شماره روزنامه ۶۱۸۶
|

آیا ایلان ماسک، ثروتمندترین مرد جهان، رئیس‏‏‌جمهور آمریکا را اداره می‌کند؟

نقش ماسک در دولت ترامپ هر روز برجسته‏‏‌تر می‌شود و حالا شایعاتی به گوش می‌رسد که گویی صحنه‏‏‌گردان اصلی دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، اوست. این اظهارات در بحبوحه انتقاد از دخالت ماسک در مذاکرات بودجه و نقش بزرگ وی در انتقال ترامپ به کاخ‌سفید مطرح می‌شود. به گزارش الجزیره، اما دونالد ترامپ،…

دیپلمات‌های ارشد عرب برای دیدار با حاکمان جدید سوریه به این کشور می‌روند؛

دیپلمات‌های ارشد عرب روز دوشنبه (۳ دی ماه) از دمشق، پایتخت سوریه، بازدید کردند. این جدیدترین مورد از یک رشته اقدامات دیپلماتیک توسط جامعه بین‌المللی است؛ آن هم درحالی‌که سوریه از سال‌ها انزوا خارج می‌شود. دیدار وزرای اردنی و قطری، تنها دو هفته پس از سقوط اسد، نشان می‌دهد که کشورهای عرب مشتاق روابط…

    چهارشنبه، ۰۵ دی ۱۴۰۳
  • دیپلمات‌های ارشد عرب برای دیدار با حاکمان جدید سوریه به این کشور می‌روند؛

    ترافیک دیپلماتیک در دمشق

    دیپلمات‌های ارشد عرب روز دوشنبه (۳ دی ماه) از دمشق، پایتخت سوریه، بازدید کردند. این جدیدترین مورد از یک رشته اقدامات دیپلماتیک توسط جامعه بین‌المللی است؛ آن هم درحالی‌که سوریه از سال‌ها انزوا خارج می‌شود. دیدار وزرای اردنی و قطری، تنها دو هفته پس از سقوط اسد، نشان می‌دهد که کشورهای عرب مشتاق روابط بهتر با کشوری هستند که سال‌ها درگیر بحران بوده است.
  • دانشجویانی که دولت بنگلادش را سرنگون کردند به دنبال دموکراسی هستند

    شورشیان دموکرات

    در عصر یکی از روزها، در یک دفتر جدید در طبقه اول یک ساختمان تجاری که سیم‌ها از سقفش آویزان و کف‌پوش‌های جدید هنوز در حال کارگذاری بود، گروهی از دانشجویان دانشگاه در حال طراحی آینده‌ای جدید برای بنگلادش بودند. چندماه قبل از آن، آنها از جمله هزاران نفری بودند که قیام کردند و «شیخ حسینه» را که حکومت ۱۵ساله‌اش به اقتدارگرایی، خشونت و فساد منتهی شده بود، سرنگون کردند. «آنوپریتا داس»، «سیف حسنات»، «آتل لوک» در گزارش ۲۴دسامبر در نیویورک‌تایمز نوشتند، اکنون، دانش‌آموزان مصمم هستند که از این فضای باز استفاده کنند -هر چقدر هم که طول بکشد یا روند آن آشفته باشد- تا بنگلادش را به‌عنوان یک دموکراسی قوی بازسازی کنند. آنها سیستمی را با انتخابات آزاد و منصفانه، عدالت اجتماعی و سنگرهایی در برابر استبداد متصور هستند که هیچ رهبری نتواند آن را از بین ببرد.
  • هنگ‌گنگ برای دستگیری دموکراسی‌خواهان خارج از کشور جایزه تعیین کرد

    مقامات هنگ‌کنگ در آخرین سرکوب، ۶فعال دموکراسی‌خواه را که متهم به آسیب‌رساندن به امنیت ملی هستند، جوایز تعیین کرده‌اند تا فضای محدود برای مخالفان در مرکز مالی را برجسته کنند.
  • توپخانه اسرائیل دو بیمارستان غزه را گلوله‌باران کرد

    الجزیره: توپخانه اسرائیل طبقه سوم بیمارستان «العوده» در اردوگاه آوارگان جبالیا در شمال غزه را گلوله‌باران کرده است. ارتش این رژیم همچنین مواد منفجره کنترل‌شده از راه دور را در بیمارستان «کمال عدوان» در شمال بیت لاهیه منفجر کرد که منجر به زخمی شدن حداقل ۲۰بیمار و کادر پزشکی شد. به گفته وزارت بهداشت غزه، همچنین در بیت لاهیه، سربازان اسرائیلی مجروحان و بیماران را مجبور به ترک بیمارستان اندونزی کردند. در مرکز دیرالبلح نیز نیروهای این رژیم با پهپاد به کاروان حامل کمک به فلسطینیان حمله کردند که تعدادی کشته و زخمی بر جا گذاشت.
  • مکان دفن سید حسن نصرالله اعلام شد

    خبرگزاری مهر: روزنامه سعودی الشرق الاوسط دیروز سه‌شنبه در گزارشی به نقل از منابعی که آنها را وابسته به حزب‌الله لبنان دانسته مدعی شد که حزب‌الله لبنان مکانی را برای دفن پیکر سیدحسن نصرالله دبیرکل سابق خود، تعیین کرده است. بنابر ادعای این روزنامه این مکان یک قطعه زمین واقع در جاده قدیمی منتهی به فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری (فرودگاه بین‌المللی بیروت) است که قرار است در آینده به مکانی برای زیارت دوستداران وی تبدیل شود. الشرق الاوسط در ادامه به نقل از این منابع اعلام کرد که تدارکات لازم برای برگزاری مراسم تشییع پیکر سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین، رئیس سابق شورای اجرایی حزب‌الله در یک مراسم تشییع مردمی در حال انجام است. البته پیکر شهید سیدهاشم صفی‌الدین قرار است براساس وصیت وی، در شهر دیرقانون صور در جنوب لبنان به خاک سپرده شود.
    سه‌شنبه، ۰۴ دی ۱۴۰۳
  • آیا ایلان ماسک، ثروتمندترین مرد جهان، رئیس‏‏‌جمهور آمریکا را اداره می‌کند؟

    عروسک‌گردان ترامپ

    نقش ماسک در دولت ترامپ هر روز برجسته‏‏‌تر می‌شود و حالا شایعاتی به گوش می‌رسد که گویی صحنه‏‏‌گردان اصلی دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، اوست. این اظهارات در بحبوحه انتقاد از دخالت ماسک در مذاکرات بودجه و نقش بزرگ وی در انتقال ترامپ به کاخ‌سفید مطرح می‌شود. به گزارش الجزیره، اما دونالد ترامپ، رئیس‏‏‌جمهور منتخب ایالات‌متحده، این تصور را که «صحنه اصلی امور ریاست‌جمهوری» را به میلیاردر جهان، ایلان ماسک واگذار کرده، پس زده است؛ فردی که نقش بزرگی در انتقال رئیس‏‏‌جمهور منتخب به کاخ‌سفید برعهده داشته است.
  • وزیر خارجه ترکیه پس از دیدار با فرمانده جدید سوریه به کوه قاسیون رفت

    رجعت به عثمانی‌گری

    «هاکان فیدان»، وزیر خارجه ترکیه، در دیدار با جولانی، رئیس دولت جدید سوریه، قول کمک برای انتقال سیاسی و بازسازی این کشور را داد. آنها در دیدار خود در دمشق بر ضرورت وحدت و ثبات در سوریه تاکید کردند و خواستار لغو تمام تحریم‌های بین‌المللی علیه این کشور شدند. «رسول سردار» در گزارش خود برای الجزیره نوشت، عکس‌‌‌ها و فیلم‌‌‌های به اشتراک گذاشته شده نشان می‌دهد که فیدان و جولانی (یا همان الجولانی) یکدیگر را در آغوش گرفته و به گرمی دست می‌دهند. دیدار آنها دو روز پس از آن برگزار شد که رجب طیب اردوغان، رئیس‌‌‌جمهور ترکیه گفت فیدان برای گفت‌‌‌وگو درباره ساختار جدید سوریه به دمشق می‌رود.
  • ترامپ می‏‏‌خواهد حاکمیت آمریکا بر یکی از مهم‌ترین ‏‏‌آبراهه‏‏‌های جهان را احیا کند

    یک کانال، دو مدعی

    پس از آنکه ترامپ تهدید کرد کانال پاناما را پس می‌گیرد، رئیس‌جمهور پاناما اعلام کرد، این کانال همچنان در دستان پانامایی‌‌‌ها باقی می‌‌‌ماند. «خوزه رائول مانیلو» رئیس‌جمهور پاناما در رسانه‌‌‌های اجتماعی نوشت: «هر وجب از کانال پاناما و مناطق همجوارش به پاناما تعلق دارد و این‌طور خواهد ماند و حق حاکمیت و استقلال کشور ما قابل مذاکره نیست.»
  • اسرائیل «منطقه امن» را هدف قرار داد؛

    کابوس آخرالزمانی در غزه

    اسرائیل همچنان به کوبیدن غزه ادامه می‌دهد. در جدیدترین حمله این رژیم، چهار نفر در دو حمله جداگانه در «منطقه امن» در «المواسی» جان خود را از دست دادند. آژانس «دفاع مدنی» غزه هم اعلام کرد که روز یکشنبه در حملات هوایی اسرائیل، ۵۸فلسطینی شهید شدند. این خشونت در حالی است که گروه‌های فلسطینی در حال مذاکراتی برای آتش‌بس بوده و خبرها حاکی از این است که دستیابی به آتش‌بس «نزدیک‌تر از هر زمان دیگری است». پاپ فرانسیس هم حملات روز یکشنبه اسرائیل را «وحشیانه» خواند و حملات این رژیم به مدارس و بیمارستان‌ها را محکوم کرد. «اوموت اوراس» در گزارش ۲۳ دسامبر در الجزیره نوشت، مسوول آژانس سازمان ملل برای فلسطین وضعیت حملات اسرائیل در ۲۴ ساعت گذشته را «فاجعه» نامید و حملات این رژیم به مدارس، بیمارستان‌ها و مراکز غیرنظامی را «امری متداول» خواند. «فیلیپ لازارینی»، کمیسر کل آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل متحد (آنروا)، یکشنبه گفت: «اسرائیل تمام قواعد جنگ در نوار غزه را زیر پا گذاشته است.»
    دوشنبه، ۰۳ دی ۱۴۰۳
  • «میدل‌ایست‌آی» از طرح تجزیه سوریه به‌دست اسرائیل رونمایی کرد؛

    توطئه در شام

    به گفته منابع امنیتی منطقه‌ای که از توطئه اسرائیل در سوریه مطلع هستند، سرنگونی دولت بشار اسد طرح اسرائیل برای تقسیم سوریه به سه بلوک برای قطع روابط این کشور با ایران و حزب‌الله را خنثی کرد. اسرائیل قصد داشت روابط نظامی و راهبردی با کردها در شمال شرق و دروزی‌ها در جنوب برقرار کند و اسد را در قدرت در دمشق نگه دارد، اما وی را تحت حمایت و کنترل امارات قرار دهد.
  • آیا سوریه می‌تواند راهی برای خروج از هرج‌ومرج بیابد؟

    شورشیان آرمان‌خواه

    آلبرکامو نوشت: «آشوب نوعی بندگی است» به همین دلیل است که آزادی واقعی باید جست‌وجوی نظم باشد. با این ‌حال، از آنجا که نظم به‌خودی‌خود می‌تواند ناعادلانه و افراطی باشد، همیشه انگیزه‌ای برای سرنگونی آن وجود دارد. کامو در بزرگ‌ترین کتاب خود با عنوان «شورشی»- که در سال ۱۹۵۱ منتشر شد- نوشت که از زمانی که «پرومتئوسِ» افسانه‌ای علیه «زئوس» در بیابان‌های «سکا» قیام کرد، شورش یکی از ویژگی‌های بارز انسان بوده است. از آنجا ‌که سرنگونی یک رژیم کافی نیست مگر اینکه نظمی جدید و بهتر برای جایگزینی آن برنامه‌ریزی شود، کامو یک کتاب کامل را به «اخلاق شورش» اختصاص می‌دهد.
  • فاجعه در «کمال عدوان»

    آناتولی: «منیر البرش»، مدیر‌کل وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی به مدیریت بیمارستان کمال عدوان در بیت لاهیا در شمال نوار غزه هشدار داده است که فورا آن را تخلیه کنند. «البرش» روز شنبه (اول دی ماه) به خبرگزاری آناتولی گفت که بیمارستان کمال عدوان همزمان با اینکه در معرض حمله «بی‌‌‌سابقه» اسرائیل قرار گرفته با یک «وضعیت فاجعه‌بار» روبه‌رو است. وی افزود: «بیمارستان کمال عدوان در وضعیت فاجعه‌باری قرار دارد، ارتش اشغالگر خواهان تخلیه فوری این بیمارستان در حالی است که در معرض گلوله‌باران مستقیم قرار دارد.»
  • سیگنال‌های ضدونقیض آتش‌بس در غزه

    درحالی‌که تلاش‌‌‌ها برای به ثمر رساندن توافق تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی در ۲پایتخت عربی دنبال می‌شود، سازمان رادیو و تلویزیون این رژیم گزارش داد هیات مذاکره‌کننده اسرائیلی همچنان در قطر هستند، اما همچنان شکاف‌‌‌هایی درباره معامله تبادل اسرا در غزه وجود دارد.
  • رهبر ارشد انصارالله: متوقف نخواهیم شد

    المسیره: در پی تشدید حملات تجاوزکارانه آمریکا به مناطق مختلف یمن، عضو شورای عالی سیاسی این کشور تاکید کرد که این حملات باعث توقف عملیات پشتیبانی صنعا از ملت و مقاومت فلسطین نخواهد شد.
    یکشنبه، ۰۲ دی ۱۴۰۳
  • تل‌آویو از حملات و اشغال سوریه به دنبال چیست؟

    تیر خلاص اسرائیل به سوریه

    دنیای اقتصاد: به دنبال سقوط حکومت بشار اسد، اسرائیل سیاست مداخله‌جویانه فعالی را در سوریه آغاز کرده و شاهد حملات مکرر و اشغال بخش‌هایی از این کشور توسط رژیم صهیونیستی هستیم. اهداف اسرائیل از این تحرکات چیست؟
  • جهان در سالی که گذشت؛

    زیر و بم اقتصاد ۲۰۲۴

    یک سوال دو بخشی؛ یعنی چگونگی روند اقتصادی جهان در سال۲۰۲۴ و چشم‌انداز اقتصاد در سال۲۰۲۵، دستمایه گزارش شورای آتلانتیک بوده است. سال۲۰۲۴، سال برگزاری انتخابات در نیمی از جهان بود. کارشناسان گفته‌اند که درگیری‌ها بین چین و آمریکا، به‌ویژه با حضور ترامپ در سال۲۰۲۵ تشدید خواهد شد. این درگیری‌ها عمدتا در حوزه فناوری از جمله ممنوعیت صادرات نیمه‌هادی‌ها به چین است.
  • کودک‌‌‌کشی سریالی اسرائیل در غزه

    الجزیره: سازمان امداد و نجات دفاع غیرنظامیان فلسطین گزارش داد که در حمله هوایی اسرائیل ۱۰عضو یک خانواده از جمله هفت کودک در شمال نوار غزه شهید شدند.
  • جایزه دستگیری جولانی پرید

    یک دیپلمات ارشد اعلام کرد که ایالات‌متحده از جایزه ۱۰میلیون دلاری برای دستگیری احمد الشرع، فرمانده شورشیان سوریه، پس از سرنگونی دولت دمشق صرف‌نظر کرده است. باربارا لیف، دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور خاور نزدیک، روز جمعه پس از بازدید وی و دیگر مقامات آمریکایی از پایتخت سوریه، دمشق، برای گفت‌وگو با دولت جدید سوریه، این خبر را اعلام کرد. این نخستین سفر دیپلمات‌های آمریکایی به سوریه از زمان برکناری اسد از قدرت در اوایل ماه جاری به رهبری گروه هیئت تحریر‌الشام بود. با این حال، ایالات‌متحده هیئت تحریر‌الشام ​​را در سال۲۰۱۸ به‌عنوان یک سازمان «تروریستی» معرفی کرده بود. الشرع - که با نام ابومحمد الجولانی نیز شناخته می‌شود - فرمانده این گروه است و زمانی با القاعده همسو بود.
  • موشک حوثی‌ها در تل‌آویو فرود آمد

    ارتش اسرائیل می‌گوید موشکی که از یمن پرتاب شده بود به منطقه تل‌آویو اصابت کرد که سامانه‌های پدافند هوایی قادر به رهگیری پرتابه ورودی نبودند. نیروهای حوثی یمن بعدا مسوولیت این حمله را بر عهده گرفتند. گفته می‌شود بیش از ۱۰نفر در پی رهگیری ناموفق پرتاب یک موشک بالستیک از یمن مجروح شدند. این سومین حادثه در نوع خود در همین هفته بود. ارتش اسرائیل می‌گوید که آنها اکنون در حال بررسی این موضوع هستند که چرا رهگیری نشد و چرا این یک شکست قابل توجه بود. از آغاز جنگ، حوثی‌ها بیش از ۲۰۰موشک و بیش از ۱۷۰هواپیمای بدون سرنشین به سمت سرزمین‌های اشغالی پرتاب کرده‌اند. در تابستان در ماه ژوئیه، یک حمله پهپادی رخ داد که از تمام سامانه‌های دفاع هوایی اسرائیل فرار کرد، هیچ آژیر خطری به صدا درنیامد و توانست در وسط تل‌آویو منفجر شود و یک نفر را بکشد.
  • تراژدی در مرکز آلمان

    یک راننده عصر جمعه با یک وسیله نقلیه وارد بازار کریسمس در شهر ماگدبورگ در مرکز آلمان شد که در پی یک حمله هدفمند، یک بزرگسال و یک کودک کوچک کشته و ده‌ها نفر دیگر زخمی شدند.
  • جلوی تعطیلی آمریکا گرفته شد

    آسوشیتدپرس: سنای آمریکا در مواجهه با ضرب‌الاجل تعطیلی دولت، طرح دو حزبی را با هدف تامین موقت منابع مالی عملیات فدرال و کمک به بلایای طبیعی به سرعت تصویب کرد. این طرح که در بامداد روز شنبه تصویب شد، درخواست‌های دونالد ترامپ رئیس‏جمهوری منتخب آمریکا را برای افزایش محدودیت بدهی در سال جدید میلادی کنار گذاشت. مجلس سنای آمریکا دقایقی پس از عبور از «ضرب‏الاجل نیمه شب» برای جلوگیری از تعطیلی دولت، لایحه بودجه «موقت» دولت فدرال را تصویب کرد. این لایحه بودجه دولت آمریکا را تا ماه مارس تامین می‌کند. مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا پیش‌تر تاکید کرده بود که کنگره «به تعهداتش عمل خواهد کرد» و اجازه نخواهد داد در آستانه فصل تعطیلات کریسمس عملیات فدرال تعطیل شود. اما بعد از اینکه ترامپ تلاش‏های خود را برای تاکید بر افزایش سقف بدهی دوچندان کرد، نتیجه معلوم نبود. این طرح در مجلس نمایندگان آمریکا با ۳۶۶رای موافق در مقابل ۳۴رای مخالف تصویب شد. سنای آمریکا تلاش کرد آن را با ۸۵رای موافق در مقابل ۱۱رای مخالف تصویب کند. در نیمه شب کاخ سفید اعلام کرد که تدارکات برای تعطیلی دولت را متوقف کرده است.
    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • سال سخت دموکراسی

    دنیای‌اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: صفحات نشریه اکونومیست در سال ۲۰۲۴ مملو از روایاتی سرشار از درد و رنج بود. آتش جنگ دامن‌گیر سه قاره جهان شده است: جهان وقایع غزه، لبنان و اوکراین را از نزدیک نظاره‌گر بود، اما نبرد در سودان شاید از همه مرگبارتر بوده است. توفان‌‌‌، تندباد، سیل و آتش‌سوزی زندگی بسیاری را نابود کرده است. در تمام این مدت، رقابت بین کشورهای متحد چین و ائتلاف غربی به رهبری آمریکا عمیق‌‌‌تر شده است؛ در زمانی که آمریکا فردی را به‌عنوان رئیس‌‌‌جمهور انتخاب کرده است که التزام و پایبندی او به این اتحاد محل تردید است.
  • منطقه حائل یا اعزام نیروی حافظ صلح به اوکراین از گزینه‌های پایان جنگ است

    گزینه‌های پایان جنگ اوکراین

    درحالی‏‏‌که تا یک ماه دیگر ترامپ سکان کاخ سفید را در دست می‌گیرد و حملات روسیه به اوکراین همچنان با شدت ادامه دارد، اما دو گزینه برای پایان این جنگ مطرح شده است: منطقه حائل و اعزام نیروهای حافظ صلح اروپایی به اوکراین. البته گزینه دوم با اما و اگرهایی در پایتخت‏‏‌های اروپایی مواجه است.
  • لایحه جمهوری‌خواهان برای جلوگیری از تعطیلی دولت با شکست مواجه شد

    آمریکا در مسیر تعطیلی؟

    دنیای‌اقتصاد: پس از آنکه مجلس نمایندگان در روز پنج‌شنبه لایحه‌ای را که به دستور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، برای تداوم جریان بودجه صادر شده بود، رد کرد، دولت به سمت تعطیلی رفت. ده‌ها نفر از قانون‌گذاران جناح راست از دستورات ترامپ برای حمایت از این لایحه سرپیچی کردند، زیرا نمی‌خواستند سقف استقراض دولت را افزایش دهند. تعدادی از دموکرات‌ها نیز مخالف بودند. این لایحه برای تصویب نیازمند رای دو‌سوم اعضای مجلس بود و در نهایت با ۱۷۴ رای مثبت در مقابل ۲۳۵ رای منفی شکست خورد. اگر تا پایان روز جمعه توافقی به دست نیاید، صدها‌هزار کارمند دولت از روز شنبه حقوق دریافت نخواهند کرد.
  • «شاهین» زیر تیغ

    دنیای‌اقتصاد: ایالات‌متحده روز چهارشنبه (۲۸ آذرماه) اعلام کرد که تحریم‌های جدیدی را در رابطه با برنامه موشک‌های بالستیک دوربرد پاکستان که قابلیت حمل سلاح هسته‌ای دارد، از جمله علیه آژانس دفاعی دولتی که بر این برنامه نظارت دارد، اعمال می‌کند. رویترز در گزارش ۱۸دسامبر در این باره نوشت، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌‌‌ای گفت اقداماتی که بر «مجتمع توسعه ملی» و سه شرکت اعمال شده است، تحت یک فرمان اجرایی اعمال شده که «تکثیرکنندگان تسلیحات کشتار جمعی و وسایل انتقال آنها را هدف قرار می‌دهد.» تحریم‌‌‌ها هرگونه دارایی ایالات‌متحده متعلق به نهادهای هدف را مسدود و آمریکایی‌‌‌ها را از تجارت با آنها منع می‌کند. وزارت خارجه پاکستان در بیانیه‌‌‌ای اعلام کرد که اقدام ایالات‌متحده «تاسف‌‌‌بار و مغرضانه» است و به ثبات منطقه آسیب می‌‌‌زند؛ اشاره‌ای آشکار به رقابت این کشور با هند مسلح هسته‌‌‌ای.
  • حمله اسرائیل به یمن

    الجزیره: ارتش اسرائیل پس از ادعایش مبنی بر رهگیری موشکی از سوی ارتش یمن به سمت سرزمین‌های اشغالی، از حمله به «مواضع نظامی» نیروهای انصارالله یمن خبر داد. «دنیل هاگاری»، سخنگوی ارتش این رژیم روز پنج‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «نیروهای اسرائیلی حملاتی را به سایت‌های نظامی حوثی‌ها‌(انصارالله یمن) از جمله بنادر و زیرساخت‌های انرژی در صنعا، پایتخت یمن انجام داده‌اند.» تلویزیون المسیره گزارش داد: «یک سری حملات تهاجمی به صنعا و شهر بندری حدیده بامداد روز پنج‌شنبه انجام شد.» المسیره همچنین گزارش کرد: «این حملات دو نیروگاه مرکزی را در صنعا هدف قرار دادند، در حالی‌که در حدیده دشمن چهار حمله تهاجمی را با هدف قرار دادن این بندر و دو حمله را با هدف قرار دادن یک تاسیسات نفتی انجام داد.»
  • سفر هیات آمریکایی به دمشق

    فایننشال‌تایمز: بایدن هیاتی از دیپلمات‏‏‌های آمریکایی به ریاست یکی از مقام‏‏‌های ارشد وزارت امور خارجه آمریکا در امور خاورمیانه را به دمشق برای دیدار با الجولانی اعزام کرد. وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد: «سه دیپلمات ارشد آمریکایی روز جمعه برای دیدار با اعضای هیات تحریرالشام و گفت‏‏‌وگو درباره اصول انتقال به دمشق سفر کردند.» هیات آمریکایی همچنین با جامعه مدنی سوریه، فعالان و اعضای جوامع مختلف دیدار کرد.
    پنجشنبه، ۲۹ آذر ۱۴۰۳
  • برای دومین‌بار پس از انقلاب یک رئیس‌جمهور ایران راهی مصر شد؛

    دو دستورکار در قاهره

    مسعود پزشکیان به‌عنوان دومین رئیس‌جمهور ایران پس از انقلاب روز گذشته عازم قاهره پایتخت مصر شد تا در یازدهمین اجلاس گروه D۸ شرکت و سخنرانی کند. پزشکیان در این سفر دو دستور کار دارد؛ پیشبرد روابط دوجانبه با مصر و بررسی تحولات سوریه پسااسد.
  • چرا کره‌شمالی به مداخله در جنگ اوکراین روی آورده است؟

    قمار «اون»

    «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی، جسورانه‌ترین قمار دیپلماتیک خود را با تامین حدود ۱۱هزار سرباز و انبار تسلیحات برای روسیه در راستای حمایت از جنگ این کشور علیه اوکراین انجام داده است. استقرار این نیروها، کمک‌های خارجی به موقع برای تلاش‌های جنگی روسیه را فراهم می‌کند. نیروهای کره‌شمالی در کنار نیروهای روس در منطقه کورسک می‌جنگند تا به آنها در بازپس‌گیری مناطق از دست رفته کمک کنند. روز دوشنبه، سرلشکر «پت رایدر»، سخنگوی پنتاگون گفت که پنتاگون «نشانه‌هایی» دیده است که تعداد نامشخصی از سربازان کره‌شمالی کشته و زخمی شده‌اند. «چو سانگ هون» در گزارشی برای نیویورک‌تایمز نوشت، اعزام نیروها طیف وسیعی از منافع را برای کره‌شمالی به همراه دارد؛ از پول نقد گرفته تا اهرم دیپلماتیک بسیار مورد نیاز. تحلیلگران می‌گویند که «کیم» میلیاردها دلار غذا، نفت، پول نقد و سیستم‌های تسلیحاتی پیشرفته از روسیه دریافت می‌کند که به رژیم او کمک می‌کند تحریم‌های بین‌المللی را تحمل و نیروهای مسلح متعارف خود را ارتقا دهد.
  • روایت نیویورک تایمز از دو چهره زندگی زیر لوای تحریرالشام؛

    آسایش با مشت آهنین

    دنیای‌اقتصاد: در طبقه دوم «کافه شبابیک»، مشرف به میدان «برج ساعت» در شهر ادلب، سمتی که برای مردان در نظر گرفته شده بود، خالی بود و جز دو مرد جوان که از فنجان قهوه ترک مراقبت می‌کردند، کسی نبود. آن سمت مربوط به خانواده، جایی که زنان مجاز هستند، تقریبا پر بود. هیچ موسیقی‌ای وجود نداشت جز صدای خش‌خش یک دستگاه اسپرسوساز و فنجان‌ها و البته برخلاف کافه‌های دیگر در سوریه، هوا از دود قلیان نیز پاک بود. این به دلیل قراردادی است که مالک باید با «هیئت تحریرالشام» امضا می‌کرد؛ گروهی که سال‌هاست در بسیاری از بخش‌های استان ادلب، در شمال غربی سوریه حکومت می‌کند و اکنون بیشتر کشور را با دیگر گروه‌های شورشی به کنترل خود درآورده است.