حسینعلی حاجی‌دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت که از حضور پررنگ‌تر بورس کالا در عرصه اقتصادی حمایت می‌کنیم. وی درباره تنظیم بازار‌ها و نظارت بر کالای اساسی تصریح کرد: وجود سلایق مختلف و بعضا دور از اصول اقتصادی برای تنظیم بازار‌ها از جمله اتخاذ سیاست‌های دستوری از عواملی است که باعث بروز مشکلاتی در تنظیم بازار کالا‌های اساسی شده است.

نماینده مردم شاهین‌شهر، میمه و برخوار در مجلس شورای‌اسلامی ادامه داد: اگر همه نهاد‌های تصمیم‌گیر براساس راهکار‌ها و قواعد اقتصادی تلاش کنند، تنظیم بازار کالا‌های اساسی همانند بازار ارز به نتیجه مطلوب می‌رسد، به‌طوری که در حال حاضر با اراده و نظارت دقیق و درست از سوی بانک مرکزی شاهد ثبات نسبی در بازار ارز هستیم. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی به نقش تاثیر‌گذار بورس کالا در ثبات قیمت کالا‌های اساسی و تنظیم بازار اشاره کرد و گفت: بعضا برای مدیریت بازار‌ها مسیر‌هایی انتخاب می‌شود که برای اقتصاد هزینه‌های سنگین و طولانی‌مدتی دارد، اما تجربه دنیا و بازار داخل اثبات کرده است که مسیر بورس کالا کمترین هزینه را در تعامل میان خریدار و فروشنده کالا‌ها به همراه دارد و نظارت نیز در کل زنجیره معاملات در صورت حضور همه‌جانبه تولیدکنندگان در بورس امکان‌پذیر است. وی اظهار کرد: باید توجه داشت که بورس تنها فضای شفافی است که هرگونه سرمایه‌گذاری، مبادلات تجاری، عرضه و خرید کالا‌ها و واریز و جمع‌آوری سرمایه در این بازار شفاف بوده و به نفع اقتصاد کشور است. حاجی دلیگانی ادامه داد: اگر با برنامه‌ریزی درست در سال‌های گذشته و اعتماد به بازار سرمایه ترتیبی داده می‌شد تا حجم بالای نقدینگی که در کشور وجود دارد به سمت بازار بورس سوق پیدا می‌کرد در ماه‌های اخیر این همه گرفتاری در کشور ایجاد نمی‌شد. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی افزود: امروز با گرفتن درس از رویداد‌های گذشته باید زمینه هدایت حجم زیاد نقدینگی را به سمت بازار سرمایه و ابزار‌های مالی فراهم کنیم چراکه این ابزار‌ها هم مولد بوده و هم بدون لطمه‌زدن به بازار‌های واقعی، سود مناسبی را نصیب سرمایه‌گذاران می‌کند.

وی با تاکید بر نقش سازنده بورس کالا در تنظیم بازار گفت: معاملات بورس کالا برای همه قابل رصد و شفاف است و عرضه کالا‌های اساسی در این بورس می‌تواند به پایان التهاب‌های کنونی و آینده کمک کند. نماینده مردم در مجلس دهم افزود: حجم زیاد پول پرقدرت که به‌عنوان نقدینگی در گردش در اختیار جامعه است و بنا بر گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس ۷۰ درصد این پول در دست یک درصد جامعه قرار دارد و این خطر بزرگی به شمار می‌رود و کشور را تهدید می‌کند که اگر به سمت بورس سوق داده شود به‌طور یقین خطرات ناشی از این حجم نقدینگی کاهش خواهد یافت. عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: باید با نگاهی عمیق‌تر شرایط را برای فعال‌تر شدن بورس کالا و عرضه همه‌جانبه کالا‌های اساسی در بورس کالا فراهم کرد و مجلس نیز این آمادگی را دارد که از این بازار پشتیبانی و حمایت کند، چرا‌که بورس کالا می‌تواند یکی از اصلی‌ترین راهکار‌های برون‌رفت از شرایط فعلی اقتصاد کشور باشد.