وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به بحران کم‌‌‌آبی در استان سمنان و مشکل صنعت در این بخش، گفت: مشکل کم‌‌‌آبی این استان را می‌توان با اجرای طرح خط انتقال آب از دریای عمان رفع کرد.

سایه روشن استفاده از منابع آبی دریاها

بسیاری از کشورهای عربی حاشیه جنوبی خیلج فارس مدت‌‌‌هاست که تامین آب از دریاها را در دستور کار خود قرار داده‌‌‌اند. آب‌‌‌شیرین‌‌‌کن‌های گسترده در این کشورها خود مؤید اهمیت این رویکرد است تا جایی که می‌توان گفت بخشی از صنایع کشورهای جنوبی حوزه خلیج‌فارس از همین منابع، نیازهای آبی خود را تامین می‌‌‌کنند. به نسبت ادبیات غالب در جهان اگرچه هزینه استحصال آب از دریا نسبتا بالاست ولی در کنار آن جذابیت‌‌‌های صنعتی حتی کشاورزی آن در کنار ذخایر انرژی به قدری برجسته بوده که به یکی از پشتوانه‌‌‌های صنعتی در این کشورها بدل شده است. شواهد منطقه‌‌‌ای و بین‌المللی در کنار تجربیات موفق فعلی حکایت از آن دارد که باید نگاه ویژه‌‌‌ای به شیرین‌‌‌کردن آب دریاها داشت مخصوصا خلیج‌فارس و دریای عمان که از استعداد بیشتری برای برداشت آب برخوردار هستند.

هم‌‌‌اکنون دانش فنی برای شیرین‌‌‌سازی آب دریا به صورت کلی در کشور وجود دارد و باید عنوان داشت که مهم‌ترین عامل برای محدود ماندن آن به‌رغم نیاز آبی کشور، محدودیت‌‌‌های مالی سرمایه‌گذاری و قیمت‌‌‌گذاری این گونه مهم از آب است. کیفیت قابل قبول آب استحصال شده در کنار هزینه‌‌‌های سرمایه‌گذاری و انتقال آن دو مؤلفه مهم در به کارگیری از این روش بوده‌‌‌اند که نیاز است به صورت واقعی به این مساله در فاز تحلیل و اجرا پرداخت.

نکته مهم آنکه بهای آب در کشور مخصوصا برای صنایع از ادبیات مشخصی تبعیت می‌‌‌کند و برای فرهنگ‌‌‌سازی و گسترش این سبک از استحصال و انتقال آن نیاز به ادبیات جدیدی داریم که به احتمال قوی ایجاد یک بازار برای قیمت‌‌‌گذاری و دادو‌ستد این نوع آب می‌تواند محرکی برای تقویت و گسترش آن در کشور باشد.

وزیر صمت اجرای خط انتقال از دریای عمان را برای رفع مشکل کم‌‌‌آبی سمنان پیشنهاد کرد

به گزارش «ایرنا»، عباس علی‌‌‌آبادی شامگاه پنج‌شنبه در نشست ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در سالن جلسات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان افزود: می‌توان آب دریا را به سمنان منتقل و سپس با شیرین کردن آن در مقصد مصرف کرد.

وزیر صمت تاکید کرد: رفع مشکل کم‌‌‌آبی در استان سمنان باید با اقدام اساسی انجام شود و بهره‌‌‌وری نیز بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.

علی‌‌‌آبادی اظهار کرد: بنده تمام تلاشم را برای رفع مشکل کم‌‌‌آبی در استان سمنان به‌‌‌کار خواهم گرفت و در نشست‌‌‌های تخصصی موضوع را پیگیری خواهم کرد.

وی بیان کرد: تلاش می‌شود استان سمنان از لحاظ تامین نیاز برق صنعتی در آینده‌‌‌ای نزدیک بی‌‌‌نیاز شود. سرمایه‌گذاری تامین برق برای صنعت استان سمنان توسط این وزارتخانه انجام می‌شود.

علی آبادی افزود: تخصیص ۳‌درصد از منابع آبی به صنعت استان سمنان به عنوان صنعتی اندک است و باید این سهم افزایش یابد.

حتی یک واحد تولیدی سمنان در دولت سیزدهم تعطیل نشد

استاندار سمنان نیز گفت: در دولت سیزدهم حتی یک واحد صنعتی تعطیل نشده است و اکنون، بیش از ۵۰‌درصد واحدهای صنعتی با ظرفیت بالای ۵۰‌درصد مشغول به فعالیت هستند.

سیدمحمدرضا هاشمی افزود: ۱۴۵‌درصد تسهیلات تبصره ۱۸ به بنگاه‌‌‌های اقتصادی در استان سمنان پرداخت شد.

وی بیان کرد: کمبود نیروی کار یکی مشکلات صنایع استان سمنان است و واحدهای صنعتی استان به ۱۵‌هزار نیروی کار نیازدارد.استاندار سمنان گفت: تیرماه امسال استان سمنان از نظر تورم ماهانه پایین‌‌‌ترین سطح را در بین استان‌‌‌های کشور کسب و ارزان‌‌‌ترین‌‌‌ استان معرفی شد.

وی یادآور شد: استان سمنان در شاخص رشد اقتصادی پس از استاهای هرمزگان و بوشهر، سومین استان کشور معرفی شد.

استاندار سمنان گفت: قبل از آغاز به کار دولت سیزدهم سه واحد فرآوری معدنی در استان سمنان وجود داشت اما با راه‌‌‌اندازی ۱۱ واحد فرآوری، هم اکنون ۱۴ واحد فرآوری معدنی در این استان فعال است.

به گزارش «ایرنا»، نزدیک به ۲‌هزار واحد صنعتی در استان سمنان وجود دارد که از این‌‌‌ تعداد ۱۴۸ واحد در زمان روی کارآمدن دولت سیزدهم راکد بود و اکنون فعال‌‌‌سازی واحدهای راکد با اهتمام ویژه دولت سیزدهم در استان دنبال می‌شود و ۱۱۶ واحد دوباره احیا شده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت نوزدهم مرداد ۱۴۰۲ برای بازدید و افتتاح چند واحد تولیدی صنعتی و معدنی استان با استقبال سیدمحمدرضا هاشمی استاندار سمنان، یادگار احمدی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان و تعدادی از مسوولان استانی وارد شهرستان گرمسار شد.

حضور در نشست فعالان اقتصادی استان و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان از دیگر برنامه‌های سفر یک‌روزه علی آبادی به استان سمنان است. رئیس هیات سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، معاون صنایع حمل‌ونقل وزارت و دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور علی‌آبادی مقام عالی وزارت صمت را در این سفر همراهی می‌کنند.