نوبخت: دولت دنبال سهمیهبندی یا دونرخی کردن بنزین نیست
محمدباقر نوبخت در نشست خبری سخنگوی دولت گفت: از منظر دولت براساس حقوق شهروندی، اعتراض حق شناخته شده شهروندان است و آنها میتوانند با توجه به این حقی که دارند پیام و صدای خود را به مسئولان در چارچوب ضوابط قانونی برسانند و اعتراض خود را داشته باشند. دولت به حقوق شهروندی همه مردم چه آنهایی که به دولت رای دادهاند و یا چه کسانی که به رقیب دولت رای دادهاند، پایبند است و آنها را به رسمیت میشناسد.
اهم اظهارات نوبخت به شرح زیر است:
*تجمعات مختلفی در گذشته از جمله تجمعات سپردهگذاران یا بازنشستگان بدون مشکل برگزار شده است اما در روزهای اخیر شاهد اغتشاش و آسیب رساندن به اموال عمومی بودهایم. قانون اساسی مرز اغتشاش با اعتراض را در اخلال در نظم عمومی و امنیت میداند و بر این اساس حساب اغتشاشگران با معترضان جداست. البته کسانی که با اغتشاشات مقابله میکنند باید در چارچوب قانون و حدود و اختیارات این اقدام را انجام دهند.
* همه کشورها در راستای مقابله با اغتشاشگران برای خود تمهیداتی را در نظر گرفتهاند، پلیس ضدشورش در این گونه موارد در همه کشورها وجود دارد و گاها با امکاناتی با اغتشاشگران برخورد میکند و هرکسی را که به امنیت ملی، منابع و اموال شخصی و عمومی آسیب میرساند، را مورد توجه قرار میدهند.تخریب اموال و منافع عمومی و شخصی از نظر قانون جرم است و به همین دلیل کسانی که مرتکب اینگونه اقدامات میشوند در پیشگاه ملت و قانون محکوم هستند. به خصوص اینکه این اقدامات منجر به آسیب به جان شهروندان شود و جان آنها را در معرض خطر قرار دهد.دولت بر اساس سازوکارهای قانونی در انتخابات از مردم رای گرفت و همه نیز سلامت انتخابات را تایید کردند. دولت هم اعلام کرده است که خدمتگزار همه مردم چه کسانی که به دولت رای دادهاند و چه کسانی که به رقیب دولت رای دادهاند، است.
* دولت از آسیب دیدن نیروهای انتظامی و امنیتی و همچنین آسیب رسیدن به اغتشاشگران ناراحت بوده و متاثر و دردمند حوادث اخیر است زیرا تمام کسانی که آسیب میبینند ایرانی هستند. به هر حال این ملت دشمن دارد و امروز اگر رییسجمهور نسبت به این اتفاقات غمگین است، رییسجمهور آمریکا و نخستوزیر اسرائیل خوشحالند و این خوشحالی خود را کتمان نمیکنند چون آنها دشمن ملت ایران هستند البته علاوه بر این کشورها، گروهکهای تروریستی از جمله داعش و سازمان مجاهدین خلق که دستش به خون مسئولان و مردم ایران آغشته است نیز بابت این اغتشاشات خوشحال هستند. دشمنان ایران بیکار ننشستند و میتوانند از این فضای اغتشاش استفاده کنند. به هر حال دشمن از این اتفاقات خوشحال است و آماده ایجاد فتنه و آشوب در ایران است اما ملت ایران ملتی آگاه، بصیر و نکتهسنج است و به وقت خود نشان میدهد که با وحدت میتوان مشکلات کشور را حل کرد. دولت هم برای حل مشکلات مردم سیاست و برنامههای روشنی دارد و در حال اجرای آن است و سادهلوحانه است که منتظر کمک کسانی باشیم که از این شرایط فعلی کشور خوشحال هستند.
*در درون خانواده مشکلاتی پیش آمده و اکنون جایش نیست که بگویم چه کسانی اقدامات اخیر را شروع کردهاند. ما باید این اتفاقات که موجب خوشحالی دشمن شده است را حل کنیم. نباید اختلاف را تشدید کرده بلکه به دنبال وحدت ملی برای حل مشکلات باشیم.
*رشد ۷.۱ درصدی در سرمایهگذاری، رشد مثبت اقتصادی، کنترل تورم و اشتغالزایی بخشی از دستاوردهای دولت است. البته مردم همچنان مشکل دارند، کدام دولتمرد است که بگوید همه مشکلات کشور را حل کردهایم بخصوص در این شرایط که با محدودیت منابع مواجهیم.
*سال آینده کل درآمدهای نفتی ما ۵۰ میلیارد دلار است که ۳۲ درصد از آن باید به صندوق توسعه ملی، ۱۴.۵ درصد به شرکت نفت برای سرمایهگذاری داده شود و تنها ۲۷ میلیارد دلار در اختیار دولت قرار میگیرد. این در حالی است که باید سال آینده صندوقهای بازنشستگی ۶۷ هزار میلیارد تومان پرداخت داشته باشند ولی چون قادر به پرداخت این مبلغ نیستند، دولت باید به آنها کمک کند.
* میزان تسهیلات را از ۱۷ هزار میلیارد تومان به ۷۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش دادهایم، این منابع از داخل کشور تامین میشود. در برنامه دولت، نوسازی شهرها و مسکن روستایی قرار گرفته است و سال آینده ۱۰۰ هزار واحد مسکونی را نوسازی میکنیم. یکی دیگر از برنامههای دولت، ایجاد یک میلیون فرصت شغلی است. همچنین برای مقابله با آلودگی هوا ناوگان حمل و نقل درون شهری و برون شهری را نوسازی میکنیم.
*در بودجه سال ۹۷ اصلاحاتی انجام گرفت، ما باید این مدیریت را داشته باشیم که اصلاحات بودجه به مردم آسیبی نرساند. دولت میداند بقایش به رضایت مردم بستگی دارد و ما به نظر و رای مردم بیتوجه نیستیم. ما مشکلات مردم را شناسایی کرده، برای آن برنامهریزی کردیم و وارد عمل شدیم. ما ایجاد رفاه برای مردم را وظیفه خود میدانیم. با کمک بخش خصوصی ۱۲۶ هزار میلیارد تومان منابع برای اتمام طرحهای ناتمام در نظر گرفتهایم. ما به هیچ وجه نسبت به مشکلات مردم بیتفاوت و ناآگاه نیستیم. مردم شرایط امروز را با زمان روی کار آمدن دولت یازدهم مقایسه کنند، تورم ۴۰ درصدی به زیر ۱۰ درصد رسیده است، نرخ بیکاری کاهش یافته و رشد اقتصادی هم مثبت شده است اما با این وجود مردم هنوز مشکلات دارند و بنابراین باید برای حل این مشکلات اقدامات بیشتری انجام داد.
*{در پاسخ به این پرسش که آیا دولت از پشت پرده این اقدامات اخیر اطلاعی دارد؟}: به هر حال دولت، وزارت اطلاعاتی دارد و به ریز میتواند پشت پرده حوادث را بفهمد. دولت زیرکانه همه چیز را تحت نظر دارد.
*{در پاسخ به پرسش دیگری که آیا امام جمعه مشهد در پشت پرده این اتفاقات بوده است؟}: به وقت به صورت شفاف در این زمینه اطلاعرسانی میکنیم.
*{درباره برنامه دولت و مجلس برای سهمیهبندی کردن یا دو نرخی کردن بنزین}: دولت دنبال سهمیهبندی یا دو نرخی کردن بنزین نیست.
*{درباره محل هزینه منابع حاصل از حذف یارانهها یا افزایش حاملهای انرژی}: این منابع در محل نوسازی بافتهای فرسوده و مسکن روستایی، رفع آلودگی هوا، نوسازی ناوگان شهری و برونشهری، کشاورزی، ایجاد صنایع تبدیلی و بخش صنعت هزینه میشود. برنامه دولت هم در این زمینهها به ریز مشخص شده است.
*{درباره موضع دولت نسبت به سوال نمایندگان مجلس از رییسجمهور درباره چایکاران یا سپردهگذاران موسسات مالی غیرمجاز}: دست به سوال این مجلس از رییسجمهور خیلی راحت و خوب است. ما اگر آمار خدمات ارائه شده به چایکاران را توضیح بدهیم معلوم میشود اصلا مصداق سوالی وجود ندارد چه برسد سوال از رییسجمهور پرسیده شود البته وزیر کشاورزی باید در این زمینه جوابگوی مجلس باشد و دولت از پاسخ به مجلس فراری نیست.
*{درباره پیگیری حل مشکلات سپردهگذاران در سطح سران قوا}: تاکنون ۱۱ هزار میلیارد تومان از طریق بانک مرکزی به سپردهگذاران پرداخت شده است. موسسات مالی غیرمجاز هشت هزار میلیارد تومان اموال داشتند که مقدمات موافقت قوه قضاییه برای بهرهبرداری از این اموال به نفع سپردهگذاران فراهم شده است.
*{در پاسخ به این سئوال که دولت از کمبود بودجه میگوید اما بودجه نهادهایی مثل صداوسیما یا سایر نهادهای فرهنگی کامل اختصاص مییابد، چرا به جای پرداخت بودجه به این دستگاهها، بودجه را برای حل مشکلات مردم به کار نمیبرید}: قانون حکم کرده است که باید درصد خاصی از بودجه سهم صداوسیما باشد. انتقاد ما به این قانون این است که باید بررسی کنیم در قبال بودجهای که دستگاهها میگیرند چه عملکردی دارند. ما در بودجه بر اساس عملکرد دستگاهها بودجه تخصیص میکنیم. جامعه هم باید بداند هر دستگاهی چقدر بودجه دارد.
*{در بودجه امسال ۵۹ دستگاهی که با اسم در قانون پول میگرفتند حذف شدهاند}: انتقاد از بودجه حق شماست ولی باید نکات مثبت هم دیده شود. شما به دولت کمک کنید تا جداول بودجه این دستگاهها باز نگردد. اقدامات بزرگی برای اصلاح و شفافسازی بودجه انجام شده است.
*{درباره میزان هزینهکرد دولت در جنگ سوریه و عراق}: هزینه جنگ را خود آن کشورها میپردازند و هزینه ما در حد مستشاری است. بودجه نهادهای نظامی به ریز در بودجه آمده است و شما میتوانید با مراجعه به بودجه این مبالغ را متوجه شوید. پول دیگری غیر از بودجه در این زمینه پرداخت نمیشود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر