شماره روزنامه ۶۰۳۵
|

  • انتقادها به مناظره اول

    ۵نماینده مجلس و ۴فعال سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگاران «دنیای‌اقتصاد» از شیوه و چارچوب مناظره انتخاباتی و همچنین عملکرد نامزدها در مناظره اول انتقاد کردند. اگرچه در این میان برخی از هواداران، نامزد مورد علاقه خود را فرد پیروز در مناظره دانستند، ولی بخش بزرگی از مصاحبه‌شوندگان ساختار مناظره را بدون جاذبه خواندند و همه نامزدها را به بی‌برنامگی به‌ویژه در حوزه اقتصادی متهم کردند. به اعتقاد این دسته از نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی بعید است مناظره‌ها با چنین سبک و سیاقی تاثیرگذار باشند.
  • آمریکا در حال از دست دادن جهان عرب است

    دنیای اقتصاد: مایکل رابینز، امانی جمال و مارک تسلر در مقاله‌‌ای مشترک در نشریه فارن افرز نوشتند، هفتم اکتبر ۲۰۲۳، نه تنها برای اسرائیل، بلکه برای جهان عرب، نقطه عطف بود. حمله حماس درست زمانی رخ داد که به نظر می‌‌رسید نظم جدیدی در منطقه در حال ظهور است. سه سال قبل از آن، چهار عضو اتحادیه عرب - بحرین، مراکش، سودان و امارات متحده عربی - فرآیندهایی را برای عادی‌‌سازی روابط دیپلماتیک خود با اسرائیل آغاز کرده بودند. با نزدیک شدن به پایان تابستان ۲۰۲۳، مهم‌ترین کشور عربی که هنوز اسرائیل را به رسمیت نمی‌‌شناخت، عربستان سعودی، نیز به نظر می‌‌رسید که آماده این کار است.
  • بازگشت برجام به قاب تلویزیون

    دنیای اقتصاد: پنجمین نامزد انتخابات ریاست جمهوری با حضور در میزگرد سیاست خارجی شبکه سوم بار دیگر برجام و مساله رفع تحریم‌ها را با صراحت بیشتری به قاب تلویزیون بازگرداند. مسعود پزشکیان که در مناظرات قبلی تا حدودی به تحریم‌ها و ارتباطات بین‌المللی اشاره کرده بود، این بار با همراهی محمد‌جواد ظریف وزیر خارجه سابق ایران و مهدی سنایی کارشناس و مشاور سیاست خارجی، تاکید دوچندانی بر ضرورت رفع تحریم‌ها با لزوم مذاکرات احیای برجام و از سیاست خارجی چندسونگری خود رونمایی کرد.
  • دو جهش برای نامزد اصلاح‌طلبان در نظرسنجی‌ها

    دنیای اقتصاد: علی عبدالعلی‌زاده، رئیس ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان نامزد چهارمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، در یک نشست خبری از رشد پزشکیان در نظرسنجی‌ها از روز نخست تایید صلاحیت این نامزد انتخابات تا امروز خبر داد و وضعیت پزشکیان در نظرسنجی‌ها را مثبت ارزیابی کرد. وی در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» مبنی بر اینکه پس از مناظره اول میان نامزدها آیا اقبال مردم نسبت به پزشکیان بیشتر شده و این نامزد انتخاباتی تا چه حد در نظرسنجی‌ها رشد داشته است، گفت: در میان نامزدهای انتخاباتی ۵نامزد با چهره‌های تکراری داریم که معمولا در روزهای ابتدایی نظر‌سنجی‌ها به خاطر شناخت مردم در وضعیت بهتری قرار دارند.
  • واکنش دفتر مقام معظم رهبری به برخی نقل‌قول‌های غیر مستند انتخاباتی

    پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: دفتر مقام معظم رهبری در اطلاعیه‌ای نقل‌قول‌های غیر‌مستند از رهبر انقلاب و مسوولان دفتر ایشان که توسط برخی نامزدهای انتخابات و طرفداران‌شان مطرح شده را غیر‌قابل اعتبار خواند. متن اطلاعیه دفتر مقام معظم رهبری به این شرح است:
  • مناظره‌های تلویزیونی خسته‌کننده

    دکتر رحمن قهرمان‌پور/تحليلگر انتخابات و سياست خارجي
    بالاخره انتخابات از دوشنبه شب و با مناظره‌های تلویزیونی وارد آخرین و حساس‌ترین مرحله شد، اما این مناظره‌ها با کیفیت برگزار نشد و نتوانست تنور انتخابات را داغ کند. برنامه‌های تلویزیونی نامزد‌ها بیش از حد زیاد و خسته‌کننده شده و این خستگی در چهره نامزد‌ها در مناظره دوشنبه کاملا معلوم بود. تا جایی که برخی از آنها مجبور شدند از روی متن مکتوب بخوانند و نظرات خود را بیان کنند که طبعا تاثیر خوشایندی بر رای‌دهنده ندارد. شکل جدید مناظرات اثرات محدود‌کننده خود را بر نامزد‌ها داشت. سوالات کارشناسی طرح شده در مناظره مانع از شکل‌گیری بحث داغ بین نامزد‌ها شد‌.
  • ۶ ویژگی ساکن جدید پاستور

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: امروز کشور با مشکلات متعددی مواجه است و این مشکلات از جهات مختلفی قابل ارزیابی است. یکی از مهم‌ترین مشکلات کشور، در حوزه اقتصاد است و بر این اساس رئیس‌جمهور آینده باید برای حل این مشکلات راهکار و برنامه مشخصی داشته باشد. در حال حاضر به ویژه در حوزه اقتصاد و رفع ناترازی‌ها به جراحی‌‌های سخت نیاز داریم. برخی از این مشکلات اقتصادی، بی‌ارتباط با سیاست خارجی نیست و این موضوع می‌طلبد که رئیس‌جمهور آینده برای ارتباط بهتر با کشورهای منطقه و جهان برنامه داشته باشد. سه نماینده مجلس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» بر لزوم ارائه برنامه در حوزه اقتصاد از سوی رئیس‌جمهور آینده تاکید کردند. ابوالفضل ظهره‌وند، نماینده تهران بر لزوم داشتن دانش، بینش و تجربه حداقلی در حوزه اقتصاد و روابط بین‌المللی از سوی رئیس‌جمهور آینده تاکید کرد؛ احمد راستینه اما گفت که باید مبارزه با فساد از سوی رئیس‌جمهور آینده مورد توجه قرار گیرد. از سوی دیگر جبار کوچکی‌نژاد بر لزوم داشتن برنامه برای استفاده از سرمایه بخش خصوصی تاکید دارد.
  • پورمحمدی لیبرال می‌زند؛دو اصولگرا رئالیست‌

    دنیای اقتصاد: اهمیت و جایگاه سیاست خارجی به‌عنوان ادامه سیاست داخلی و یکی از مهم‌ترین حوزه‌های کنشگری و نقش‌آفرینی در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی باعث شده است توجه و حساسیت همزمان از سوی مردم و نامزدهای چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری به آن جلب شود. چه به واسطه نقش مستقیمی که سیاست خارجی در زندگی روزمره مردم ایفا می‌کند و چه به واسطه مسائل و چالش‌های مبتلا به سیاست خارجی ایران که بدون حل و فصل آن و داشتن برنامه منسجم و عملیاتی، شعارها و وعده‌های نامزدها احتمالا با دشواری‌هایی مواجه خواهد شد. از این رهگذر، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی و علیرضا زاکانی ۳نامزد از ۶نامزدی هستند که از جمعه تا یکشنبه ۲۶-۲۴خرداد به ترتیب به همراه مشاوران خود و با حضور در میزگرد سیاست خارجی شبکه سوم سیما به طرح برنامه‌ها و ایده‌ها برای این عرصه پرداختند.
  • مناظره‌های تلویزیونی و نفس‌گیر شدن رقابت

    دکتر رحمن قهرمان‌پور *
    رحمن قهرمان‌پور، تحلیلگر انتخابات و سیاست خارجی در یادداشت اختصاصی به بررسی تاثیر مناظره‌های تلویزیونی بر رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری پرداخت و تاکید کرد: با توجه به کاهش تعلقات حزبی، جمعیت آرای مردد در اغلب کشورها در حال افزایش است و در ایران هم به طریق اولی چنین است؛ ضمن اینکه در ایران درصد آرای حزبی به مراتب کمتر است. ساده‌تر بگوییم تکلیف حدود ۶۰درصد آرای مردد را مناظره‌های انتخاباتی تعیین می‌کند؛ به همین دلیل هم فشارهای زیادی بر نامزدها وارد خواهد شد.
  • پیروزی یک محافظه‌کار میانه‌رو برای دیپلماسی ایران بهتر است

    دنیای اقتصاد: وب‌سایت امواج‌مدیا در مطلبی به بررسی رقابت نامزدهای انتخاباتی در ایران و گزینه‌‌‌های احتمالی آنها برای دستگاه سیاست خارجی پرداخت و نوشت پزشکیان، تنها اصلاح طلب در رقابت‌‌‌ها، ممکن است نامزدی باشد که به احتمال زیاد از بهبود روابط با کشورهای غربی حمایت کند.
  • جامعه ایران سر پا است؛ فرونمی‌پاشد

    فاطمه علی‌اصغر- دنیای‌اقتصاد: حدود چند دهه است که پژوهش‌های گسترده‌ای از سوی برخی جامعه‌شناسان انجام می‌شود و در آن، بر اساس رویکرد آسیب‌شناسی اجتماعی، به‌دنبال یافتن کمی‌ها و کاستی‌ها و مشکلات و مسائل ایران، چهره‌ای از جامعه ایران را ترسیم می‌کنند که انگار در حال فروپاشی است. تا کنون‌ رهیافت‌های متعددی در این زمینه مطرح شده است، این رهیافت‌ها هر کدام تصویری از جامعه امروز ایران را نشان می‌دهد، آیا این چهره با واقعیت انطباق دارد؟ با محمد سالاری، پژوهشگر اجتماعی، اقتصادی در این باره گفت‌وگو کردیم.
  • موافقت رهبر انقلاب با عفو یا تخفیف مجازات تعدادی از محکومان

    به‌مناسبت فرا رسیدن اعیاد سعید قربان و غدیرخم، رهبر انقلاب اسلامی با عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات ۲۶۵۴ نفر از محکومان محاکم عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و تعزیرات حکومتی موافقت کردند. حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه‌قضائیه در نامه‌ای به رهبر انقلاب اسلامی پیشنهاد عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات این محکومان را که پرونده‌های عفو آنان در کمیسیون عفو و بخشودگی بررسی شده و واجد شرایط لازم تشخیص داده شده‌اند، ارائه کرد که این پیشنهاد در اجرای بند ۱۱ اصل ۱۱۰ قانون اساسی مورد قبول حضرت آیت‌الله خامنه‌ای قرار گرفت./پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری
  • عیادت رهبر معظم انقلاب از آیت‌الله مکارم شیرازی

    درپی کسالت و بستری‌شدن حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی از مراجع عظام تقلید، رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور در یکی از بیمارستان‌های تهران، از ایشان عیادت کردند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در جریان این عیادت، ضمن اطلاع از روند درمان حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی، برای ایشان از درگاه خداوند طلب عافیت و سلامت کامل کرده و افزودند: شما در تمام این سالیان از لحاظ علمی و از لحاظ هدایت مردم و ‌از لحاظ معرفت، عمرتان مبارک و وجودتان نافع بوده است، خداوند ان‌شاءالله برکات شما را باقی بدارد. /ایرنا

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر