شماره روزنامه ۶۱۰۹
|

  • روز پرماجرای بازارها

    دنیای اقتصاد-: شاخص کل بورس، با افزایش ۱.۷۱درصدی به نیمه کانال ۲.۱میلیون واحدی رسید. حال رقم نماگر، از سطحی که ابتدای سال در آن قرار داشت، تنها ۲درصد پایین‏تر است. احتمال آغاز مذاکرات هسته‏ای و حل چالش‌های مربوط به FATF بازار سهام را امیدوار نگه داشته و با وجود تداوم محدودیت دامنه نوسان، ارزش معاملات خرد در ۲روز متوالی به بیش از ۴همت رسیده است. برای عبور از سد ۲.۱ و ۲.۲میلیونی لازم است تا عوامل سیاستی، نظیر افزایش نرخ دلار نیما و خروج از قیمت‌گذاری دستوری صنایع از بورس حمایت کنند. روز گذشته همسو با بازار سهام، بازار ارز نیز روند صعودی داشت. قیمت دلار که در هفته‌های اخیر کم‌نوسان بود، در روز گذشته به میانه کانال ۶۰هزار تومانی رسید. ریسک‌های ژئوپلیتیک مهم‌ترین عامل رشد دلار عنوان شده است؛ اما برخی از کارشناسان بر این نکته اشاره می‌کنند که احتمال دارد یک مشکل فنی در عرضه دلار باعث افزایش قیمت آن شده باشد که پس از رفع مشکل، قیمت نزولی خواهد شد.
  • ردیاب صعود بورس

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: روز گذشته شاخص کل بورس تهران بیش از ۳۶هزار واحد رشد را به ثبت رساند و موفق شد به سطح ۲میلیون و ۱۵۲هزار واحدی برسد. رشد مطلوب نماگر اصلی با شکسته شدن سد بتنی ۲میلیون و ۱۰۰هزار واحدی شاخص کل در روز دوشنبه کلید خورد. سبزپوشی شش‌روزه متوالی نماگر اصلی در حالی در سومین روز مهرماه ادامه پیدا کرد، که شاخص کل هموزن در ۲۶روز گذشته تنها سه روز منفی بوده و روز سه‌شنبه نیز سطح ۷۰۵هزار واحدی را درنوردید. استقبال خوشایند بازار از نیمه دوم سال با انتشار اخبار گوناگون و ترسیم چشم‌انداز مشخص از سوی متولیان جدید بازار قوت گرفته است.
  • رفع موانع بزرگ بورسی؟

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: بازدهی نماگرهای سهامی در نیمه نخست سال‌جاری منفی بود. سلسله‌‌‌ای از عوامل باعث شد تا بورس تهران در ۶ماهه سال‌جاری در مدار نزولی قرار بگیرد و قافیه را به بازارهای موازی ببازد. ریسک سیستماتیک تحولات داخلی و خارجی، ضعف سیاستگذار در صیانت از منافع سهامداران، افزایش نرخ بهره بدون ریسک، ناترازی انرژی و قطعی برق صنایع، شکاف میان دلار بازار آزاد و نیمایی، قیمت‌گذاری دستوری و بی‌‌‌اعتنایی به سازوکار بازار و فقدان اطمینان و خدشه‌‌‌دار شدن اعتماد عمومی در بازار از مهم‌ترین ریسک‌‌‌هایی بودند که در ۶ماه نخست سال‌جاری، وضعیت بازار سهام را تحت‌‌‌الشعاع قرار دادند. وضعیت بازار سهام در نیمه دوم سال بهتر شده است. به نظر می‌رسد اگر سیاستگذار در راستای کمرنگ‌‌‌تر کردن سایه ریسک‌‌‌های مذکور گام بردارد، بازار سهام وضعیت مساعدتری را در نیمه دوم سال تجربه خواهد کرد.
  • پایان فصل رکود در بورس

    نیما میرزایی/کارشناس ارشد بازار سرمایه
    برای اینکه تحلیل درستی از رشد بازار سرمایه در روزهای اخیر داشته باشیم، ابتدا باید نگاهی به اتفاقات و تحولات ماه‌های اخیر بیندازیم که در نهایت منجر به اصلاح و رکود عمیق بازار سرمایه شد و در نتیجه اتفاقات متعددی از جمله افزایش تنش‌های منطقه‌ای بین ایران و اسرائیل، شاهد کاهش شدید دامنه‌نوسان هم بودیم. همچنین از جمله عوامل تاثیرگذار بر بازارسرمایه در ماه‌های اخیر جهش نرخ بهره و اختلاف فاحش دلار نیمایی و دلار بازار آزاد در دولت پیشین بود که با توجه به استقرار تیم اقتصادی دولت آقای پزشکیان و وعده‌های ارائه‌شده توسط این تیم درخصوص کاهش فاصله نرخ‌های متعدد دلار و همچنین کاهش نرخ بهره و حرکت به سمت حذف قیمت‌گذاری دستوری این خوش‌بینی در بین سهامداران ایجاد شد که بازار سرمایه می‌تواند به ریل حرکتی باثبات خود در دهه‌های گذشته برگردد و از فاز‌رکودی و اصلاحی چندساله اخیر خود بعد از سال‌۹۹ خارج شود و جاماندگی خود را جبران کند.
  • لزوم تغییر حمایت‌های کلامی به اقدامات عملی

    دنیای اقتصاد-محمد نعمت‌زاده: بازار سرمایه در سومین روز معاملاتی هفته، بیش از ۳۰‌هزار واحد رشد را به‌ثبت رساند. با توجه به اینکه تصمیم و سیاستی به نفع بازار سرمایه اتخاذ نشده‌است، به‌نظر می‌رسد بورس به اخبار مثبتی که در مورد مذاکرات مخابره می‌شود و حمایت‌های کلامی سیاسیون، واکنش خوبی نشان ‌داده‌است. لازم به ذکر است که نمی‌توان به این اخبار خوب اکتفا کرد و تاثیر این اخبار در روندهای باثبات بدون اقدامات عملی ادامه‌دار نخواهد بود.
  • مصائب قیمت‌گذاری

    آرش شهریاری/کارشناس بازار سرمایه
    میلتون فریدمن، اقتصاددان برجسته آمریکایی که به خاطر نظریاتش پیرامون مدیریت بازار و قیمت‌‌‌گذاری، برنده جایزه اقتصاد نوبل در سال ۱۹۷۶ شد، یکی از زیباترین و تاثیرگذارترین جملات را در نکوهش قیمت‌گذاری دستوری و حمایت از بازار آزاد این‌گونه عنوان کرد: «اگر مدیریت یک شنزار را به بخش دولتی واگذار کنید، بعد از پنج‌سال با کمبود شن مواجه می‌‌‌شوید.» پدیده قیمت‌گذاری دستوری، فاجعه‌‌‌آمیزترین پدیده‌‌‌ روز اقتصاد ایران است.
  • سرعت بورس در کانال ۲.۱

    دنیای اقتصاد: بازار سهام معاملات دو روز اخیر را قدرتمند آغاز کرد. شاخص اصلی این بازار از مهرماه ۲.۶۵درصد افزایش یافت و ضمن عبور از کانال ۲.۱میلیون واحد در روز سه‌شنبه توانست در سطح دو‌میلیون و ۱۵۲هزار واحد بایستد. این در حالی است که معاملات این بازار همچنان با محدودیت دامنه نوسان دنبال می‌شود. اکثر کارشناسان بورسی بر این اعتقادند که اکنون زمان آن فرا رسیده که محدودیت معاملات بازار سهام برداشته شود. با توجه به وضعیت متغیرهای اثرگذار بر بازار سهام و کم‌افت‌و‌خیز شدن ریسک‌های سیستماتیک بیرونی، دلیل موجهی برای محدودیت کنونی وجود ندارد.
  • عبور بورس از سد بتنی

    دنیای اقتصاد: در معاملات دیروز برای سومین‌بار در یک سال اخیر، شاخص کل بورس موفق به بازگشت به بالای سطح ۲میلیون و ۱۰۰هزار واحدی شد. دلار نیمایی در روزهای اخیر رشد قابل توجهی را تجربه کرده و اثر مثبت این موضوع در معاملات این روزها نمایان شده است.
  • شرط شتاب بورس در ۶ ماه

    دنیای اقتصاد-پروانه کُبره: دومین روز پاییز در شرایطی به پایان رسید که بورس تهران روند صعودی به خود گرفت و با شتاب بیشتری نسبت به روزهای قبل کار خود را خاتمه داد؛ به‌طوری‌که توانست با ثبت بازدهی ۰.۸۴درصدی در دومین روز مهرماه پیشتاز بازارها باقی ماند. وضعیت بازارهای داخلی همچنان با ابهام مواجه است، به‌ویژه اینکه تنش‌های منطقه‌ای مجددا در حال اوج‌گیری است. اما نکته حائز اهمیت در این میان آن است که با توجه به تنش‌های برون‌مرزی، بورس تهران واکنش عجیب‌وغریب منفی در جهت اصلاح بیشتر نشان نداده است.
  • بورس از بازار پول سبقت می‌گیرد؟

    امین آذریان / کارشناس ارشد بازار سرمایه
    با توجه به اینکه در ابتدای نیم‌سال دوم قرار داریم، خوب است که نیمه اول سال ‌را به‌طور اجمالی بررسی کنیم تا بتوان افق پیش‌‌‌‌‌‌‌روی خود را در نیمه دوم سال ‌متصور شویم. در نیمه اول سال، بازار پول رتبه نخست بازدهی را درمیان بازارهای مالی به‌ثبت رساند و توانست یک رشد ۱۵‌درصدی را در نیمه اول سال ‌داشته‌باشد. بازار طلا نیز در این نیمه رتبه دوم بازدهی را از آن خود کرد و پس از بازار پول و سپرده‌های بانکی نسبت به سایر بازارها بیشتر درخشیده است. علت اینکه بازار طلا درمیان بازارهای مالی رتبه دوم را توانست به‌دست آورد، رکوردهای تاریخی بازار جهانی طلا است که اخیرا شکسته شده‌است. همچنین کاهش نیم‌ واحددرصدی نرخ بهره در ایالات‌متحده نیز در رشد و رکوردزنی‌‌‌‌‌‌‌های بازار طلا بی‌‌‌‌‌‌‌تاثیر نبوده‌است.
  • چرخش نگاه بورس به نیمه پر لیوان

    عاطفه چوپان: بی‌توجهی بازار سرمایه ایران به ریسک سیاسی اخیر که رسانه‌ها از آن به‌عنوان «حملات پیجری به لبنان» یاد می‌کنند، حاوی چند نکته مهم بود. بورس که تا چند ماه اخیر آغوش خود را به روی هر بهانه‌ای برای ریزش بازمی‌کرد حالا بنا به دلایلی از ریسک‌های سیاسی خاورمیانه چشم‌پوشیده و روند روبه‌رشد خوبی را شروع کرده‌است. روز گذشته شاخص‌کل بورس بعد از ۱۱روز معاملاتی کانال دو‌میلیون و ۱۰۰‌هزار واحد را پس گرفت و ارزش معاملات خرد سهام و حق‌تقدم هم بعد از ۴۸روز معاملاتی به بالای ۴همت برگشت. کارشناسان بازار سرمایه دلایل متعددی را برای رشد بازار سرمایه ‌برشمردند که در صدر آنها تغییر در بدنه سازمان بورس، دولت و نگاه حاکم نسبت به بورس و سیاست‌های اقتصادی به‌چشم می‌خورد. این موضوع باعث‌شده تا مهمان سال‌های دور بورس که اعتماد سهامداران بود، دوباره پا به تالار شیشه‌ای بگذارد و شاهد افزایش حجم و ارزش معاملات باشیم. تحلیلگران می‌گویند رشدی که اخیرا در پی چند وعده و شایعه مثبت ایجادشده در صورت وقوع آنها می‌تواند با قدرت بیشتری ادامه یابد و مثبت‌های این روزها البته با نوسان می‌تواند تقویت شود.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر