مدیرعامل فولادهرمزگان:
نیاز تولیدکنندههای داخلی در اولویت قرار گیرد
فرزاد ارزانی با اشاره به مصوبه اخیر وزارت صمت مبنی بر عوارض صادرات سنگآهن و جلوگیری از خامفروشی در کشور، درخصوص خامفروشی مواد معدنی و اثرات آن بر فعالیت شرکت فولاد هرمزگان گفت: بخشی از مواد اولیه را از معادن مختلف کشور بهویژه از استان کرمان دریافت میکنیم، حال اگر نتوانیم مواداولیه را تامین کنیم شرکت فولاد هرمزگان، فولادمبارکه و بسیاری از تولیدکنندگان دچار مشکل میشوند و این موضوع مشکلات و سختیهای بسیاری برای خانواده بزرگ فولاد کشور ایجاد میکند. مدیر عامل فولاد هرمزگان تصریح کرد: این شرکت ۴ هزار نفر نیروی کار بهصورت مستقیم دارد که به اهتمام نیروهای فعال در بالادست و پاییندست این رقم به حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار نفر میرسد. حال دیگر شرکتها را نیز اگر در نظر بگیریم، میبینیم که با به وجود آمدن مشکل برای تولیدکنندگان و کارخانهها، معضل اجتماعی بزرگی آن هم در شرایط ظالمانه تحریم ایجاد میشود.
وی خاطرنشان کرد: باید اطمینان حاصل کنیم که فعالیت هیچ واحد تولیدی در کشور بهدلیل نداشتن مواد اولیه متوقف نمیشود و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز با همکاری نهادهای ذیربط همچون گمرک باید این اطمینان را ایجاد کند که شرکتهای تولیدی برای مواد اولیه دچار مشکل نمیشوند. ارزانی افزود: طبیعتا موضوع صادرات نیز در مبحث تحریم مهم است و مازاد مواد اولیه در کشور نیز باید صادر شود. اکنون ما باید به سمت اکتشافات حرکت کنیم. سرمایهگذاریهایی نیز در این زمینه انجام شده و ایمیدرو هم در آن فعال بوده و به نتایج خوبی رسیده و پهنههایی شناسایی شدهاند. بنابراین باید این روند تسریع شود که اگر قرار بر انجام صادرات بود با کمبود مواد اولیه روبهرو نشویم.
به گفته وی، فولاد هرمزگان ۵۵ درصد از محصولاتش صادراتی است و امسال قرار است ۹۶۰ هزار تن محصول صادر کند. مدیرعامل فولاد هرمزگان خواستار تسهیل در قوانین و مقررات صادراتی شد. چراکه این شرکت امسال مجوز و برنامه توسعه از ۵/ ۱ میلیون تن به ۳ میلیون تن و با فاینانس ۲۵۰ میلیون یورویی را در دستور کار داشت که بهدلیل تحریمها نتوانست اجرایی کند ولی درحالحاضر با شرکتهای دیگری درحال رایزنی برای اجراست. ارزانی در مورد طرحهای توسعهای شرکت فولاد هرمزگان افزود: برنامههای توسعهای برای فولاد هرمزگان به زودی رسانهای میشود. پروژههای توسعه در شرکت فولاد هرمزگان در قالب موضوعات مختلف از جمله ایمنی، محیطزیست، افزایش ظرفیت تولید، گریدهایویژه هستند. همچنین میتوان به پروژه اصلاح و بهینهسازی سیستم پیشتصفیه آب دریا، پروژه تصفیهخانه صنعتی واحد احیای مستقیم، پروژه نصب لنسهای تزریق اکسیژن، آهک و کربن از دیوارههای کوره، پروژه افزایش ریت شارژ کوره، پروژه نصب نمونهگیر دمای اتوماتیک کوره، پروژه احداث واحد گاززدایی (در فاز مطالعاتی)، پروژه توسعه پست برق ۲۳۰ کیلوولت، پروژه احداث ایستگاه گاز جدید، پروژه افزایش ظرفیت واحد احیای مستقیم و پروژه ایجاد خط دوم انتقال آب از دریا اشاره کرد.
به گفته وی، همچنین با توجه به تفاهمنامه تولید ۱۰ میلیون تن فولاد خام در قالب کنسرسیوم - در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس - توسعه و احداث واحدهای جدید برای تولید محصولات فولادی نیز در دستور کار و پیگیری فولاد هرمزگان قرار دارد. مدیرعامل فولاد هرمزگان درباره بومیسازی قطعات نیز تصریح کرد: با وجود مشکلات موجود پیش روی فولادسازان اما ما توانستیم علاوه بر افزایش در فروش داخلی به دستاوردهایی در زمینه داخلیسازی قطعات دست یابیم. تختالهای تولیدی شرکت در خط نورد گرم بهطور عمده برای کاربری پروفیلسازی، لولههای آب، نفت و مخازن در فشار و قطعات سنگین فولادی مورد استفاده قرار میگیرد و ورقهای تولیدی در نورد سرد برای کاربری ورق بدنه خودرو، بدنه لوازمخانگی از جمله یخچال، بخاری و همچنین کاربردهای ویژه مانند ورقهای قلعاندود و گالوانیزه است. وی گفت: به هر میزان که بتوان با اتکا به تولیدات داخلی، ارزبری صنایع را کاهش داد و صنایع، نیازهای خود را از طریق واردات کمتر تامین کنند نتایج گردش اقتصادی حاصل از زنجیره تولید، سود بیشتری را نصیب جامعه خواهد کرد، از اینرو با توجه به شرایط پیش رو و اعمال تحریمها، توجه به مقوله بومیسازی بهعنوان یک فرصت میتواند در راستای رشد بهرهوری و تقویت صنایع مفید واقع شود.
در صورتی که نیازمندیهای صنایع از داخل کشور تامین شود زمینه رشد اشتغال در کشور فراهم و ارتباط با تامینکنندگان تسهیل میشود و از طرفی توانمندی تولیدکنندگان داخلی افزایش یافته و توسعه پایدار با سرعت و شتاب بیشتری اتفاق میافتد. ارزانی افزود: در سال ۱۳۹۸ با انتخاب هدف «توسعه بومیسازی و حمایت از تولیدات کیفی داخلی» بهعنوان یکی از اهداف استراتژیک شرکت در راستای تامین اقتصادی پایدار، شرکت فولاد هرمزگان تعهد مجدد خود را بر برنامهریزی و اقدام در جهت داخلیسازی حداکثری تامین قطعات و تجهیزات یدکی مورد نیاز قرار داد و برای نیل به این هدف، برنامـه پنجسالهای به منظـور بررسی و اقدام درخصوص داخلیسازی حدود ۷ هزار ردیف کالای خارجی مورد نیاز با بهرهگیری از توان شرکتهای سازنده داخلی، دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری تدوین شد که از ابتدای سال ۹۸ تاکنون پروژه داخلیسازی حدود ۹۰۰ ردیف از این اقلام آغاز شده است.
به گفته وی، همچنین در زمینه نسوز بیش از ۶۵ درصد از مصارف، بومیسازی شده و از بازار داخل تامین میشود و برنامهریزی برای تامین مابقی نیز، انجام و در مرحله تست و آزمایش بوده که نتایج خوبی حاصل شده است و بهزودی نیازهای بیشتری نیز از طریق داخل تامین میشود. موضوع مهم در مورد برخی اقلام نسوز، مواد اولیه تشکیلدهنده آنهاست که از خارج از کشور تامین میشود و ضروری است نسبت به داخلیسازی آنها اقدام شود. در صورت برنامهریزی یکپارچه و منسجم، بهطور قطع در آینده نزدیک، کشور قادر خواهد بود که پروژههای توسعه فولاد خود را علاوه بر ساخت قطعات و تجهیزات مورد نیاز آنها، نسبت به تکنولوژی احداث واحدهای تولیدی از شروع تا پایان به اتکای توان مهندسان و صنعتگران داخلی، طراحی و بومیسازی کرده و به مرحله اجرا در آورد.
مدیر عامل فولاد هرمزگان در مورد چشمانداز صنعت فولاد در کشور تصریح کرد: صنعت فولاد با توجه به اینکه پس از نفت و پتروشیمی در پیشانی تحریمها قرار گرفته، همواره مورد رصد است که همین موضوع مشکلاتی را برای این صنعت ایجاد میکند اما جدای این مسائل خارجی، موضوعی که میتواند به تولیدکنندگان و صادرکنندگان فولاد کمک کند، قوانین داخلی است که باید به سمت قوانین سهلانگارانهتری پیش برود تا تولیدکنندگان بتوانند از این پیچها به سلامت عبور کنند. به گفته وی، نباید با قوانین داخلی پیچیده شرایط تحریم را برای تولیدکننده سختتر کنیم. آنچه در گمرک است اگر مواد اولیه کارخانهها است باید آزاد شود تا صادرات هم با روند بهتری انجام شود. بهنظر میرسد برای صادرات باید مشوقهای صادراتی بیشتری درنظر گرفته شود.
ارسال نظر