جریان خرید بازیگران بورس معکوس شد
آشتی حقیقیها با بازار سهام
رصد زمین معاملهگران در هفته گذشته
شنبه: معاملات بورس در نخستین روز کاری آذرماه همزمان با ثبت رشد ۲/ ۰ درصدی شاخص کل، با انتقال ۵/ ۲۵میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی همراه شد. بررسی روند خرید و فروشهای صورتگرفته نشان میدهد که بیشترین میزان خالص خرید سهامداران خرد در نماد گروه صنایع بهشهر ایران بود که با جابهجایی بیش از ۲۱میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی معاملهگران حقیقی همراه شد. درحالی روز شنبه بیش از ۶۰میلیون سهم«وصنا» در میان معاملهگران دادوستد شد که ۹۹درصد از خریدهای صورت گرفته در این نماد از سوی حقیقیهای بازار بود. همچنین در پایان نیز صف خرید ۵/ ۳میلیون سهمی برای آن باقی ماند. در این میان بهدنبال تقاضای بالای سهامداران حقیقی به خرید سهام «وصنا»، سهامدار عمده آن به عرضه سهم پرداخت. بهطوریکه شرکت توسعه صنایع بهشهر حدود ۲۷میلیون سهم این شرکت را واگذار کرد. در این روز نمادهای بانکی نیز در کانون توجه معاملهگران قرار داشتند. از اینرو درحالی سهامداران خرد به جمعآوری سهام بانک اقتصاد نوین پرداختند و خالص خرید ۱۵میلیارد تومانی را در این نماد ثبت کردند که درمقابل حقوقیها به حمایت خود از نماد بانک ملت ادامه داده و در نهایت ۱۱میلیارد تومان نقدینگی را بابت خرید سهام مزبور به پرتفوی خود منتقل کردند. بررسی روند خرید و فروشها در این دو نماد نشان میدهد که شرکت سرمایهگذاری ساختمان ایران بهعنوان سهامدار ۴/ ۶درصدی «ونوین»، بیش از ۳۸میلیون سهم را واگذار کرده است. این درحالی است که بانک ملت شاهد خرید ۱۷میلیون سهم از سوی صندوق سرمایهگذاری بازارگردانی ملت بود. البته خود گروه مالی ملت در نقش فروشنده ظاهر شد و روز شنبه ۶میلیون سهم گروه پتروشیمی سرمایهگذاری ایرانیان را واگذار کرد. در میان نمادهای خودرویی نیز شرکت سرمایهگذاری سمند به خریدهای خود در نماد شرکت ایرانخودرو ادامه داد و ۲۰۰هزار سهم دیگر را به پرتفوی خود افزود. همچنین دیگر لیدر خودرویی یعنی سایپا نیز شاهد خرید ۲۰۰هزار سهم از سوی شرکت سرمایهگذاری سلیم بود.
یکشنبه: سهامداران خرد در جریان معاملات روز یکشنبه نیز توانستند خالص خرید مثبتی را در کارنامه خود ثبت کنند. به این ترتیب این گروه از سهامداران بیشتر از آنکه فروشنده باشند، خریدار بودند. بهطوریکه در نهایت حدود ۷۷میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی معاملهگران حقیقی بازار منتقل شد. در این روز شاخص کل به رشد ۰۵/ ۰ درصدی بسنده کرد. بررسی روند جابهجاییهای روز یکشنبه نشان می دهد که حجم بالایی از خریدهای صورت گرفته در نماد بانک اقتصاد نوین بوده است. بهطوریکه خالص خرید حقیقیها در این نماد به ۷/ ۸۱میلیارد تومان رسید که ۸۶ درصد از کل خریدهای صورت گرفته در «ونوین» بود. به این ترتیب بهدنبال تقاضای بالای حقیقیها در خرید سهام مزبور، سه سهامدار عمده به عرضه سهم پرداختند. بر این اساس ۸۵میلیون سهم از سوی شرکت پشتیبان ایجاد ساختمان، ۷۷میلیون سهم از سوی شرکت سرمایهگذاری ساختمان ایران و بیش از ۲۸میلیون سهم دیگر نیز توسط شرکت سرمایهگذاری سامانه استراتوس واگذار شد. در میان نمادهای فولادی نیز فولادمبارکه شاهد خرید ۱۰۰هزار سهم از سوی شرکت توسعه سرمایه رفاه بود. در همین راستا ملی سرب و روی ایران نیز خرید بیش از ۲۰هزار سهم توسط شرکت سرمایهگذاری اندیشهمحوران را تجربه کرد. در این گروه تولیدی فولاد سپید فراب کویر از جمله نمادهایی بود که با حمایت سهامدار عمده روبهرو شد و در نهایت ۵/ ۱۳ میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی «کویر» جابهجا شد.
دوشنبه: در روز میانی هفته گذشته، شاخص کل رشد ۹/ ۰ درصدی را تجربه کرد. در جریان معاملات این روز ۱۴۵میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی جابهجا شد. بخش عمدهای از خریدهای صورت گرفته توسط سهامداران حقیقی اما همچنان به جمعآوری سهام بانک اقتصادنوین تعلق داشت. بهطوریکه خالص خرید حقیقیها در نماد «ونوین» به بیش از ۷۱میلیارد تومان رسید. این تقاضای بالا سبب شد تا چهار سهامدار عمده بانک اقتصاد نوین به عرضه سهم اقدام کنند. در این میان ۱۳۰میلیون سهم از سوی شرکت تامین مسکن جوانان و ۱۱۰میلیون سهم دیگر نیز از سوی شرکت نوسازی و ساختمان تهران عرضه شد. شرکت پشتیبان ایجاد ساختمان نیز دیگر سهامدار عمده «ونوین» بود که بیش از ۳۳میلیون سهم را واگذار کرد. در همین راستا ۵/ ۲ میلیون سهم دیگر نیز توسط شرکت سرمایهگذاری ساختمان ایران به فروش رفت. نمادهای گروه خودرویی نیز عمدتا مورد توجه سهامداران خرد بودند. در راس خریدهای صورتگرفته، تمایل به جمعآوری سهام ایران خودرو قرار داشت که در نهایت خالص خرید حقیقیها در این نماد به ۵/ ۱۷میلیارد تومان رسید. در این میان یک میلیون سهم «خودرو» توسط شرکت سرمایهگذاری سمند خریداری شد.سهشنبه: روز سهشنبه شاهد رشد۴/ ۰درصدی شاخص کل بورس تهران بودیم. در این روز معاملهگران شاهد خالص خرید ۵۷ میلیارد تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی بودند. بیشترین خرید حقیقیها اما در گروه سرمایهگذاری با محوریت «وصنا» واقع شد. به این ترتیب در میان زیرمجموعههای گروه سرمایهگذاری شاهد جابهجایی ۵/ ۲۷ میلیارد تومان نقدینگی از پرتفوی حقوقیها به سبد سهام معاملهگران خرد سهام بودیم. شرکت توسعه صنایع بهشهر یکی از سهامداران درصدی «وصنا» بود که در این روز اقدام به عرضه ۵۴ میلیون سهم مذکور کرد.
گروه اطلاعات و ارتباطات با تک نماد «هایوب» از دیگر گروههایی بود که روز سهشنبه در کانون توجه حقیقیها قرار گرفت و خالص تغییر مالکیت ۴/ ۱۵ میلیارد تومانی را رقم زد. بازارگردان «هایوب» در این روز ۳۲۵ میلیون سهم مذکور را به بازار عرضه کرد. در آن سوی بازار سه گروه کالایی فلزات، پتروشیمیها و پالایشیها به ترتیب با خالص فروش ۷/ ۹، ۴/ ۸ و ۷/ ۶ میلیارد تومانی از سوی بازیگران خرد مواجه شدند. پس از آن نیز شاهد قرار گرفتن خودروییها در لیست خرید حقوقیها بودیم.چهارشنبه: روز چهارشنبه که شاخص سهام با رشد ۵/ ۰ درصدی همراه شد، ۶/ ۴۲ میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی جابهجا شد. در این میان بیشترین میزان خرید سهم توسط سهامداران خرد به جمعآوری سهام داده گسترعصرنوین تعلق داشت؛ بهطوریکه خالص خرید حقیقیها در نماد «هایوب» به بیش از ۱۲میلیارد تومان رسید. در این میان به دنبال تقاضای بالای حقیقیها در جمعآوری سهام مزبور، دو سهامدار عمده به عرضه سهم اقدام کردند. بهطوریکه ۴۰میلیون سهم از سوی سهامدار عمده و مالک ۳۶/ ۷۱ درصدی این سهم که یک سهامدار حقیقی است، عرضه شد. در همین راستا بازارگردان «هایوب» نیز به فروش ۵میلیون سهم پرداخت. در مقابل سهامداران عمده بیشترین خرید و بعضا حمایت را در نماد پتروشیمی نوری داشتند که با خالص خرید ۶/ ۶میلیارد تومانی در این نماد همراه شد.
زمین بازی دیروز معاملهگران
روز گذشته شاخص کل بورس تهران رشد ۱/ ۱درصدی را ثبت کرد. در این روز معاملهگران شاهد جابهجایی ۱۵۶ میلیارد تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی بودند. در این روز بار دیگر سرمایهگذاریها در اولویت اول سهامداران حقیقی بازار قرار گرفتند و خالص تغییر مالکیت ۳۸ میلیارد تومانی را تجربه کردند. در میان شرکتهای بورسی اما «رمپنا» با بیشترین خالص خرید حقیقی همراه شد.