به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل، همتی روز گذشته در سی‌امین صبحانه کاری کانون نهادهای سرمایه‌گذاری کشور گفت: توجه به رتبه ایران در توسعه‌یافتگی حائز اهمیت است و باید متناسب با آن انتظارات و توقع داشته باشیم. همچنین تحلیل رابطه میان بازارهای سه‌گانه مالی و موانع ناشی از دولتی بودن اقتصاد مواردی هستند که باید قبل از هر نوع تصمیم‌گیری به آنها پرداخته شود.وی افزود: با توجه به رابطه منطقی که میان صنعت بیمه و اقتصاد کشور وجود دارد، امکان رشد سریع ضریب نفوذ بیمه بدون رشد قابل توجه اقتصادی وجود ندارد.همتی با اشاره به تقسیم‌بندی رشته‌های بیمه به بیمه‌های زندگی و غیر زندگی گفت: در کشور ما به خاطر ساختار بازارهای مالی، حاکمیت دولت وبیمه‌های اجتماعی توسط دولت باعث شده که نقش بیمه عمر در ساختار ترکیبی صنعت بیمه حداقل باشد.

وی درباره مصوبه برنامه ششم، مبنی بر افزایش ضریب نفوذ به ۷ درصد گفت: در حال حاضر به ندرت می‌توان کشوری را پیدا کرد که ضریب نفوذ غیر عمر آن بالای ۴درصد باشد. کل حق بیمه دنیا ۸/ ۴ تریلیون دلار است که ۵۵تا۶۰ درصد آن بیمه عمر است. از ۸/ ۶ درصد ضریب نفوذ بیمه در دنیا نزدیک ۴درصد آن ضریب نفوذ بیمه عمر است. در کشور ما سازمان تامین اجتماعی یا صندوق‌های بازنشستگی بخش مهمی از اقتصاد کشور را در اختیار دارند و به نوعی بیمه‌های عمر انجام می‌دهند. همتی در ادامه گفت: اگر تامین اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی با بیمه‌های بازرگانی جمع شوند، خواهید دید که ضریب نفوذ بیمه عمر در کشور ما پایین نیست.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی دولت و بیمه مرکزی برای افزایش سهم بیمه‌های عمر بازرگانی در کشور گفت: بیمه‌های عمر ویژگی‌های مهمی دارند، دارای منابع بلند‌مدت هستند و برای تقویت بازار سرمایه گزینه خوبی هستند، بیمه‌ها با منابع بلند مدت می‌توانند تعمیق بازار سرمایه از طریق بازار اولیه موثر باشند.رئیس کل بیمه مرکزی دولتی بودن شرکت‌های بزرگ بیمه‌ای و مقررات سخت آنها را یکی از علل نقش‌آفرینی پایین آنها در بازارهای سرمایه دانست و گفت: من به دولتی بودن صنعت بیمه اعتقادی ندارم و برای همین روند خصوصی‌سازی در این صنعت را سرعت دادم؛ چرا که بیمه یک امر خصوصی است که با فعالیت‌های خصوصی خود و فارغ از مقررات دست و پا گیر می‌تواند به راحتی به بورس ورود پیدا کند. وی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم صنعت بیمه در بازار سرمایه نقش داشته باشد، باید بیمه‌های عمر را گسترش دهیم که بیمه مرکزی در این راستا اقداماتی چون ارائه مجوز برای شرکت‌های بیمه عمر تخصصی و دستورالعمل برای جدا‌سازی حساب‌های بیمه‌های زندگی و غیر زندگی انجام داده است.