیز می تواند با کاهش مالیات و عوارض شهرداری به رونق کمک کند. مجلس هم در این زمینه تاکید در بافت های فرسوده دارد اما در مجموع باید مدیریت دولت به گونه ای باشد که مسکن به سمت سوداگری و سرمایه ای نرود.

رئیس کانون سراسری انبوه‌سازان در ادامه افزود: بهتر است تسهیلات در بخش تولید و عرضه مسکن باشد. برخی معتقدند باید رونق در بخش خرید باشد اما بهتر است رونق در دو بخش تولید و خرید همزمان باشد که با مدیریت درست می تواند در کاهش هزینه ها موثر باشد.

او گفت: قانون پیش فروش مسکن که در سال ۸۹ مصوب شد، اشکالاتی داشت که مجلس می تواند در جهت رفع این مشکلات کمک کند. در این قانون اشاره شده اگر بخشی از ملک در رهن بانک باشد نمی توان تسهیلات داد که این از جمله اشکالات در بخش فروش و واگذاری مسکن است. قانونگذار باید این مسائل را ببیند تا تولید کنند بتواند راحت تر واحدها را در اختیار خریداران قرار دهد.  

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.