بازی پرریسک حقتقدمها
ارفع ح: «آهن و فولاد ارفع» درحالیکه پایان خرداد ۱۳۹۷ خبر از ثبت افزایش سرمایه قبلی خود به ۴۰۰ میلیارد تومان داد، بلادرنگ مقدمات افزایش سرمایه از ۴۰۰ میلیارد تومان به ۶۰۰ میلیارد تومان معادل ۵۰ درصد از مطالبات و آورده نقدی را در دستور کار قرار داد و در پایان شهریورماه موفق به دریافت مجوز از سازمان بورس شد. در واقع شرکت با هوشمندی، از فضای مناسب بورس به ویژه برای شرکتهای معدنی و فلزی استفاده کرد تا عمده تسهیلات جاری و نیز تسهیلات ارزی خود را از منابع بهدست آمده از این افزایش سرمایه پرداخت کند. در دوره پذیرهنویسی اولیه از دو میلیارد حقتقدم فقط حدود ۱۶ میلیون استفاده نشد که روز چهارشنبه در قیمتی بالاتر از دوره ۶۰ روزه پذیرهنویسی، کشف قیمت شد. ۱۳ بهمن آخرین مهلت حراج حقتقدم فولاد ارفع خواهد بود و سهامداران با سرمایه جدید به مجمع سالانه آتی ارفع خواهند رفت.
شدوص ج: «دوده صنعتی پارس» سرمایه خود را از محل تجدید ارزیابی داراییها از ۱۲ میلیارد تومان به بیش از ۴۷ میلیارد تومان (حدود ۲۹۵ درصد) رساند. در سال مالی منتهی به ۳۰/ ۱۲/ ۱۳۹۵ سوءاستفادههایی در شرکت صورت گرفته بود که سبب شناسایی زیان سنگینی شد. با تغییر مدیریت شدوص، سال ۱۳۹۶ با سود خوبی همراه بود اما نتوانست زیان انباشته قبلی را پوشش دهد. قانون بودجه سال ۱۳۹۷ به کمک شرکت آمد و از محل تجدید ارزیابی از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت خارج شد. البته همزمان وضعیت عملیاتی شرکت هم رو به بهبود بوده که انتظار میرود تا پایان سال مالی ۱۳۹۷ زیان انباشته به سود انباشته تبدیل شود. سهام جایزه شدوص پیش از مجمع سالانه آتی به ثبت خواهد رسید.
شنفت ح: «نفت پارس» که در تولید روانکارها مانند روغن موتور فعال است از طریق سهامدار عمده خود سرمایهگذاری قابل توجهی در پروژه «پالایش پارسیان مهر» کرده است و برای شرکت در افزایش سرمایه این پروژه، قرار شد سرمایه خود را از ۱۲۵ میلیارد تومان به ۲۰۰ میلیارد تومان برساند. سهامداران شنفت به ازای هر ۱۰ سهم خود ۶ حقتقدم دریافت کرده و تا ۲۳ اسفند فرصت استفاده از آن را خواهند داشت. این افزایش سرمایه تا زمان مجمع سالانه آتی به ثبت نرسیده و بنابراین سود به آن تعلق نمیگیرد که تفاوت قیمت بیش از ۱۴۰ تومانی بین قیمت پایانی سهم و حقتقدم آن (با در نظر گرفتن ۱۰۰ تومان واریزی) ناشی از همین موضوع است.
مجوز افزایش سرمایه «آتیه داده پرداز» (اپرداز) از ۵۰ میلیارد تومان به ۷۵ میلیارد تومان معادل ۵۰ درصد از محل سود انباشته در هفته گذشته از سوی سازمان بورس صادر شد.
زمان تشکیل مجمع فوقالعاده «کاشی پارس» (کپارس) برای روز یکشنبه ۷/ ۱۱/ ۱۳۹۷، «صنایع سیمان غرب» (سغرب) روز یکشنبه ۷/ ۱۱/ ۱۳۹۷، «گروه صنعتی قطعات اتومبیل ایران» (ختوقا) روز دوشنبه ۸/ ۱۱/ ۱۳۹۷، «تکادو» (وکادو) روز چهارشنبه ۱۰/ ۱۱/ ۱۳۹۷ و «داروسازی زاگرس فارمد پارس» (ددام) روز دوشنبه ۱۵/ ۱۱/ ۱۳۹۷ تعیین شده است. همچنین «فولاد کاوه جنوب کیش» (کاوه) زمان مجمع فوقالعاده برای بررسی افزایش سرمایه حدود ۷۱ درصد از محل مطالبات و آورده نقدی را برای چهارشنبه ۱۷/ ۱۱/ ۱۳۹۶ تعیین کرد تا تصمیم سهامدار عمده یعنی بنیاد مستضعفان در این مورد مشخص شود. «سرمایهگذاری صنایع پتروشیمی» (وپترو) که مهلت مجوز بورس برای افزایش سرمایه ۳۵ درصدی از مطالبات و آورده نقدیاش در حال اتمام بود، توانست یکماه دیگر این مجوز را تمدید کند اما هنوز زمان برگزاری مجمع فوقالعاده را مشخص نکرده است.
با وجود صدور مجوز افزایش سرمایه «شهد ایران» (۳۱۹ درصد از تجدید ارزیابی)، «سرمایهگذاری اعتلا البرز» (حدود ۱۱ درصد از مطالبات و آورده نقدی)، «شرکت اقتصادی و خودکفایی آزادگان» (حدود ۶۲ درصد از سود انباشته) و «سرمایهگذاری دارویی تامین» (۲۵ درصد از محل سود انباشته) هنوز زمانی برای مجمع فوقالعاده تعیین نشده است.
«پارس دارو» (دپارس) افزایش سرمایه ۱۵۰ درصدی و «بیمه اتکایی امین» (اتکام) افزایش سرمایه ۲۰ درصدی هر دو از مطالبات و آورده نقدی را در مجمع فوقالعاده تصویب کردند، ولی هنوز اعلامیه پذیرهنویسی را در کدال منتشر نکردهاند.
«آسان پرداخت پرشین» (آپ) افزایش سرمایه خود از ۲۰۰ میلیارد تومان به ۲۶۵ میلیارد تومان معادل ۵/ ۳۲ درصد از محل سود انباشته را ۱۰ روز پس از مجمع فوقالعاده به ثبت رساند. شرکت «کیسون» (کیسون) افزایش سرمایه از ۳۸۴ میلیارد تومان به ۵۰۴ میلیارد تومان را به ثبت رساند که ۲۵ درصد از مطالبات و آورده نقدی و حدود ۶ درصد از سود انباشته بود. با این ثبت، کیسون میتواند مجمع سالانه منتهی به ۲۹/ ۱۲/ ۱۳۹۶ را با تاخیر چند ماهه برگزار کند. «سرمایهگذاری نیرو» (ونیرو) خبر ثبت افزایش سرمایه حدود ۱۱۸ درصدی از مطالبات و آورده نقدی را شنبه گذشته اعلام کرد و سهام جدید روز چهارشنبه در پرتفوی سهامداران قابل معامله شد. «مجتمع صنایع و معادن احیا سپاهان» (واحیا) هم با ثبت افزایش سرمایه حدود ۴۴ درصدی از سود انباشته، سرمایه خود را به ۱۰۰ میلیارد تومان رساند.
«صنایع جوشکاب یزد» (بکاب) خبر از ثبت افزایش سرمایه خود از ۴/۱۵میلیارد تومان به ۱/۲۴ میلیارد تومان یعنی حدود ۵۶ درصد از سود انباشته با گذشت حدود ۹ ماه از مجمع فوقالعاده داد. «فولاد خراسان» (فخاس) هم سرمایه جدید ۹۰۰ میلیارد تومانی خود را ناشی از افزایش سرمایه ۵/۱۲ درصدی از مطالبات و آورده نقدی به ثبت رساند.
«سرمایهگذاری گروه صنعتی رنا» (ورنا) در خبری ناگوار برای خریداران حقتقدم در دوره پذیرهنویسی اولیه که از آن استفاده نکردند، اعلام کرد که به ازای هر حقتقدم استفاده نشده ۴ ریال به آنها تعلق میگیرد و البته روش پرداخت را مشخص نکرد. حقتقدم ورنا در دوره پذیرهنویسی اولیه بین ۵۵ ریال تا ۱۵۸ ریال معامله شد. «هلدینگ توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه» (میدکو) برای هر حقتقدم استفاده نشده، ۱۷۹۵ ریال از طریق مراجعه به بانک پاسارگاد به دارندگان آن پرداخت خواهد کرد.
حراج حقتقدم استفادهنشده «سیمان قاین» (سقاین) و شروع معاملات اولیه «کی بی سی» (کیبیسی) در هفته گذشته کشف قیمت نشد و پذیرهنویسی اولیه «داروسازی ابوریحان» (دابور) هم به پایان رسید.
نکته جالب در حراج حقتقدم «به پرداخت ملت» بود که در هفته گذشته مانند هفته قبل از آن با قیمت ثابت ۱۱۰۰ تومانی ادامه یافت.
ارسال نظر