صنعت مسکن چین در راه بهبود؟

به گزارش «اکوایران»، با توجه به کاهش محدودیت کرونایی و سیاست‌‌‌های متوالی حمایتی در چین، تحلیلگران منتظر بهبود تدریجی بخش املاک این کشور در سال آینده میلادی هستند. لیو لیجی، تحلیلگر موسسه تحقیقاتی بیکه معتقد است، رکود بازار مسکن چین ظرف سال‌جاری به دلایلی از جمله نکول برخی شرکت‌های ساختمانی و بدبینی سرمایه‌گذاران به این حوزه و قرنطینه‌‌‌های متعدد اعمالی در چین ظرف سال‌جاری، عمیق‌‌‌تر شده است. براساس محاسبات رویترز که طبق داده‌‌‌های اداره ملی آمار چین انجام شده است، بهای مسکن در این کشور ظرف ماه نوامبر ۲۰۲۲ نسبت به ماه اکتبر کاهش ۲/ ۰درصدی و نسبت به همین زمان در سال ۲۰۲۱ کاهش ۶/ ۱درصدی داشت. این چهارمین کاهش متوالی بهای مسکن در چین و هفتمین کاهش غیرمتوالی نرخ آن در این سال بود.

در عین حال، اداره ملی آمار چین از کاهش ۹/ ۱۹درصدی سرمایه‌گذاری در بخش مسکن این کشور برای ماه نوامبر نسبت به زمان مشابه سال قبل خبر داد. این رقم بیشترین کاهش نرخ ورود سرمایه به بخش مسکن در چین از زمان ثبت این داده در سال ۲۰۰۰ است. تضعیف بخش ساخت‌‌‌وساز با وجود اعمال محرک‌‌‌های متعدد از سوی دولت چین برای بازگرداندن این حوزه به فاز رونق، سیگنال منفی جدی برای کامودیتی‌‌‌ها با محوریت آهن و فولاد و فلزات پایه به همراه دارد. مقامات چینی در هفته‌‌‌های اخیر حمایت‌‌‌های مالی از شرکت‌های توسعه‌‌‌دهنده املاک در این کشور را افزایش داده‌‌‌اند. آخرین اقدام حمایتی دولت چین در این زمینه تحریک خرید خانه است.

خبرگزاری رسمی شین‌‌‌هوا اواسط دسامبر از برنامه سیاستگذار برای گسترش مصرف و سرمایه‌گذاری داخلی در بخش مسکن خبر داد. با این حال در گزارش شین‌‌‌هوا بر مقابله دولت چین با ورود سرمایه‌‌‌های سفته‌‌‌بازان به این بازار نیز تاکید شد. تحلیلگران گلدمن‌ساکس در گزارشی بر زمان‌بر و تدریجی بودن بازگشت بخش مسکن در چین به مسیر رشد تاکید کردند. در این گزارش آمده است، سیاستگذاران چینی تاکید داشتند که مسکن برای زندگی است و این بازار محمل مناسبی برای تقاضای سفته‌‌‌بازان نیست. بنابراین با توجه به کاهش شتاب رشد جمعیتی در این کشور، تحریک بخش ساخت‌وساز دشوار خواهد بود. لیو لیجی از موسسه بیکه معتقد است که تقاضا برای مسکن در چین طی سال ۲۰۲۳ کاهش می‌‌‌یابد. با پیشرفت پروژه‌‌‌های فعلی ساخت مسکن در این کشور، از میزان تقاضا برای ملک در این کشور کاسته و این بازار با تضعیف تقاضا مواجه می‌شود.