شماره روزنامه ۶۰۹۶
|

  • دولت هریس جنگ‌طلب می‌شود؟

    دنیای اقتصاد: نشریه فارن پالیسی در میزگردی به بررسی سیاست خارجی کامالا هریس نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ۵ نوامبر ریاست جمهوری آمریکا پرداخت و این گزاره را مطرح کرد که کنوانسیون ملی دموکرات‌ها چشم‌انداز جهانی دولت هریس را روشن نمی‌کند.
  • ‌محک ایده انتقال پایتخت

    دنیای اقتصاد: رئیس‌جمهور در بازدید از قرارگاه خاتم‌الانبیاء تاکید کرد: «تهران به‌عنوان پایتخت کشور با مشکلاتی دست به گریبان است که غیر قابل حل است. هر کاری کنیم بیخود داریم وقت تلف می‌کنیم. پس چاره‌ای نداریم جز اینکه مرکزیت اقتصادی و سیاسی کشور را به جنوب و نزدیک دریا منتقل کنیم.» اما غلامحسین کرباسچی ایده تغییر پایتخت را غیرممکن می‌داند و در عین حال با اشاره به حضور بی‌مورد برخی وزارتخانه‌ها و ارگان‌ها در تهران راهکار خود را برای حل مشکلات پایتخت بیان کرد.
  • روایت جدید از جنگ دریایی ایران و اسرائیل

    دنياي اقتصاد: فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز گذشته در بازدید رئیس‌جمهور از قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء‌(ص) روایتی جدید از جنگ دریایی با رژیم صهیونیستی را طی سال‌های گذشته بیان کرد‌. سرلشکر حسین سلامی اظهار کرد: طی ۵-۶ سال از سال‌های تحریم، سختی‌هایی داشتیم و توانستیم داستان‌های شگفت‌انگیزی را پشت سر بگذاریم. به گزارش «ایسنا»، وی ادامه داد: دشمن در آن سال‌ها ما را در تقاطع تحریم، کرونا، ترامپ، تهدید، عملیات نظامی و انزوای سیاسی قرار داد.
  • ایران از باکس خارج شد

    دنیای‌اقتصاد: تشدید درگیری بین اسرائیل و ایران در ماه‌‌‌های اخیر اغلب به عنوان ادامه جنگ اسرائیل علیه حماس در غزه تفسیر می‌‌‌شود. به گزارش کانورسیشن، به هر حال، حماس از رابطه نزدیک با ایران برخوردار است و هر دو هدف مشترک از بین بردن اسرائیل را دارند اما مساله‌‌‌ای فراتر از این وجود دارد. آری پرلیگر، مدیر مطالعات امنیتی و استاد جرم‌شناسی و مطالعات حقوقی دانشگاه ماساچوست لاول در این مطلب نوشت: «‌به عنوان یک محقق مطالعات امنیتی که بیش از ۲۰ سال در مورد درگیری‌ها در خاورمیانه تحقیق کرده است، استدلال می‌کنم که یک دهه سیاست خارجی ایالات متحده در منطقه نتوانسته مانع از نقش‌‌‌آفرینی ایران در منطقه شود و در عوض به شدت به تشدید تنش فعلی کمک کرده است.» همان طور که از رویدادهای اخیر در امتداد مرز شمالی اسرائیل مشخص است، توانایی واشنگتن برای اعمال قدرت و مدیریت منافع آمریکا در خاورمیانه از سال ۲۰۱۰ به شدت کاهش یافته است؛ در حالی که ایران فقط نگرانی‌‌‌های محدودی در مورد عواقب حمله نیروهای نزدیک به خود به نیروهای آمریکایی و حمله مستقیم به متحدان ایالات متحده مانند اسرائیل دارد.
  • راهکار کرباسچی برای حل مشکلات تهران

    دنياي اقتصاد: روز گذشته رئیس‌جمهور در قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء به ضرورت انتقال پایتخت اشاره کرد. این در حالی است که تاکنون در دول مختلف چندین بار بحث تغییر پایتخت مطرح شده، اما هر بار نافرجام مانده است. در همین زمینه غلامحسین کرباسچی، شهردار اسبق تهران در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» می‌گوید: بر اساس مطالعاتی که در زمان دولت هاشمی انجام شد ۱۶۰ سازمان و موسسه دولتی بزرگ را می‌توان از تهران خارج کرد که منجر به کاهش یک‌سوم جمعیت تهران می‌شود. شهردار اسبق تهران همچنین معتقد است که انتقال پایتخت نه در این دولت بلکه حتی سه دولت دیگر هم بیایند امکان‌پذیر نیست.
  • بزرگ‌ترین چالش انتخابات از نگاه ظریف

    محمد‌جواد ظریف، معاون راهبردی ریاست‌جمهوری درخصوص چرایی حضورش در انتخابات گفت: احساس کردم ضرورتی وجود دارد که در این حوزه حضور پیدا کنم و کمک کنم که اولا مردم در انتخابات حضور پیدا کنند. چون بزرگ‌ترین چالش ما آرای رقیب نبود. بزرگ‌ترین چالش ما آرای خاموشی بودند که قرار بود در انتخابات شرکت نکنند. به گفته معاون راهبردی رئیس‌جمهور اینکه عده‌ای نمی‌خواستند در انتخابات شرکت کنند و در دوره اول هم دیدیم که تعداد قابل توجهی شاید شصت درصد مردم حضور پیدا نکردند از نظر او جای نگرانی داشته است. او می‌گوید: من این را از نظر امنیت ملی بدون نگاه جناحی به ضرر کشور می‌دانم. حضور کمرنگ در انتخابات را برای حاکمیت ملی و استقلال ایران مفید نمی‌دانم. معاون راهبردی رئیس‌جمهور در پاسخ به این سوال که اگر نتیجه نمی‌گرفتید چه می‌شد، گفت: باز هم فرقی نمی‌کرد. احساس مسوولیتی کرده بودم. چه فرقی می‌کرد؟ حتما ناراحت می‌شدم! دروغ چرا. ولی به هر حال وظیفه‌مان را انجام داده بودیم، ولی در اینکه حتما به انتخاب مردم در آن شرایط هم احترام می‌گذاشتیم تردید ندارم. راضی از آن انتخاب نبودم، ولی باید حتما به آن احترام می‌گذاشتیم./خبرآنلاین
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۶/۱۸

    ترافیک سرسام‌آور در جاده‌های شمال تیتر یک بسیاری از روزنامه‌های روز گذشته بود و وام نجومی به مدیران سازمان بورس نیز جایی در صفحه اول روزنامه‌ها را به خود اختصاص داد.
  • زنگـزور روسی؟

    دنیای اقتصاد: ظاهرا در آخرین سفر پوتین به جمهوری آذربایجان قول و قرارهایی بین او و علی‌اف درباره دالان زنگزور رد و بدل شده است؛ چراکه بلافاصله پس از این سفر، لاوروف اعلام کرد که روسیه از انعقاد سریع معاهده صلح میان باکو و ایروان و رفع انسداد ارتباطات پشتیبانی می‌کند و چند روز پس از آن نیز مسکو در اظهارنظری کم‌سابقه صراحتا موضع خود را درباره زنگزور اعلام کرد؛ موضع‌گیری‌ای که کاملا با سیاست اعلانی و اعمالی ایران ناسازگاری دارد. حال پرسش مهم این است که با ورود روسیه به معادله، ایران چه کند؟
  • اولین سفر رسمی داخلی پزشکیان

    دنیای اقتصاد: رئیس‌جمهور روز سه‌شنبه هفته گذشته، در نخستین سفر رسمی داخلی خود، برای شرکت در اجتماع عزاداران رضوی به مشهد رفت و با فعالان اقتصادی خراسان رضوی نیز دیدار و گفت‌وگو کرد. او در این دیدارها با بیان اینکه بنای دولت رفع مشکلات است، ضمن حمایت و پشتیبانی از نخبگان، صنعتگران و تولیدکنندگان، بر لزوم اشتراک‌نظر برای رفع موانع پیش‌روی فعالان اقتصادی تاکید کرد‌. او همچنین با بیان اینکه بسیاری از بخش‌ها نیازمند جراحی است در عین حال تصریح کرد که قطعا هر کاری را به هر قیمتی انجام نخواهد داد.
  • نگرانی‌های ایران در مورد زنگزور چیست؟

    دنیای‌اقتصاد: ولی کالجی، عضو شورای علمی موسسه ایران و اوراسیا (ایراس)در پاسخ به روزنامه «دنیای‌اقتصاد» درباره مناقشات بر سر آنچه جمهوری آذربایجان آن را زنگزور غربی می‌‌خواند، گفت: «آذربایجان می‌‌گوید ادعای سرزمینی بر این منطقه ندارد و فقط می‌‌خواهد با نخجوان اتصال زمینی برقرار کند. ولی مساله این است که روس‌‌ها می‌‌خواهند کنترل زنگزور از نظر بازرسی و تامین امنیت در اختیار نیروهای مرزی خودشان باشد. امروز نیز تامین امنیت مرز ایران و ارمنستان دست نیروهای روسیه است.»این کارشناس تاکید کرد که جمهوری آذربایجان نیز می‌‌خواهد تامین امنیت یا دست خودش باشد یا دست روس‌‌ها. یعنی ارمنستان روی این منطقه کنترلی نداشته باشد.
  • چهارمین گسست جغرافیایی؟

    محمد حسین باقی /روزنامه‌نگار
    پس از واگذاری قره‌‌باغ کوهستانی به آذربایجان و عقب‌‌نشینی ارمنستان از این منطقه و منعقد شدن توافق میان طرفین متخاصم، اکنون مساله‌ دالان زنگزور مطرح شده است. تصور می‌‌کنم یک اتفاق مهم در روابط بین‌الملل معاصر به وقوع پیوسته است. در تاریخ معاصر روابط بین‌الملل – از پس از موافقت‌‌نامه‌ سایکس-پیکو در سال ۱۹۱۶ و به‌‌طور خاص از پس از فروپاشی شوروی در دهه‌ ۹۰- یک اتفاق مهم رخ داده که می‌تواند سرنوشت بخش زیادی از مناطق خودمختار و نیمه خودمختار در جهان را روشن کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر