در گام نخست ثبت سفارش‌ها، وزارت صمت اعلام کرد ۲۴ درخواست برای واردات خودرو مطرح شده است که در نهایت ۷ شرکت واجد شرایط ثبت سفارش واردات خودرو شدند اما به مرور آمار شرکت‌های واجد شرایط افزایش پیدا کرد و در مجموع در حال حاضر ۱۲ شرکت می‌توانند نسبت به ثبت سفارش خودرو اقدام کنند. براساس اعلام وزارت صمت شرکت‌های سایپا، پارس خودرو، سایپا سیتروئن، تجارت بین الملل و پشتیبانی کرمان خودرو، خودروسازی فردا، مکث موتور، آرین موتور پویا، بهمن خودرو، ایران خودرو، معین خودرو، ایرتویا و دیار خودرو شرایط لازم را برای واردات براساس آیین‌نامه احصا کرده‌اند و می‌توانند مراحل واردات را برای فروش خودروها در بورس کالا انجام دهند.

اما با گذشت ۱۵ روز از آغاز ثبت سفارش واردات خودرو، روند کند اجرایی عاملی شده تا مردم آنچنان به ورود خودروهای وارداتی آن هم طی چند ماه آینده خوش‌بین نباشند. یکی از واردکنندگان خودرو در همین ارتباط می‌گوید: از آغاز ثبت سفارش خودرو ما مشغول کسب مجوزها و بارگذاری اطلاعات هستیم؛ به نوعی که باید مجوز سازمان استاندارد، سازمان محیط زیست و برخی از فرایندها برای نهایی شدن واردات خودرو را کسب کنیم تا به مرحله تخصیص ارز برسیم. به نظر می‌رسد طی کردن این مراحل یک تا دو ماه طول خواهد کشید. این شرکت واردکننده که نسبت به واردات خودرو آن هم طی چند ماه آینده خوشبین نیست می‌گوید: در‌حال‌حاضر در بازارهای جهانی عرضه و تقاضای خودرو متعادل نیست و مشتری بیش از تعداد خودرو است.

همین امر عاملی می‌شود تا ما در خریدهای خود و واردات زمان بیشتری را نیاز داشته باشیم. واردکننده دیگری با اعلام اینکه معلوم نیست وزارتخانه براساس کدام استدلال مجوز ثبت سفارش را به شرکت‌ها داده است افزود: نمی‌توان چند شرکت را مرجعی برای واردات یک خودرو از برندی خاص اعلام کرد. مگر می‌شود ما برویم با یک شرکت صحبت کنیم درحالی‌که آن شرکت خارجی قبلا با شرکت دیگری در ایران کار می‌کرده است؟ همین موضوع ابهاماتی را برای ما به وجود آورده است. علاوه بر این تعرفه واردات نیز هنوز برای ما ابهام دارد که وزارت صنعت در این رابطه توضیحات قابل‌قبولی را اعلام نمی‌کند.