نقش برجام در صنعت خودرو
وی گفت: در سال ۹۱ اعمال تحریمها در حقیقت به نفع صنعت خودرو تمام شد، چون فهمیدیم صاحب دانش طراحی نیستیم و بر این اساس به دنبال آن رفتیم که در نهایت خودروهایی همچون دنا و رانا از دل آن بیرون آمدند. پیرمحمدی ادامه داد: در ادامه با اجرایی شدن برجام در دولت دوازدهم، دوباره سروکله پژوی فرانسه پیدا شد و خط مونتاژ خودرو راه افتاد، درحالیکه در جهان هیچ خودروسازی با مونتاژکاری به جایی نرسیده است. وی تاکید کرد: ما فقط به دنبال تولید خودرو نیستیم، بلکه به دنبال ارزش افزوده هستیم. این کارشناس صنعت خودرو خاطرنشان کرد: امروز طراحی اکثر قطعات جدیدترین تولیدات گروه صنعتی ایرانخودرو توسط قطعهسازان داخلی انجام میشود. وی تصریح کرد: ما مخالف استفاده از شرکای خارجی نیستیم، بلکه با همکاریهایی که به افزایش مونتاژکاری بینجامد مخالفیم.
پیرمحمدی یادآور شد: امروز در حالی صنعت خودروی کشور تحریم شده که فروش خودروی کامل (CBU) تحریم نیست؛ این موضوع با هدف زمین زدن صنعت خودرو و بیش از ۶۰ صنعت وابسته به آن اتفاق افتاد. این کارشناس صنعت خودرو گفت: امروز وضعیت مشابهی را در صنعت خودروی روسیه شاهدیم که با تحریمها دچار توقف کامل شده است و از صنعت خودروی ما درخواست کمک دارند. وی گفت: صنعتی که خودش طراح باشد، بیشتر و بهتر میتواند عیوب کیفی محصولاتش را برطرف کند. پیرمحمدی در ادامه قیمتگذاری دستوری را عامل اصلی زیاندهی صنعت خودرو و تولید محصولات این صنعت با زیان برشمرد و گفت: امروز عمده مواد اولیه موردنیاز این صنعت به بورس برده شده و با قیمتهای جهانی به دست خودروساز میرسد.
این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: وقتی قیمت تمامشده یک محصول این گروه ۲۰۵میلیون تومان است اما در مقابل تکلیف میشود که به ۱۴۰میلیون تومان فروخته شود، چیزی جز زیاندهی نیست. وی در پاسخ به پرسشی در خصوص بالا گرفتن تنشهای سیاسی بین چین و تایوان و تاثیرگذاری آن بر تامین چیپستها و قطعات الکترونیکی، گفت: در زمینه تامین قطعات برقی و الکترونیکی تا حدود زیادی وابسته هستیم و در صورت بالا گرفتن تنشها بین دو کشور یادشده، نهتنها خودروسازی و صنعت کشور ما، بلکه صنایع جهان از این مساله متضرر شده و دچار بحران میشوند.