بازار داخلی

نوسان محدود شاخص‌های بازار

روز سه شنبه با نوسان محدود شاخص اصلی، بازار سهام به فعالیت خود پایان داد. به طوری که شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با رشد حدود ۰.۴۸ درصدی مواجه شد و در نهایت به سطح ۲ میلیون و ۵۱۸‌هزار واحد رسید. شاخص کل بورس در حالی رشد حدود ۱۱‌هزار و ۹۵۷ واحدی را ثبت کرد که شاخص کل هم‌وزن با افزایش ۲‌هزار و ۷۶۰واحدی در ارتفاع ۸۰۹‌هزار و ۷۱۴واحدی ایستاد. در این میان شاخص کل فرابورس مانند شاخص کل هم‌وزن بازار حرکت و حدود ۰.۸۳‌درصد افزایش ارتفاع پیدا کرد و با قرارگرفتن در ارتفاع ۲۴‌هزار و ۸۶۱واحدی کار خود را به پایان رساند. بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد که ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم نسبت به‌روز دوشنبه حدود ۳۶‌درصد رشد داشته و به رقم ۱۰ هزار و ۲۴۴میلیارد تومان رسیده است. همچنین با ورود ۸۸میلیارد تومانی سرمایه حقیقی معاملات بورس رونق اندکی گرفت.

بازار سهام  پس از آغاز نوسانی در ساعات ابتدایی روز رفته رفته با افزایش عرضه‌ها روبه‌رو شد. به طوری که تابلوی برخی نمادهای شاخص‌ساز بازار در ساعات پایانی معاملات به رنگ سرخ درآمد. به نظر می‌رسد بازار پس از رشد‌های هفته‌های گذشته به روند تعادلی و نوسانی روی آورده است. از این رو رفتار هیجانی معامله‌گران در این روزها به وضوح قابل مشاهده است و روزهای آینده در صورت افزایش حجم معاملات و اقبال بیشتر سرمایه‌گذاران بازار می‌تواند روند گذشته را دنبال کند.  حجت‌‌‌اله صیدی در مراسم گشایش بازار گواهی صرفه‌‌‌جویی برق که روز گذشته در وزارت نیرو برگزار شد، با اشاره به تاثیر قطعی برق بر کاهش تولید صنایع در تابستان امسال تاکید کرد: کارخانه‌‌‌های تولیدی با این همه هزینه سر بار امکان تولید پیدا نمی‌‌‌کنند، ظلم از این بزرگ‌تر به تولید وجود ندارد. در صورتی که بازار برق درست شود بازارهای اوراق بهادار مرتبط با برق کارآ می‌‌‌شوند و حتما اوراق گواهی صرفه‌‌‌جویی برق هم اثرگذار خواهند بود. صیدی از مدیران بورس انرژی خواست سایر اوراق مرتبط با برق و همچنین موثر در ناترازی انرژی طراحی و عرضه شود. رئیس سازمان بورس ابراز امیدواری کرد: با احترام به سازوکار بازار زمینه برای رفع ناترازی‌‌‌ها در اقتصاد فراهم  شود.

بازار خارجی

کاهش ریسک تورم افزایشی استرالیا

پس از آنکه سیاستگذاران چینی اعلام کردند که به طور «قاطعانه» مصرف را افزایش خواهند داد دلار آمریکا روز دوشنبه در برابر اکثر ارزها کمی تضعیف شد. رئیس‌‌جمهور منتخب آمریکا، دونالد ترامپ، به دنبال کاهش مازاد تجاری ۳۰۰ میلیارد دلاری چین با ایالات متحده است. این خبر به‌ویژه به جفت‌‌ارزهای مرتبط با چین مانند دلار استرالیا و راند آفریقای جنوبی کمک کرد. انتظار می‌رود جزئیات بیشتری از سیاست‌‌های چین در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه این هفته منتشر شود، که ممکن است حمایت جزئی برای ارزهای سایر کشورهای جهان ایجاد کند. برای ادامه هفته، تقویم داده‌‌های اقتصادی ایالات متحده سبک است و تمرکز باید بر روی کمی بهبود در شاخص خوش‌بینی کسب و کارهای کوچک باشد. بعید است که سرمایه‌گذاران بخواهند شاخص دلار DXY را پیش از انتشار ارقام شاخص قیمت مصرف‌کننده ایالات متحده به سطح پایین‌‌تری برسانند و انتظار می‌رود حمایت در محدوده ۱۰۵.۴۰ در پایان روز حفظ شود. آمار نهایی تورم آلمان تغییری در نرخ کلی منتشرشده قبلی ایجاد نکرد و نرخ تورم سالانه در ماه نوامبر همچنان ۲.۲‌درصد باقی ماند. تولید صنعتی در ایتالیا نیز احتمالا تاثیر چندانی بر قیمت‌گذاری‌‌های بانک مرکزی اروپا برای جلسه روز پنج‌شنبه نخواهد داشت. در اینجا، کاهش ۲۵ نقطه پایه در نرخ بهره تقریبا قطعی به نظر می‌‌رسد، اگرچه اقتصاددانان بر این باور هستند که در کنفرانس خبری ممکن است بحث درباره کاهش‌‌های بیشتر نیز مطرح شود، که می‌تواند به نتیجه‌‌ای کاهشی برای یورو منجر شود. در روز سه‌‌شنبه جلسه بانک مرکزی استرالیا برگزار شد که نرخ بهره بدون تغییر باقی ماند. در این بین بولاک رئیس بانک مرکزی استرالیا عنوان کرد ریسک‌‌های تورم افزایشی کاهش یافته اما ناپدید نشده است. وی اعلام کرد داده‌‌های اخیر اقتصادی با برخی کاهش‌‌ها همراه بوده است. او توصیه کرد که در تصمیم‌گیری‌‌های سیاستی احتیاط بیشتری به خرج داده شود. همچنین، بولاک تاکید کرد که برای کنترل تورم پایه، پیشرفت بیشتری موردنیاز است. با وجود کاهش ریسک‌‌های تورم افزایشی، این ریسک‌‌ها هنوز به طور کامل رفع نشده‌‌اند.

1 copy

2 copy