بیم و امید بازار سنگ آهن از تکانههای عرضه در برزیل
به گزارش پایگاه خبری فولاد ایران؛ پس از اینکه شرکت ایتابیرای واله، دومین تامینکننده سنگ آهن برزیل به دلیل بیماری کرونا اعلام تعطیلی کرد، نگرانیهای عرضه، قیمت معاملات آتی سنگ آهن چین را به بیشترین نرخ از جولای ۲۰۱۹ تاکنون افزایش داد. بعد از اینکه تست کرونای ۱۸۸ کارگر این شرکت مثبت اعلام شد، یک قاضی برزیلی فعالیت بیش از ۱۰ درصد از معادن سنگ آهن این شرکت را تعطیل کرد.
معاملات آتی سنگ آهن در بورس کالای دالیان چین با افزایش ۶/ ۷ درصدی به ۷۹۸ یوآن (۷۴/ ۱۱۲ دلار) در هر تن رسید که بیشترین درصد تغییر از تاریخ ۹ ژوئیه ۲۰۱۹ است. این معاملات با ۵/ ۵ درصد افزایش در قیمت ۷۸۳ یوآن در هر تن بسته شد.همچنین قیمتها در سنگاپور به ۱۰۳ دلار در هر تن افزایش یافت که بالاترین میزان از آگوست ۲۰۱۹ است.قیمت سنگ آهن خلوص ۶۲ درصد وارداتی شمال چین با ۹۳/ ۴ دلار افزایش به ۶۷/ ۱۰۵ دلار در هر تن رسید.
تعطیلی واله تا زمان تصمیم نهایی دادگاه یا تا زمانی که این شرکت رضایت بازرسان در مورد اقدامات کنترل بهداشتی را برآورده کند، همچنان ادامه دارد. واله ضمن تایید راهاندازی مجدد تولید سنگ آهن اعلام کرد پیشبینی تولید ماهانه خود را در ایتابیرا با ۷/ ۲ میلیون تن برای ماههای آینده حفظ میکند. اما طبق گفته یک کارشناس اقتصادی، اگر این تعطیلی ادامه داشته باشد، اختلالات عرضه سنگ آهن میتواند بزرگتر از سال گذشته پس از فاجعه سد برومادینیو باشد. وی افزود: «ما هم اکنون بهرغم نزدیک شدن به فصل بارانی، هیچ نشانهای از ضعف تقاضا نمیبینیم.»
در بورس آتی شانگهای موسوم به SHFE، قیمت میلگرد برای تحویل در ماه اکتبر با ۴/ ۰درصد افزایش در قیمت ۳.۶۱۶ یوآن در هر تن معامله شد. قیمت رول ورق گرم نیز ۱/ ۱ درصد افزایش یافت و به ۳.۵۴۲ یوان در هر تن رسید.تایلر برود، تحلیلگر بازار سرمایه گفت: «این تعطیلیها، چشمانداز ما برای مازاد تولید سنگ آهن جهانی را تغییر نمیدهد اگرچه میتواند نگرانیهای ساختاری در مورد تولید برزیل را تقویت کند.» کووید-۱۹ در آمریکای لاتین غوغا میکند و اکنون برزیل از نظر تعداد مبتلایان در رده دوم بعد از ایالات متحده قرار دارد.ایتابیرا اولین سایت معدنی واله است و این شهر یکی از ۱۰ شهری است که از سقوط سد برومادینیو آسیب دیده و هنوز در انتظار کمکهای مالی واله است. شرکت واله در ماه آوریل تولید خود را بین ۳۱۰ تا ۳۳۰ میلیون تن کاهش داد. پیشبینی زیان ناشی از کووید-۱۹ نیز بالغ بر ۱۵ میلیون تن برآورد شده است.