قیمت فولاد باردیگر به مدار صعودی برگشت
رشد ۱۰درصدی در یکهفته
بهصورت دقیقتر رشد قیمتها برای انواع مختلف میلگرد بین ۱۰ تا ۱۶ درصد در فاصله ۶ شهریورماه تا روز گذشته به ثبت رسید که نشاندهنده خودنمایی پرده آخر التهاب قیمتی تاکنون است.این وضعیت نشان میدهد جریان قیمتی جدیدی در بازار آغاز شده که میتواند روال کلی بازار را تغییر دهد. تا اواسط هفته گذشته شاهد کاهش قیمتها بودیم ولی در نهایت جرقههای رشد نرخ در بستر بازار موجب شد تا قیمت شمش نیز افزایش یابد که در نهایت به رشد دستهجمعی قیمتها در بازار فولاد منتهی شد.
این رشد نرخ که همزمان با افزایش قیمتها در بازار ارز و سکه رخ داده نشان میدهد که پشتوانه رشد نرخ، تزریق هیجان از بازارهای مشابه و حتی رقیب به بازار فولاد بوده است. البته ذات افزایش قیمت دلار در بازار آزاد به این معنی است که صادرات به کشورهایی همچون عراق و افغانستان که مستثنی از سختگیریهای ارزی هستند توجیه بیشتری پیدا خواهد کرد و در نهایت حجمهای صادراتی خود جهتدهنده قیمتها در بازار است. البته این رشد قیمتها با بدگمانی بسیاری از فعالان بازار روبهرو شده که از دلایل منطقی برخوردار است. موجودی انبارها به شدت بالاست و خبر چندانی از تغییرات واقعی در حجم تقاضای موثر و مصرف مصنوعات فولادی به گوش نمیرسد اگرچه با جرقههای رشد نرخ ناخودآگاه تقاضای بیشتری به بازار وارد میشود.
انتظار بازار بر این بود تا با ورود مصنوعات فولادی تولیدشده با قیمت دلار ۴۲۰۰ تومانی به بورس کالا، نرخهای موجود با کاهش بیشتری همراه شود؛ یعنی آن دسته از کالاهایی که مواد اولیه و محصولات میانی آنها در بورس کالا خریداری شده وارد فاز عرضه گسترده شود که در نهایت به شکسته شدن جدی نرخ و تثبیت در قیمتهایی با پایه ۳۰۰۰ تومانی منتهی شود.این در حالی است که گویا ساز و کار عرضه این قبیل مصنوعات در بورس کالا هنوز فراهم نیست و همین ابهام یعنی نگرانی از عدم عرضه گسترده در کنار رشد قیمت سکه و دلار به رشد محسوس قیمتها منجر شده است. بهصورت دقیقتر اگر چارچوب دستورالعملهای ابلاغی به خوبی اجرا شود دیگر این قبیل تکانههای نرخ را شاهد نخواهیم بود.
شنیدههای بازار نشان میدهد زمزمه استیضاح وزیر صنعت هم داده دیگری است که میتواند بر نبض بازار موثر باشد زیرا وی مهمترین حامی قیمتگذاری با دلار ۴۲۰۰ تومانی است و تغییر او به معنی احتمال تغییر این ساز و کار نیز خواهد بود.حال در وضعیتی که شرکتهای بسیاری شمش و ورق ارزانقیمت خریداری کردهاند هرگونه تغییر در دستورالعملهای موجود به این معنی است که شاید الزام عرضه بسیاری از تولیدات با خدشه همراه شود که به معنی رانتی نجومی برای خریداران خواهد بود و به زیان شرکتهای بزرگ دولتی تمام شده است.رشد قیمتهای اخیر در بازار فولاد را میتوان سیگنالی احتیاطی از سوی اهالی بازار به شمار آورد؛ یعنی بازار از هماکنون نسبت به عرضه ارزانقیمت فولاد به بازار آنهم از مسیر بورس کالا شک کرده است و همین تشکیک به معنی تداوم رشد قیمتها و ایجاد رانتهای جدیدی است که نیاز به بررسی دقیقتر دارد. شواهد امر نشان میدهد شرایط برای خرید مشتریان واقعی در بورس کالا فراهم نیست اما اگر تولیدکنندگانی که ملزم به عرضه در بورس با دلار رسمی هستند کالاهای خود را عرضه کنند باز هم بازار به کاهش قیمتهایی جدی تمکین میکند.
ارسال نظر