شماره روزنامه ۶۰۳۶
|

  • از نهادگرایی نولیبرال تا آرمان‌گرایی واقع‌بینانه

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: با برگزاری باقی‌مانده میزگردهای سیاست خارجی شبکه سوم سیما، محمد‌باقر قالیباف، مسعود پزشکیان و سید‌امیر‌حسین قاضی‌زاده نیز از نقشه راه دیپلماسی دولت آینده خود رونمایی کردند. این سه کاندیدا همچون مصطفی پورمحمدی، علیرضا زاکانی و سعید جلیلی بر اهمیت سیاست خارجی در حل مشکلات داخلی تاکید و البته تفاوت‌های مهم و ظریفی نیز در تحقق روش و چگونگی تحقق منافع ملی ارائه کردند.
  • کمپین برای دو‌قطبی غیر‌سیاسی

    دنیای اقتصاد: انتخابـــات دوره چهاردهم ریاست جمهوری ۷ روز دیگر برگزار می‌شود. در حال حاضر به نظر می‌رسد که انتخابات ریاست‌جمهوری حول سه کاندیدای اصلی یعنی پزشکیان، قالیباف و جلیلی می‌چرخد. در جناح اصولگرا که ۵ کاندیدا برای ریاست‌جمهوری دارند تلاش‌هایی برای وحدت صورت گرفته است که البته تا کنون نتیجه‌ای به دنبال نداشته و از جناح اصلاح‌طلب تنها یک کاندیدا در صحنه حضور دارد. پزشکیان اگرچه تا کنون در مناظره و نشست‌های کارشناسی نشان داده که به دنبال تنش نیست، اما آن‌طور که در گفت‌وگوی «دنیای اقتصاد» با نمایندگان مجلس مطرح شد، پزشکیان رویکردی متفاوت از کاندیداهای جناح مقابل را دنبال می‌کند و پرچم‌دار تغییر است. نوری و نصیرپور، دو نماینده عضو فراکسیون مستقلین مجلس همچنین معتقدند که پزشکیان در نظر‌سنجی‌ها رشد خوبی داشته و پیشرو است.
  • چالش کمپین اصلاح‌طلبان

    دکتر رحمن قهرمان‌پور *
    رحمن قهرمان‌پور، تحلیلگر انتخابات در یادداشت اختصاصی برای «دنیای‌اقتصاد» نوشت: کمپین انتخاباتی یعنی ترس و امید. اصلاح‌طلبان شاید بتوانند مثل گذشته رای‌دهنده مردد و رای‌ندهنده را از قدرت گرفتن اصولگرایان بترسانند، اما نمی‌توانند امید معتبری بدهند که در سایه آن نشان دهند قادر به مقابله موثر با این ترس‌ هستند. سابقه آنها در کسب قدرت بر اعتبار پیام آنها اثر منفی گذاشته است. در نتیجه کسانی که در رای دادن مرددند از خود می‌پرسند آیا این‌بار اصلاح‌طلبان می‌توانند؟
  • قلب اعراب در مشت چین

    دنیای‌اقتصاد: مایکل رابینز، امانی جمال و مارک تسلر در مقاله‌‌‌‌ای مشترک در نشریه فارن افرز نوشتند، چین به‌رغم ارائه حمایت مادی و لفاظی محدود درباره غزه، ذی‌نفع اصلی کاهش شهرت ایالات متحده در میان مردم عرب بوده است. شبکه تحقیقاتی «عرب بارومتر» در بررسی‌‌های ۲۰۲۲-۲۰۲۱ خود نشان داد که حمایت اعراب از چین رو به کاهش است. اما در ماه‌‌های اخیر این روند معکوس شده است. در تمام کشورهایی که پس از ۷ اکتبر مورد بررسی قرار گرفتند، حداقل نیمی از پاسخ‌دهندگان گفتند که دیدگاه‌‌های مثبتی نسبت به چین دارند. هم در اردن و هم در مراکش، متحدان کلیدی ایالات متحده، چین از افزایش حداقل ۱۵ امتیازی در رتبه‌‌بندی مطلوب خود بهره برده است.
  • پاسخ دولتی‌ها به نطق تلویزیونی ظریف

    دنیای اقتصاد: سخنان روز سه‌شنبه محمد‌جواد ظریف در مورد برجام در میزگرد سیاسی مسعود پزشکیان، نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری، طی دو روز گذشته واکنش‌های بسیاری را برانگیخته است. این واکنش‌ها ابتدا از عصر روز سه‌شنبه از سوی نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری مطرح شد و آنها در جریان سخنرانی‌ها و در برنامه‌های تبلیغاتی‌شان به سخنان وزیرخارجه سابق ایران واکنش نشان دادند‌. برخی از آنها از جمله علیرضا زاکانی حتی وعده دادند که در نخستین مناظره به این سخنان پاسخ خواهند داد. هر چند در واکنشی متضاد با چهار نامزد دیگر از اردوگاه اصولگرایان، مصطفی پورمحمدی یکی از نامزدهای انتخابات که اتفاقا از طیف اصولگرایان سنتی نیز هست در توییتی از سخنان ظریف در نقد اصولگرایان استقبال کرد.
  • انتقادها به مناظره اول

    ۵نماینده مجلس و ۴فعال سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگاران «دنیای‌اقتصاد» از شیوه و چارچوب مناظره انتخاباتی و همچنین عملکرد نامزدها در مناظره اول انتقاد کردند. اگرچه در این میان برخی از هواداران، نامزد مورد علاقه خود را فرد پیروز در مناظره دانستند، ولی بخش بزرگی از مصاحبه‌شوندگان ساختار مناظره را بدون جاذبه خواندند و همه نامزدها را به بی‌برنامگی به‌ویژه در حوزه اقتصادی متهم کردند. به اعتقاد این دسته از نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی بعید است مناظره‌ها با چنین سبک و سیاقی تاثیرگذار باشند.
  • آمریکا در حال از دست دادن جهان عرب است

    دنیای اقتصاد: مایکل رابینز، امانی جمال و مارک تسلر در مقاله‌‌ای مشترک در نشریه فارن افرز نوشتند، هفتم اکتبر ۲۰۲۳، نه تنها برای اسرائیل، بلکه برای جهان عرب، نقطه عطف بود. حمله حماس درست زمانی رخ داد که به نظر می‌‌رسید نظم جدیدی در منطقه در حال ظهور است. سه سال قبل از آن، چهار عضو اتحادیه عرب - بحرین، مراکش، سودان و امارات متحده عربی - فرآیندهایی را برای عادی‌‌سازی روابط دیپلماتیک خود با اسرائیل آغاز کرده بودند. با نزدیک شدن به پایان تابستان ۲۰۲۳، مهم‌ترین کشور عربی که هنوز اسرائیل را به رسمیت نمی‌‌شناخت، عربستان سعودی، نیز به نظر می‌‌رسید که آماده این کار است.
  • بازگشت برجام به قاب تلویزیون

    دنیای اقتصاد: پنجمین نامزد انتخابات ریاست جمهوری با حضور در میزگرد سیاست خارجی شبکه سوم بار دیگر برجام و مساله رفع تحریم‌ها را با صراحت بیشتری به قاب تلویزیون بازگرداند. مسعود پزشکیان که در مناظرات قبلی تا حدودی به تحریم‌ها و ارتباطات بین‌المللی اشاره کرده بود، این بار با همراهی محمد‌جواد ظریف وزیر خارجه سابق ایران و مهدی سنایی کارشناس و مشاور سیاست خارجی، تاکید دوچندانی بر ضرورت رفع تحریم‌ها با لزوم مذاکرات احیای برجام و از سیاست خارجی چندسونگری خود رونمایی کرد.
  • دو جهش برای نامزد اصلاح‌طلبان در نظرسنجی‌ها

    دنیای اقتصاد: علی عبدالعلی‌زاده، رئیس ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان نامزد چهارمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، در یک نشست خبری از رشد پزشکیان در نظرسنجی‌ها از روز نخست تایید صلاحیت این نامزد انتخابات تا امروز خبر داد و وضعیت پزشکیان در نظرسنجی‌ها را مثبت ارزیابی کرد. وی در پاسخ به سوال «دنیای اقتصاد» مبنی بر اینکه پس از مناظره اول میان نامزدها آیا اقبال مردم نسبت به پزشکیان بیشتر شده و این نامزد انتخاباتی تا چه حد در نظرسنجی‌ها رشد داشته است، گفت: در میان نامزدهای انتخاباتی ۵نامزد با چهره‌های تکراری داریم که معمولا در روزهای ابتدایی نظر‌سنجی‌ها به خاطر شناخت مردم در وضعیت بهتری قرار دارند.
  • واکنش دفتر مقام معظم رهبری به برخی نقل‌قول‌های غیر مستند انتخاباتی

    پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: دفتر مقام معظم رهبری در اطلاعیه‌ای نقل‌قول‌های غیر‌مستند از رهبر انقلاب و مسوولان دفتر ایشان که توسط برخی نامزدهای انتخابات و طرفداران‌شان مطرح شده را غیر‌قابل اعتبار خواند. متن اطلاعیه دفتر مقام معظم رهبری به این شرح است:
  • مناظره‌های تلویزیونی خسته‌کننده

    دکتر رحمن قهرمان‌پور/تحليلگر انتخابات و سياست خارجي
    بالاخره انتخابات از دوشنبه شب و با مناظره‌های تلویزیونی وارد آخرین و حساس‌ترین مرحله شد، اما این مناظره‌ها با کیفیت برگزار نشد و نتوانست تنور انتخابات را داغ کند. برنامه‌های تلویزیونی نامزد‌ها بیش از حد زیاد و خسته‌کننده شده و این خستگی در چهره نامزد‌ها در مناظره دوشنبه کاملا معلوم بود. تا جایی که برخی از آنها مجبور شدند از روی متن مکتوب بخوانند و نظرات خود را بیان کنند که طبعا تاثیر خوشایندی بر رای‌دهنده ندارد. شکل جدید مناظرات اثرات محدود‌کننده خود را بر نامزد‌ها داشت. سوالات کارشناسی طرح شده در مناظره مانع از شکل‌گیری بحث داغ بین نامزد‌ها شد‌.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر