معاون ناشران و اعضای شرکت بورس ضمن بیان این خبر مصادیق حاکمیت شرکتی که مفهومش در دنیا رایج است و هم‌اکنون در بستر قانونی کشور اجرا می‌شود را مورد بررسی قرار داد و گفت:با این وجود باید ضرورت اجرای این اصل برای بنگاه‌های اقتصادی نهادینه شود تا بتوانند از امتیازهای آن استفاده کنند. به‌طور قطع بهبود سطح حاکمیت شرکتی در کلان کشور موجب تعمیق و توسعه مالی خواهد شد و نقدینگی کشور را به سمت تولید هدایت خواهد کرد.

روح‌الله حسینی‌مقدم با اشاره به اینکه پیش‌نویس حاکمیت شرکتی زمانی در بورس تهیه شد که هنوز مفهوم آن در فضای علمی و دانشگاهی به شکل کامل و دقیق درک نشده بود، افزود: امروز در دنیا حاکمیت شرکتی یک موضوع اساسی است که در حوزه‌های مختلف علمی به آن پرداخته می‌شود. در دنیا موضوع حاکمیت شرکتی فقط در فضای حسابداری خلاصه نمی‌شود. رشته‌هایی مانند اقتصاد، علوم سیاسی، حقوق و علوم اجتماعی از جنبه‌های پرکاربرد حاکمیت شرکتی هستند که مطالعات گسترده‌ای هم برای این حوزه‌ها به‌طور دائم انجام می‌شود.

وی با اشاره به موضوع بالا تاکید کرد: بر همین اساس لازم است با بررسی این حوزه‌ها، مشخص شود آیا لازم است کشور ما هم در برخی بسترهای مقرراتی تغییراتی داشته باشد یا خیر؟

حسینی‌مقدم ادامه داد: نگاهی به قوانین کشور نشان می‌دهد بسیاری از مواردی که امروز در قالب حاکمیت شرکتی مطرح می‌شود در قانون تجارت وجود دارد. این اتفاق یک نقطه عطف برای ما محسوب می‌شود؛ چراکه گویای این موضوع است که شرکت‌های ایرانی از سال‌ها پیش قوانینی را رعایت می‌کنند که امروز در حاکمیت شرکتی مطرح است.

اعتماد‌سازی با اجرای حاکمیت شرکتی

معاون ناشران و اعضای شرکت بورس دلایل ارتقای یک بنگاه اقتصادی را با اجرای حاکمیت شرکتی مورد توجه قرار داد و گفت: اجرای این قانون باعث اعتماد‌سازی و جذب سرمایه‌های خرد می‌شود که در نهایت رونق اقتصادی شرکت‌ها را به دنبال دارد.

وی با تاکید بر اینکه کشور و اقتصاد ما به مفهوم حاکمیت شرکتی نیاز دارد، گفت: امروز در کشور نقدینگی زیادی وجود دارد که متاسفانه جذب بازارهای غیر مولدی که به توسعه اقتصادی لطمه می‌زنند، شده است.

معاون ناشران و اعضای شرکت بورس تاکید کرد: در صورت ایجاد اعتماد عمومی برای جذب سرمایه‌های مردمی می‌توان با سرمایه‌های خرد مردم بنگاه‌های بزرگ تولیدی و هلدینگ‌های عظیم راه‌اندازی کرد.

وی به لزوم فعالیت هلدینگ‌های بزرگ تخصصی در اقتصاد کشور اشاره کرد و ادامه داد: شرط طی فرآیندهای توسعه‌ای برای ایجاد شرکت‌های بزرگ با سرمایه‌های خرد، تمرکز و درک اصول حاکمیت شرکتی است. اما در ایران حاکمیت شرکتی هنوز به‌عنوان یک خدمت دیده می‌شود که ناشران، سرمایه گذاران و سهامداران عمده و خرد با مفهوم و ضرورت آن آشنا نیستند.

وی ادامه داد: به همین دلیل اجرای کامل آن قطعا با چالش‌هایی همراه خواهد بود. در بورس تهران با برگزاری کارگاه‌ها و ارائه رهنمودها و توصیه‌هایی به سهامداران عمده، سرمایه گذاران و مدیران موضوع حاکمیت شرکتی و ضرورتش معرفی می‌شود.