قیمت فروش مس در معاملات تحویل فیزیکی و نقدی بورس فلزات لندن طی هفتم ماه مارس به رکورد ۱۰‌هزار و ۷۳۰دلار به ازای هر تن رسید. این نرخ در حالی برای این فلز در این روز به ثبت رسید که مس در سال ۲۰۲۱ به ۱۰‌هزار و ۷۲۴دلار به ازای هر تن در ماه مه رسیده بود و به این ترتیب فلز سرخ توانست در سومین ماه سال ۲۰۲۲ رکورد قیمتی جدیدی را به ثبت برساند.

کاهش موجودی مس در انبارهای بورسی دنیا و تبعات جنگ روسیه و اوکراین از مهم‌ترین دلایل اوج‌‌‌گیری قیمتی مس بود. در ادامه، به‌خصوص ظرف روزهای ابتدایی ماه آوریل، مس از رکورد قیمتی خود فاصله گرفت؛ به نحوی که این فلز در روز پنج‌شنبه هفتم آوریل تا ۱۰‌هزار و ۲۹۲دلار به‌‌‌ازای هر تن عقب‌‌‌نشینی قیمتی داشت. این عقب‌‌‌نشینی قیمتی به دلایل مختلف، از جمله کاهش تقاضا از سوی چین با توجه به قرنطینه‌‌‌های اعمالی در این کشور به دلیل شیوع سویه اُمیکرون و شدت‌گرفتن سیاست انقباضی از سوی فدرال‌رزرو با افزایش نرخ بهره و تاثیر آن بر تورم جهانی رقم خورد.

در حالی که بهای هر تن مس در محدوده ۱۰‌هزار و ۳۰۰دلار نوسان نرخ دارد و رقم قابل‌توجهی برای این فلز تلقی می‌شود، موسسه گلدمن‌ساکس نسبت به صعود جدید فلز سرخ در سال‌جاری میلادی هشدار می‌دهد. این موسسه موجودی پایین مس را مهم‌ترین دلیل صعود نرخ مس در سال ۲۰۲۲ عنوان می‌کند. در ماه فوریه نیز موسسه گلدمن‌ساکس، صعود قیمتی مس به دلیل کاهش موجودی این فلز را پیش‌بینی کرده بود. اما در هفته اخیر، این موسسه از چرخش بنیادی شدید در وضعیت مس خبر داد. این موسسه می‌‌‌گوید در یک‌دهه گذشته همواره در این فصل از سال مس با افزایش عرضه نسبت به تقاضا روبه‌رو می‌‌‌شد؛ اما این بار چنین وضعیتی به وجود آمده است.

ظرف ماه‌‌‌های گذشته موسسات بین‌المللی برآورد می‌‌‌کردند که کسری کاتد مس در سال‌جاری به حدود ۲۰۰‌هزار تن برسد؛ اما به‌تازگی این رقم تقریبا دوبرابر و کسری مورد انتظار برای کاتد مس در سال ۲۰۲۲ حدود ۳۷۴‌هزار تن پیش‌بینی شده است. تحلیلگران جهانی بر این باورند که کسری این فلز در دوسال آینده به میزان قابل‌توجهی افزایش داشته باشد. در شرایطی که کسری عرضه نسبت به تقاضا در بازار مس ادامه‌‌‌دار است، موسسه گلدمن‌ساکس می‌‌‌گوید: رشد قیمت در این بازار اجتناب‌‌‌ناپذیر خواهد بود. در این شرایط برای تحریک عرضه باید به سراغ بازیافت بیشتر ضایعات مسی و روش‌هایی برای کاهش تقاضا در این بازار رفت.